20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi: de beste safariplekken, natuurspektakel & subtropisch afsluiten

Een 20-daags avontuur op budget niveau met de beste kwaliteit wandel-, jeep en bootsafari’s, unieke natuur, bijzondere ontmoetingen en idyllisch genieten aan Lake Malawi. U overnacht tijdens de reis in middenklasse tot eenvoudige accommodaties, gelegen middenin de natuur.

Wild spotten in Zambia

Kafue

De reis start in Zambia: Het land van onder andere de legendarische wandelsafari's, een rijke flora en fauna en ruwe wildernis. Het bezoek aan de zeer afgelegen en weinig bezochte Busanga Plains in Kafue National Park maakt de reis extra uniek en avontuurlijk.

South Luangwa NP

South Luangwa NP, door velen bekroond tot het mooiste park van héél Afrika, kan ook in deze reis niet worden overgeslagen.

Met de Luangwa rivier als voedingsbron en een hoge biodiversiteit, is 'The Valley; hét thuis van vele wildsoorten. Overdag vliegen de vele vogelsoorten u om de oren, en zodra de avond valt gaat u op zoek naar de vele katachtigen en andere nacht-actieve dieren.

Afsluiten in Malawi

Waterrijk Liwonde NP

Ondanks dat Malawi niet als een safaribestemming wordt gezien, is Liwonde NP een park wat eigenlijk iedere bezoeker verbaast. De metersbrede Shire rivier met haar tropische oevers boordevol Boababs en palmbomen, maakt de bootsafari in Liwonde NP erg speciaal.

Voor zowel het spotten van wild als vele vogelsoorten is de bootsafari een groot succes. Het plaatje is helemaal compleet als tegen het vallen van de avond een drankje klaarstaat aan de kant van de rivier.

Lake of Stars

Die ‘sundowner’, zoals dat drankje tijdens zonsondergang wordt genoemd, gaat trouwens ook hand in hand met de subtropische afsluiter op Nankoma Island in Lake Malawi. Het meer staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt gekenmerkt door de vele endemische cichliden. Na deze avontuurlijke reis kunt u hier heerlijk tot rust komen!

Rangers en vervoer

Deze 20-daagse inspiratiereis begint in Lusaka. Vanuit hier is het zo’n 4-5 uur rijden naar Kafue nationaal park. Deze transfer voert de lodge per landcruiser/comfortabele 4WD uit. Weer terug in Lusaka brengt een safarivlucht u naar het volgende wildparadijs South Luangwa. Na deze safaridagen start vanuit hier de rondreis met gids/chauffeur.

De gids/chauffeur brengt u middels een comfortabel voertuig met airconditioning naar alle accommodaties in Malawi. Gedurende deze reis voorziet deze persoon u onderweg van alle achtergrondinformatie over de regio, cultuur, gewoontes en alles wat . Voor zowel Zambia als Malawi geldt dat als u in de nationale parken arriveert, de rangers van de desbetreffende accommodaties het van uw gids/chauffeur overnemen.

De safari's (zowel jeep-, boot- als wandelsafari’s) worden door de lodge gefaciliteerd en uitgevoerd door lokale zéér gespecialiseerde en professionele rangers in open Landcruisers. De lodge inventariseert de wensen van alle reizigers en deelt op basis hiervan de safari’s in. Het kan dus zijn dat u de safari’s maakt samen met andere reizigers.

Ga direct naar het reisprogramma van deze reis, vraag hier een reis op maat op of bekijk hier de prijzen.


  • Overnachten in de meest sfeervolle budget vriendelijke accommodaties op de mooiste locaties
  • De zeer vruchtbare Busanga Plains in Kafue NP worden bezocht
  • Spot ‘The Big 5’, vele katachtigen en nacht-actieve
  • Unieke combinatie van safari parken, wildernis, cultuur, natuur en het subtropisch eiland gevoel
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke lokale bevolking
  • All-inclusive afsluiten op het tropische Nankoma Island in Lake Malawi

Foto's van highlights budget reis Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Rudy Neefs)

Fantastische jubileumreis naar Zambia oktober 2017 In het kader van het 15 jarig bestaan van Matoke Tours kwamen de reizigers al in augustus 2017 bijeen voor een informatiebijeenkomst in Den Bosch. Hierbij was de eigenaar van de Ila Safari Lodge in Kafue ook aanwezig. Op Schiphol had de groep elkaar al vlug gevonden, zeker doordat wij in het vliegtuig allen op rij 11 en 12 zaten, zodat het aangeboden glaasje champagne opperbest smaakte. Na een tussenstop in Nairobi werden wij in Lusaka hartelijk ontvangen door Nicole, onze reisleidster. Pioneer Camp was onze eerste halte, waar wij overigens nog 2x terugkwamen. Hier werden wij ook begroet door de eigenaar van African Vieuw Tours and Safari,....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Eltje)

Wat een schitterende safarivakantie. Heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Heel veel gezien. Complimenten voor de bedenkers voor deze reis. Wij zijn zeker van plan om nog eens op safarivakantie te gaan en zullen dan zeker voor Matoke Tours....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Malawi / Zambia (Rien en Greet)

Een prachtige rondreis. Op 7 oktober 2017 zijn we vertrokken voor een privé rondreis door Malawi en Zambia. Als uitgangspunt hebben we de aangeboden reis "Off te beaten track" genomen, en samen met Lisa hebben wij er wat elementen aan toegevoegd. En dat is al heel prettig, de fijne samenwerking met de mensen van Matoke. Omdat we al eerder met Matoke hebben gereisd, waren onze verwachtingen best hoog gespannen, en, we zijn niet teleurgesteld. Vanaf de allereerste dag dat we aankwamen in Blantyre tot de laatste dag was het een groot succes. Frances, onze eerste chauffeur , heeft er alles aan gedaan om de reisdagen prettig te laten verlopen, met onderweg leuke stops ,zoals bij een piepklein....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

oktober 2017 / prive reis Zambia (Jannie)

Met een hoofd vol indrukken en met geweldige ervaringen zijn we teruggekomen van een reis in Zambia. Wat een prachtig land, wat hebben we genoten... Kafue en het bushcamperen in de Busanga plains wat een mooie belevenis, South Luangwa het echte Afrika! En Livingstone was heel bijzonder, de Ultralight vlucht boven de watervallen is een aanbeveling waard! De lodges waren allemaal mooi en vooral gezellig....met heel veel lieve mensen die er alles aan deden het naar onze zin te maken! We willen Matoke i.h.b Nicole bedanken voor de geweldige en onvergetelijke reis in prachtig Zambia. Een aanbeveling waard! Groeten Jannie en....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

september 2017 / prive reis Zambia (Jannie)

Hoi Nicole!   Sorry voor de late reactie, maar alles is gelukt en hebben een microlight vlucht kunnen doen, Geweldig! Wat hebben we een geweldige reis gehad en wat hebben we veel gezien en meegemaak Ga nu de foto's sorteren en even alles tot me door laten dringen! Bedankt voor al je lieve zorgen en deze geweldige ervaring in prachtig Zambia!     Groetjes    Jannie....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

september 2017 / prive reis Zambia (Robert)

Hallo Nicole,   Weer thuis van onze geweldig  mooie Zambia reis . Alles was prima geregeld, waarvoor onze hartelijke dank ! We werden overal goed ontvangen en verzorgd . De lodges zijn niet met elkaar te vergelijken ze waren in hun concept elk voor zich pareltjes, wat telkens een mooie belevenis voor ons was, afscheid nemen was soms moeilijk we hebben daar warme en hartelijke mensen ontmoet. De driver guides waren telkens excellente chauffeurs en gidsen , wat toch heel belangrijk is. We hebben tot het aller laatste momentje genoten van de dieren de mooie plekjes en de rust die de natuur ons geeft, een betere ontstressing bestaat niet.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis