BLOG: Africa Classic Uganda Challenge

Africa Classic Uganda Challenge

Jambo!

Ik ben Marieke Oosterhof en doe in februari 2018 mee aan de Africa Classic Uganda Challenge. Een mountainbike challenge door het prachtige Oeganda. Met de Africa Classic steunen we het belangrijke werk van Amref Flying Doctors. Dit wordt mijn tweede grote uitdaging voor Amref Flying Doctors. In 2016 heb ik meegedaan met de Africa Classic in Tanzania, een prachtige tocht van 6 dagen rond de Kilimanjaro. Met ruim 90 deelnemers hebben we toen ruim 580.000 euro sponsorgeld opgehaald voor Amref. Het was een ervaring die mijn leven heeft veranderd.

Hard Work, Magic Moments!

De Africa Classic staat voor fietsen door een prachtig land, ontmoetingen met de lokale bevolking en met eigen ogen zien hoe Amref Flying Doctors de bevolking ondersteunt in het verbeteren van de gezondheid en het vergroten van de kansen op een betere toekomst.

In zes fietsdagen leggen we ongeveer 600 kilometer en 6000 hoogtemeters af. De unieke tracks lopen door de sloppenwijken van Kampala, door het regenwoud met talloze apen in de bomen, langs de grens met Congo en door afgelegen dorpjes waar kennis gemaakt wordt met de hartverwarmende bevolking en de inspirerende Afrikaanse cultuur. We eindigen onze tocht bij Murchison Falls. Bij bezoeken aan projecten van Amref kunnen we zelf zien waar het sponsorgeld aan wordt besteed.

Amref Flying Doctors

Ik geloof in de aanpak van Amref. De medewerkers van Amref werken nauw samen met de lokale bevolking en helpen hen om gezondheidsrisico's te signaleren, klinieken op te zetten, watervoorzieningen te realiseren en alternatieve rituelen te ontwikkelen om de vreselijke meisjesbesnijdenis uit te bannen. Ik heb het enthousiasme gezien waarmee dit wordt opgepakt en wil mij heel graag nogmaals inzetten om Amref te ondersteunen.

Matoke Tours steunt Amref Flying Doctors.

In 2014 heb ik samen met mijn gezin een prachtige privé rondreis door Oeganda gemaakt met Matoke Tours. De belofte van Matoke: 'Reizen op een persoonlijke manier en met liefde voor Afrika en haar inwoners' is toen meer dan waargemaakt. Ik ben er trots op dat Matoke Tours mij gaat sponsoren en daarmee Amref Flying Doctors ondersteunt.

Wilt u ook bijdragen aan een betere gezondheid in Africa?

Dat kan door te sponsoren via http://2018.africaclassic.nl/marieke-oosterhof. Al het sponsorgeld gaat rechtstreeks naar Amref, deelnemers betalen zelf hun reis, verblijf en materiaalkosten.

Meer informatie over de Africa Classic is te vinden op http://2018.africaclassic.nl Via de website kunt u in februari 2018 onze belevenissen volgen via foto's en dagfilms. En wie weet ziet u mij dan wel fietsen in een prachtig shirt van mijn sponsor Matoke Tours!

Duurzaam reizen

Marieke houdt ons op de hoogte van haar belevenissen bij de Africa Classic Uganda Challenge door middel van blogs! Op onze pagina Duurzaam reizen kunt u meer lezen over het werk van Amref Flying Doctors en hoe Matoke Tours deze organisatie steunt.