Ebola annulering regeling Matoke Tours

Waarom hoeft u zich geen zorgen te maken over Ebola?

Al enkele maanden merken wij dat veel mensen ongerust zijn om naar Afrika af te reizen i.v.m. het Ebola virus in Westelijk Afrika. Dit Ebola virus is opgedoken in Guinee, Sierra Leone en Liberia.

Momenteel is er in de reiswereld een afname van 20 tot 70 % aan boekingen voor Afrika reizen (Bron Safaribookings.com).

Matoke Tours betreurt het natuurlijk dat de belangstelling voor Afrika reizen zo enorm keldert, maar begrijpt ook heel goed dat mensen zich zorgen maken.

Kunnen wij uw zorgen wegnemen?

Ja, dat denken wij wel als we het een en ander in perspectief plaatsen. Als u zich daarna nog zorgen maakt, hebben we voor u een speciale “ebola annulering regeling” in het leven geroepen. Meer daarover onderaan deze pagina.

Waarom hoeft u zich geen zorgen te maken over Ebola?


 1. De landen die wij aanbieden (Oeganda, Tanzania, Rwanda, Madagascar) liggen respectievelijk minimaal 4000 kilometer van het Ebola gebied vandaan!

  Steden als London, Parijs, Lisabon, Madrid en vele andere Europese steden liggen dichter bij het Ebola gebied dan de landen die wij aanbieden in Oostelijk en Zuidelijk Afrika!

  Geografisch gezien is het dan ook een groter risico om naar Madrid of Lissabon te reizen dan bijvoorbeeld naar Oeganda, Tanzania, Rwanda of Madagascar.
  • Afstanden tot ebola gebieden
   De kaart hiernaast laat heel goed zien hoe ver "onze landen" verwijderd zijn van het Ebola gebied. Daarnaast laat de kaart tevens zien hoe immens groot Afrika eigenlijk is en dat het Ebola gebied maar een heel klein oppervlakte van dit reusachtige continent beslaat.
 2. Ebola wordt niet via de lucht verspreid, maar alleen via direct contact (van lichaamssappen). Aangezien de besmette mensen in de drie landen in Westelijk Afrika niet in staat zijn om te reizen (omdat deze landen letterlijk op slot zitten en er geen vluchten het land uitgaan) zal het virus niet zomaar 'exporteren' naar andere buurlanden, laat staan naar de landen die Matoke Tours aanbiedt.
 3. De landen waar het Ebola virus is uitgebroken, behoren tot de armste landen ter wereld met zeer zwakke overheden en een zeer slechte gezondheidszorg. In andere landen (waar ook Ebola gevallen zijn voorgekomen) zoals in Senegal en Nigeria, is men in staat gebleken de Ebola gevallen direct te isoleren. In deze landen zijn er dan ook geen Ebola gevallen meer. Dit laat zien dat bij een goede aanpak Ebola snel de kop in wordt gedrukt. Zeker met de kennis van nu zijn de Afrikaanse overheden van de landen die wij aanbieden zeer goed voorbereid op eventuele Ebola gevallen.

Ebola in de media

Wij vinden het jammer dat in de media wordt gesproken over Ebola in Afrika. Terwijl het natuurlijk gaat over Ebola in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Als er Ebola zou uitbreken in Albanië, kan er ook niet worden gesproken over een Ebola uitbraak in het gehele continent Europa.

Afrika is een immens groot CONTINENT (en geen land) en bestaat uit 54 zeer grote landen. De wijze van mediaberichtgeving zorgt er echter wel voor dat Afrika door steeds meer mensen als één land wordt gezien. Wij betreuren dat ten zeerste, omdat dit Afrika geen recht doet.

Wij zijn er honderd procent van overtuigd dat u zorgeloos, veilig en "ebola vrij" kan reizen door Oeganda, Rwanda, Tanzania en Madagascar.

Bent u nog niet overtuigd?

Dan biedt Matoke Tours de volgende “Ebola annulering regeling”. Dit houdt het volgende in:

Moeten wij uw reis volledig annuleren omdat er (op moment van uw vertrekdatum) een CODE ROOD geldt voor het gehele land waar u voor heeft geboekt, veroorzaakt door het Ebola virus, zullen wij uw reis kosteloos annuleren. Deze code Rood wordt opgesteld door het ministerie van Buitenlandse zaken in geval van een ernstige Ebola uitbraak. Bekijk de specifieke voorwaarden onderaan deze pagina.

Waarom deze regeling?
Matoke Tours heeft deze regeling in het leven geroepen omdat wij ervan overtuigd zijn dat u zorgeloos door de landen kunt reizen die wij aanbieden. Daarnaast is het zo dat de zogenaamde reiskeurmerken als ANVR en het Calamiteitenfonds nul op rekest geven als u uw reis moet annuleren wegens een eventuele Ebola uitbraak.

Veel reizigers denken dat bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds het aanspreekpunt is in een geval van een annulering door een Ebola uitbraak. Helaas, in werkelijkheid keert het Calamiteitenfonds helemaal niets uit wanneer u een reis moet annuleren vanwege ziekten/epidemieën in het land waar u naartoe reist.

U heeft dus niets aan deze keurmerken. Bij uw reisverzekeraar zult u hoogstwaarschijnlijk de eventuele annuleringskosten ook niet kunnen verhalen.

Kortom: u kunt bij geen enkele instantie uw annuleringskosten declareren.

ROEP OM BIJDRAGE GIRO 555


De mensen in Sierra Leone, Liberia en Guinee hebben vreselijk te leiden onder de ziekte Ebola. Talloze families zijn tot in het diepst van hun hart geraakt. Mensen zijn familieleden en vrienden verloren en daarnaast zijn de economieën van deze landen volledig ingestort. Het zal jaren tot tientallen jaren voordat deze -toch al zeer arme landen- er weer bovenop gaan komen.

Matoke Tours roept u op om een bijdrage te leveren op Giro 555. We hebben zelf alvast 350 euro gedoneerd.

Besluit u naar aanleiding van deze nieuwsbrief in 2014 nog een reis naar Afrika te boeken, vermeld dan bij uw boeking "ebola bijdrage + uw naam" en wij doneren aanvullend 10 euro per boeker.

Gaat u bijvoorbeeld met vieren op reis, doneren wij 40 euro.

Wij hopen dat u Afrika nog steeds in uw hart sluit, ondanks alle berichtgeving over het Ebola virus. De landen die wij aanbieden zijn in ieder geval Ebola vrij en deze landen hebben ons hart gestolen! Wij blijven honderd procent ons best doen om de Afrika reis van uw dromen te realiseren!

Heeft u aanvullende vragen of wenst u meer informatie?

Belt u ons dan op 073 - 6123 364 of mail naar paul@matoketours.nl

Het volledige team van Matoke Tours en
Paul Gevers,
Directeur Matoke Tours

Voorwaarden Ebola Annulatie Regeling 2014

Specifieke voorwaarden Ebola Annulatie Regeling 2014

Moeten wij uw reis volledig annuleren omdat er (op moment van uw vertrekdatum) een CODE ROOD geldt voor het gehele land waar u voor heeft geboekt, veroorzaakt door het Ebola virus, zullen wij uw reis kosteloos annuleren. Deze code Rood wordt opgesteld door het ministerie van Buitenlandse zaken in geval van een ernstige Ebola uitbraak.

Hieronder de precieze voorwaarden:


 1. Er moet sprake zijn van een officiële uitbraak van Ebola (uitgeroepen door het WHO) in het betreffende land waar u voor heeft geboekt én het Nederlandse Ministerie voor Buitenlandse zaken moet een "CODE ROOD" hebben afgegeven voor het gehele land (Deze Code Rood moet gelden op moment van uw vertrekdatum).
 2. Uw boeking moet plaats hebben gevonden tussen 15 november 2014 en 31 december 2014. Begin 2015 bekijken wij of deze garantie regeling nog voortgezet gaat worden.
 3. U dient zelf aan ons aan te geven (op moment van boeking) dat u gebruik wilt maken van deze regeling. U krijgt dan vervolgens van ons een apart aanvraagformulier toegestuurd.
 4. Indien u gebruik wilt maken van deze regeling, zijn wij genoodzaakt een "flexible ticket" voor u te kopen. Een normaal ticket kan niet zomaar geannuleerd worden, een flexible ticket heeft soepelere annuleringsvoorwaarden. Deze flexible tickets zijn vaak wel duurder, houdt u daar rekening mee. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de reissom iets duurder wordt. Indien u zelf uw ticket boekt, is dit natuurlijk niet van toepassing en betaalt u bij ons alleen het landarrangement.

Belt u voor vragen naar 073 6123 364 en vraag naar Paul Gevers.

www.matoketours.nl

Afstanden tot Ebola uitbraak gebieden

sluit kaart
De kaart hieronder laat heel goed zien hoe ver "onze landen" verwijderd zijn van het Ebola gebied. Daarnaast laat de kaart tevens zien hoe immens groot Afrika eigenlijk is en dat het Ebola gebied maar een heel klein oppervlakte van dit reusachtige continent beslaat.
Afstanden tot Ebola uitbraak gebieden