17 daagse groepsreis door Malawi en Zambia

Een gevarieerde reis door het warme hart van Afrika, Malawi. Ook bezoeken we het meest gerenommeerde wildpark van zuidelijk Afrika; South Luangwa. Een fantastische combinatiereis die het beste van beide landen combineert!

Route in het kort

Majete & Mount Mulanje

Tijdens deze 17-daagse groepsreis door Malawi en Zambia worden de bekende hoogtepunten en afgelegen pareltjes van de regio bezocht.

We starten de reis in het Majete Wildreservaat. Hét succesverhaal qua conservering en duurzaamheid in de geschiedenis van Afrika.

Daarna treden we verder van de gebaande paden door Mount Mulanje en de theeplantages te bezoeken.

Liwonde NP & Lake Malawi

We reizen verder naar het mooiste wildpark van Malawi; Liwonde National Park. Na de wandel-, boot- en jeepsafari's in dit park is het tijd voor een tropische intermezzo aan Lake Malawi.

De visarenden vliegen ons om de oren terwijl we heerlijk genieten van het snorkelparadijs Cape Maclear.

South Luangwa

We sluiten de reis af in South Luangwa, Zambia. Het ultieme safaripark waar zelfs de meest ervaren safari ganger met een verhoogde hartslag de dagen doorbrengt!

Ga direct naar het reisprogramma van deze Malawi Zambia groepsreis, bekijk hier de vertrekdata en prijzen of vraag een reis op maat op.

Overnachtingen in de natuur & verlenging

We overnachten tijdens deze groepsreis gevarieerd in comfortabele eenvoudige tot semi-luxe accommodaties. Alle locaties hebben gemeen dat ze en-suite faciliteiten hebben, kleinschalig zijn en op toplocaties, midden in de natuur, liggen. Ook bieden we optioneel een zeer indrukwekkende verlenging naar het 'zevende wereldwonder' aan; De Victoria Watervallen. Kortom een fantastische en gevarieerde reis die van het ene hoogtepunt in het andere valt.

Begeleiding en vervoer

Tijdens de groepsreis worden we begeleid door een ervaren Engelssprekende Malawiaanse gids. Onderweg zal hij meer vertellen over de omgeving en geschiedenis van de verschillende regio's. We rijden in één airconditioning busje (Toyota Quantum of Coaster).

In de parken krijgen we juist ervaren rangers toegewezen die hun 'terrein' als hun eigen broekzak kennen. Deze rangers behoren tot de beste van Afrika. We leren hierdoor nog meer van het land, het wild en haar vriendelijke bevolking. De safari's worden uitgevoerd in open Landcruisers die plaats bieden aan maximaal 6 personen. Zo is iedereen gegarandeerd van het beste zicht, met eigen plek aan de buitenkant.

  • Reizen in kleine groepjes (min 6, max 14)
  • Professionele Engelstalige begeleiding
  • Spot luipaarden, leeuwen, kudu's, puku's en grote kuddes olifanten & bijzondere vogels
  • Unieke locaties van savannes, wouden, bergen, rivieren en tropische stranden
  • Overnachten in de mooiste accommodaties midden in de natuur
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking
  • Indrukwekkende verlenging naar de Victoria waterallen

Foto's van highlights in Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.


>>> Bekijk het reisschema van dag tot dag

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Rudy Neefs)

Fantastische jubileumreis naar Zambia oktober 2017 In het kader van het 15 jarig bestaan van Matoke Tours kwamen de reizigers al in augustus 2017 bijeen voor een informatiebijeenkomst in Den Bosch. Hierbij was de eigenaar van de Ila Safari Lodge in Kafue ook aanwezig. Op Schiphol had de groep elkaar al vlug gevonden, zeker doordat wij in het vliegtuig allen op rij 11 en 12 zaten, zodat het aangeboden glaasje champagne opperbest smaakte. Na een tussenstop in Nairobi werden wij in Lusaka hartelijk ontvangen door Nicole, onze reisleidster. Pioneer Camp was onze eerste halte, waar wij overigens nog 2x terugkwamen. Hier werden wij ook begroet door de eigenaar van African Vieuw Tours and Safari,....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Eltje)

Wat een schitterende safarivakantie. Heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Heel veel gezien. Complimenten voor de bedenkers voor deze reis. Wij zijn zeker van plan om nog eens op safarivakantie te gaan en zullen dan zeker voor Matoke Tours....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Malawi / Zambia (Rien en Greet)

Een prachtige rondreis. Op 7 oktober 2017 zijn we vertrokken voor een privé rondreis door Malawi en Zambia. Als uitgangspunt hebben we de aangeboden reis "Off te beaten track" genomen, en samen met Lisa hebben wij er wat elementen aan toegevoegd. En dat is al heel prettig, de fijne samenwerking met de mensen van Matoke. Omdat we al eerder met Matoke hebben gereisd, waren onze verwachtingen best hoog gespannen, en, we zijn niet teleurgesteld. Vanaf de allereerste dag dat we aankwamen in Blantyre tot de laatste dag was het een groot succes. Frances, onze eerste chauffeur , heeft er alles aan gedaan om de reisdagen prettig te laten verlopen, met onderweg leuke stops ,zoals bij een piepklein....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

oktober 2017 / prive reis Zambia (Jannie)

Met een hoofd vol indrukken en met geweldige ervaringen zijn we teruggekomen van een reis in Zambia. Wat een prachtig land, wat hebben we genoten... Kafue en het bushcamperen in de Busanga plains wat een mooie belevenis, South Luangwa het echte Afrika! En Livingstone was heel bijzonder, de Ultralight vlucht boven de watervallen is een aanbeveling waard! De lodges waren allemaal mooi en vooral gezellig....met heel veel lieve mensen die er alles aan deden het naar onze zin te maken! We willen Matoke i.h.b Nicole bedanken voor de geweldige en onvergetelijke reis in prachtig Zambia. Een aanbeveling waard! Groeten Jannie en....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

september 2017 / prive reis Zambia (Jannie)

Hoi Nicole!   Sorry voor de late reactie, maar alles is gelukt en hebben een microlight vlucht kunnen doen, Geweldig! Wat hebben we een geweldige reis gehad en wat hebben we veel gezien en meegemaak Ga nu de foto's sorteren en even alles tot me door laten dringen! Bedankt voor al je lieve zorgen en deze geweldige ervaring in prachtig Zambia!     Groetjes    Jannie....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

september 2017 / prive reis Zambia (Robert)

Hallo Nicole,   Weer thuis van onze geweldig  mooie Zambia reis . Alles was prima geregeld, waarvoor onze hartelijke dank ! We werden overal goed ontvangen en verzorgd . De lodges zijn niet met elkaar te vergelijken ze waren in hun concept elk voor zich pareltjes, wat telkens een mooie belevenis voor ons was, afscheid nemen was soms moeilijk we hebben daar warme en hartelijke mensen ontmoet. De driver guides waren telkens excellente chauffeurs en gidsen , wat toch heel belangrijk is. We hebben tot het aller laatste momentje genoten van de dieren de mooie plekjes en de rust die de natuur ons geeft, een betere ontstressing bestaat niet.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours groepsreis - 17 dagen Malawi en Zambia

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis