Matoke in de media

Matoke in de media

Al sinds 2000 organiseert Matoke Tours avontuurlijke rondreizen naar de parel van Afrika, Oeganda! Regelmatig gaan er ook journalisten mee die geïnteresseerd zijn in dit prachtige land en meer willen weten over het land van de berggorilla’s.

Hieronder een selectie van reportages die de afgelopen jaren zijn gemaakt i.s.m. met Matoke Tours.

 

Het verhaal van Matoke Tours op Omroep Brabant

Omroep Brabant maakte een reisreportage over de oprichter van Matoke Tours Coen van der Heijden en zijn leven in Madagascar. Innemende reisreportage die het verhaal van Matoke Tours in Afrika heel mooi in beeld brengt!


Ook maakte Omroep Brabant een reportage over Oeganda, en gingen zij met Matoke Tours en directeur Wim Kok op safari, wat een mazzelaars zeg, zo veel wilde dieren zien tijdens één safari! Bekijk de hele reportage, of alleen de safari-reportage vanaf 19 minuten.


Aapjes kijken in Oeganda

Parool

Parool journalist Sander Nieuwenhuys reis met Matoke Tours naar Oeganda toe en schreef een mooi artikel over Oeganda.

Lezen
Gorilla in Oeganda

Viva

Gorilla's bespioneren, slapen in een boomhut, exotische vogels spotten, dansen met de locals en nog veel meer avonturen. Gijsje van Bentum reisde met Matoke Tours door Oeganda.

Lezen
Ngamba Island seen from the air

Telegraaf

Telegraaf journalist Jaap van Splunter reisde naar Oeganda met Matoke Tours. Hij vertelt uitgebreid over zijn ervaringen, de gorillatracking en het bijzondere bezoek aan Ngamba Island.

Lezen
Ngamba Island seen from the air

Waar is de Mol?

Doutzen Kroes reisde samen met Johnny de Mol naar Oeganda. Matoke Tours begeleidde het redactieteam tijdens de voorbereidingen en regelde de tocht naar de berggorilla's.

Video
Gorilla foto

Algemeen Dagblad

Journalist Dennis Rijnvis reisde met Matoke Tours naar Oeganda. Voor het Algemeen Dagblad schreef hij een uitgebreide reportage over onze reis en de gorillatracking!

Lezen
Het olifantenbesluit

Het Olifantenbesluit

Tony van der Meulen reisde met Matoke Tours naar Oeganda en schreef naast zijn verhaal over de chimpansees in Kibale Forest ook een bijzonder verhaal over de olifanten in Queen Elizabeth National Park.

Lezen
Chimps in Kibale Forest

Leven met chimpansees

De oud hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, heeft in samenwerking met Matoke Tours Oeganda bezocht. Lees hier de avonturen van deze journalist in Kibale Forest.

Lezen
giraffes in Telegraaf de reiskrant

Telegraaf

Journalist Martijn Koolhoven ondernam met zijn partner en twee kinderen onze Oeganda groepsreis.

Voor de Telegraaf schreef hij een uitgebreide reportage over zijn bevindingen.

Lezen