Matoke Tours: Beste touroperator Oeganda 2015/2016

Winnaar van de Uganda Tourism Excellence Award 2015/2016

Matoke Tours is er trots op te zijn verkozen tot 'beste internationale touroperator in Oeganda 2015'. Dit is bekend gemaakt tijdens de Tourism Excellence Awards, die werd gehouden op 20 november 2015 in het Serena Hotel in Kampala, Oeganda.

De 'Tourism Excellence Awards' viert de successen van de toeristenindustrie. Door middel van deze awards wordt het harde werken en de toewijding van particulieren en bedrijven gewaardeerd. Hun inzet heeft geleid tot een enorme groei van het toerisme in Oeganda door de jaren heen. Meer informatie leest u hier

Doelstellingen

 • Bevorderen en belonen van excellentie in de Oegandese toeristenindustrie
 • Borgen van normen en waarden in de Oegandese toeristenindustrie
 • Het creëren van een platform voor de voornaamste spelers in de toeristenindustrie, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en netwerken

Matoke Tours Staff trost op award beste touroperator in Oeganda juichen, we zijn de beste reis organisatie in oeganda


Wat waren de nominatie criteria?

 1. De algehele sterkte en levensvatbaarheid op lange termijn van het bedrijf / bedrijfsmodel / strategie
 2. Hoe heeft de touroperator / het reisbureau gestreefd naar verbetering van de klantenservice en is het begaan met de tevredenheid van de klant? (specifieke initiatieven)
 3. Hoe heeft de touroperator / het reisbureau zich verbonden aan groei, innovatie en product ontwikkeling?
 4. Welke specifieke initiatieven van de touroperator / het reisbureau de waardevolle bijdrage aan, of verbetering van, de toeristenindustrie
 5. Waarin blonk de touroperator / het reisbureau uit op gebied van personeelsbeleid? Zoals bijvoorbeeld behoud van personeel, training, motivatie
 6. Lidmaatschap aan geregistreerde verenigingen met een ethische gedragscode en de naleving hiervan

Waarom is Matoke Tours verkozen tot best touroperator in Oeganda?

 1. Matoke Tours is al meer dan 14 jaar de toonaangevende touroperator in Oeganda; geeft persoonlijke en snelle service; heeft een sterke zichtbaarheid met een sterke naam; heeft een zichtbaar logo; en richtte zich van oorsprong als een van de eerste touroperators in Afrika op de het middenklasse segment.
 2. Klantenservice wordt verzorgd door Engels-, Pools-, Duits-, Nederlands-, Frans-, Swahili- en Luganda-sprekende medewerkers. Matoke Tours traint haar eigen personeel in klantgerichtheid en de zorg voor de klant. Matoke Tours staat erom bekend om de juiste vragen te stellen, zodat we de de klant kunnen leveren wat ze willen. - Matoke Tours heeft uitstekende recensies van klanten.
 3. Het sterkste punt van Matoke Tours is innovatie. We hebben we onze eigen routes samengesteld, waarbij we activiteiten hebben ontwikkeld in gebieden waar geen enkele andere touroperator actief is. We promoten actief tours naar Pian Upe, Karamoja, Kalongo, Pader, Namwendwa en Kidepo en naar nog veel meer gebieden waar de meeste touroperators zelfs nog nooit van hebben gehoord. We doen dit meestal in samenwerking met NGO's.
 4. Matoke Tours is de enige touroperator in Oeganda (en misschien in de wereld) die een virtual reality brochure aanbiedt en hiermee Oeganda op een unieke manier aan de wereld kan tonen (door middel van een google bril)
 5. Matoke Tours is een van de 3 grootste touroperators in Oeganda op basis van klantenaantallen. Bovendien werd Matoke Tours verkozen tot 'sustainable leader' in Oeganda.
 6. Matoke Tours traint mensen in klantenservice en in specifieke kennis over de toeristenindustrie. We geven daarnaast ook een EHBO-training, brand training en we moedigen medewerkers aan - en ondersteunen hen financieel - om externe trainingen te volgen.
 7. Alle medewerkers op kantoor in Oeganda hebben een zorgverzekering en we betalen 50% van de zorgverzekering voor hun kinderen. Tot slot gaat ieder jaar een medewerker van het kantoor in Oeganda naar Europa voor een culturele uitwisseling.
 8. Matoke Tours is lid van het SGR, ANVR, Calamiteitenfonds ATTA, UCF, AUTO, UTB. Matoke Tours heeft een aansprakelijkheidsverzekering om ervoor te zorgen dat we goed verzekerd zijn.