Hotels Madagscar - De mooiste lodges & accommodaties | Matoke Tours

Accommodaties Madagascar - Hotels en lodges op Madagaskar

Matoke Tours kiest bewust voor overnachtingen in comfortabele, sfeervolle lodges, hotels en tentenkampen. Deze accommodaties liggen op de mooiste plekken in de natuur van Madagascar en zorgen voor sfeervolle ontspanning ook buiten de activiteiten om! Onze accommodaties beschikken allen over eigen sanitaire voorzieningen en zijn zeer goed verzorgd. Kortom: sfeer en comfort in een natuurlijke omgeving!

Begrippenlijst:

(our pick)Door de jaren heen is dit de favoriet van onze reizigers en van Matoke Tours gebleken!
EenvoudigDit zijn de eenvoudigste accommodaties in Madagascar en worden veelal gebruikt voor de meer budget gerichte reizigers.
MiddenklasseDeze keuze maken wij vaak voor onze privé en groepsreizen door Madagascar. Het betreft comfortabele, sfeervolle accommodaties op zeer mooie plekken!
Semi luxeDeze accommodaties zijn nog wat comfortabeler dan de middenklasse hotels. De locaties zijn vergelijkbaar, de details wat meer uitgediept.
LuxeDe luxe accommodaties zijn van alle gemakken voorzien, zijn het meest comfortabel en vaak gelegen op enerverende mooie plekken!

In deze handige accommodatielijst vindt u een overzicht van al onze accommodaties per gebied. Per nationaal park, stad of gebied zijn de accommodaties weergegeven beginnende met middenklasse en eindigend met luxere en budget accommodaties.

Accommodaties Ivato (vliegveld)
Accommodaties Antananarivo
Accommodaties Antsirabe
Accommodaties Ranomafana NP
Accommodaties Andirngitra NP
Accommodaties Isalo NP
Accommodaties Tulear & Ifaty
Accommodaties Miandrivazo
Accommodaties Morondava
Accommodaties Kirindy Reserve
Accommodaties Tsingy de Bemaraha NP
Accommodaties Andasibe NP
Accommodaties Canal de Pangalanes
Accommodaties Ile Saint Marie
Accommodaties Diego Suarez
Accommodaties Ankarana NP
Accommodaties Nosy Komba
Accommodaties Nosy Be
Accommodaties Mitsio Eilanden
Accommodaties Masoala Forest

Hieronder vindt u op de kaart de ligging van de verschillende accommodaties.

Klik in de kaart op de naam van de accommodatie om direct naar de beschrijving & foto's van deze accommodatie te gaan.Accommodaties in Ivato (airport)

Susie's Place (our pick)

(middenklasse)

Op 10 minuten van het vliegveld ligt het kleinschalige Susie’s Place. Deze B&B heeft een huiselijke, gezellige sfeer, persoonlijke service, een zeer uitgebreid ontbijt en een comfortabele kamers. Een ideaal startpunt voor uw reis.

4
Nee
Ja
Nee
10 minuten
 

Relais de Plateaux (our pick)

(luxe)

Op 5 minuten afstand van de airport ligt het 4-sterren hotel Relais de Plateaux. Een groot zwembad en een uitstekend restaurant maken dit hotel het beste bij Ivato Airport.

30
Ja
 
Ja
5 minuten
 

Au Bois Verts

(middenklasse)

Op 15 minuten afstand van de airport in een klein bos ligt Au Bois Verts. De naam zegt het. Dit op een groot terrein gelegen hotel heeft een mooi zwembad en zeer mooi verzorgde kamers en een goed restaurant.

12
Ja
 
Ja
15 minuten
 

Meva Guesthouse

(middenklasse)

Op 15 minuten van het vliegveld ligthet gezellige Meva Guesthouse. Deze B&B heeft een huiselijke, gezellige sfeer, persoonlijke service, en comfortabele kamers. Ook een ideaal startpunt voor uw reis.

4
Nee
Ja
Nee
15 minuten
 

Antananarivo

Sakamanga (our pick)

(semi-luxe)

Midden in het centrum in een winkelstraat ligt het zeer artistieke Sakamanga. Een klein museum bij binnekomst, een mooi zwembadje op de binneplaats, zeer goed verzorgde kamers, een leuk rum-barretje en een eer goed, maar ook zeer populair Frans restaurant. Heerlijke plek om de reis in Madagascar te beginnen en te eindigen!

46
Ja
Ja
Ja
Midden in het centrum en een uur rijden van het vliegveld
 

Tana Hotel

(semi-luxe)

Ook midden in Antananarivo boven op de heuvel. Een goed semi-lux hotel met ruime en nette kamers. Wat minder details dan Sakamanga, maar een goed verzorgd hotel. Tevens makkelijk om naar buiten te stappen voor een wandeling in de hoofdstad en een hapje eten buiten de deur.

31
Nee
Ja
Ja
Midden in het centrum en een uur rijden van het vliegveld
 

Chalet des Roses

(middenklasse)

Midden in de stad op loopafstand van leuke restaurants, de beroemde en de winkelstraten ligt Chalet des Roses. Een comfortabel middenklasse hotel, met zeer vriendelijke staf, ruime schone kamers en een goed italiaans restaurant.

38
Nee
Ja
Ja
Midden in het centrum en een uur rijden van het vliegveld
 

Hotel Le Louvre

(luxe)

De top luxe van Antananarivo is duidelijk Le Louvre. Dit hotel, midden in de stad met, is van alle gemakken en luxe voorzien. Mooie ruime kamers, sommigen met mooi uitzicht over de stad en een aparte werkruimte in de kamer. Het Louvre heeft een spa, een goed restaurant en een veel indoor shops.

78
Ja
Ja
Ja
Midden in het centrum en een uur rijden van het vliegveld
 

Antsirabe

Residence Madalief (our pick)

(middenklasse)

Op het platteland van Antsirabe ligt op een prive terrein van vele hectaren het Residence Madalief. De Nederlandse Remy zet zich hier in voor de wezen en alleenstaande moeders uit dit gebied en heeft hier een zeer comfortabel en guesthouse bij gebouwd.

13
Nee
Ja
Nee
10 minuten rijden van Antsirabe, 30 minuten van het kratermeer
 

Couleurs Cafe

(middenklasse/semi)

Een zeer goede middenklasse optie in het stadje Antsirabe. Vanuit hier kun je gemakkelijk per Pousse Pousse het stadje bezoeken en eens uit eten gaan.

15
Nee
Ja
Nee
Midden in het stadje Antsirabe
 

Ranomafana NP

Setam Lodge

(middenklasse/semi)

Setam Lodge ligt mooi gelegen op een heuvel aan de rand van het bos. De accommodatie bestaat uit ruime, verzorgde bungalows met eigen sanitair. Het heeft een mooi ruim restaurant waar ontbijt en keuze menus voor lunch en diner wordt geserveerd.

100
Nee
Nee
Nee
10 minuten van het startpunt
 

Centrest (our pick)

(middenklasse)

Dit hotel ligt in het stadje Ranomafana. Vanuit hier bent u in een kwartiertje bij het startpunt van het park, maar u kunt vanuit hier ook in de namiddag wat rondwandelen in het stadje en op de lokale markt. Goed verzorgd hotel met net vernieuwde kamers.

18
Nee
Ja
Nee
15 minuten van Ranomafana ingang
 

Chez Gaspard (our pick)

(budget/middenklasse)

Chez Gaspard is een eenvoudig maar goed verzorgd en gezellig onderkomen in het stadje Ranomafana. Chez Gaspard heeft 10 kamers die er goed uitzien en van alles zijn voorzien.

10
Nee
Nee
Nee
15 minuten van Ranomafana startpunt
 

Andringitra NP

Camp Catta (our pick)

(middenklasse)

Aan de voet van het Andringitra gebergte ligt het mooie Camp Catta. Camp Catta bestaat uit comfortabele bungalows van waaruit je vrij in de natuur kunt wandelen. Camp Catta organiseert ook meerdaagse treks in het park en parapente in de vallei.

12 bungalows
Ja
Nee
Nee
Vanuit Camp Catta begint elke wandeling
 

La Varangue de Betsileo

(middenklasse)

Dichtbij het stadje Ambalavao aan de RN7 ligt het hotel La Varangue de Betsileo. Dit hotel heeft 12 comfortabele kamers, een mooi zwembad en een prachtig uitzicht op de een vallei en de voet van het Andringitra.

12
Ja
Ja
Nee
Op 5 minuten afstand van Ambalavao en 40 km van het Andringitra NP.
 

Tsara Camp

(middenklasse)

Ook in de vallei aan de voet van het Andringitra gebergte. Een selfcontained tenten camp met een gezellig restaurantje erbij.

15 tenten
Nee
Nee
Nee
Vanuit Tsara camp kan elke wandeling beginnen.
 

Isalo NP

Relais de la Reine (our pick)

(luxe)

In het zuid-westen van Madagascar vindt u het bijzondere Isalo National Park. U waant zich in de Grand Canyon! Isalo is een rotsgebied dat afstamd van de Jura tijd, met prachtige kleurpalletten vormen.

Relais de la Reine is een luxe lodge aan de rand van Isalo en ie een groot complex met veel kamers, een mooi zwembad en veel activiteiten. Vanuit hier worden veel wandelingen in het park georganiseerd en ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden.

30
Ja
Ja
Ja
15 minuten rijden van het startpunt van uw wandeling
 

Rock Lodge

(luxe)

Rock Lodge ligt aan de rand van een rostwand. Een lux onderkomen volledig opgaand in de rostachtige omgeving. Naast het zwembad heeft Rock Lodge ook een natuurlijk zwembadje op een kwartiertje lopen van de lodge.

Vergeet niet bij zonsondergang met uw camera klaar te zitten want u ziet de rotsen van kleur veranderen. Een spectaculair aanzicht!

60
Ja
Ja
Ja
15 minuten rijden van het startpunt van uw wandeling
 

Ranche d'Isalo (our pick)

(middenklasse)

Aan de rand van het park met uitzicht op de zandstenen rotsen ligt Ranche d’Isalo. Bungalows met goed verzorgde kamers en een zwembad in het midden. Ze hebben een goed restaurant, een gezellig barretje en een BBQ voor grotere groepen.

24
Ja
Nee
Nee
10 minuten rijden van het startpunt van de wandeling in Isalo
 

Motel d'Isalo

(budget/middenklasse)

Dichtbij het park aan de weg ligt het complex van Motel d'Isalo. Dit hotel heeft eenvoudige, maar schone en ruime kamers, in een u-vorm rond het grote zwembad. Hier hebben ze ook lekker eten, franse gerechten als knoflook kikkerbilletjes en eendelever staan hier op de kaart. En de bar heeft een ruime selectie aan lokale rum.

65
Ja
Nee
Nee
30 minuten rijden van het startpunt van uw wandeling
 

Tulear en Ifaty

Caliente Beach

(middenklasse)

Aan het einde van de NR7 komt u uit in Tulear. In Tulear is niet veel te beleven, maar uiteraard zijn hier wat mooie stranden te vinden. Een van de betere midden-klasse logementen in Tulear is Caliente Beach. Een frans koppel heeft hier een ongelooflijke lap strand met 14 ruime bungalows, een groot zwembad en mooi uitzicht op de zee. Een goed geprijst hotel met heerlijk eten en de plek voor een potje jeu de boules!

14
Ja
Ja
Fan
Allemaal zeezicht!
 

Bakuba Concept (our pick)

(luxe)

Dit Boutique Hotel is ronduit een kunstwerk. De Belgische ontwerpers en eigenaren hebben 6 jaar gewerkt aan deze masterpiece. Werkelijk een museum op zich. Alles hand-gemaakt, alles van pure materialen en daar een hotel van gemaakt waar u niks anders kunt dan met uw mond open rondlopen.

5
Ja
Ja
Ja
7 km van Tulear en op wandelafstand van de zee
 

Bellevue (Ifaty) (our pick)

(middenklasse)

Hotel Bellevue is onze middenklasse favoriet in Ifaty. De ligging van het restaurant ligt magnefiek bovenop een duin met een fantastisch uitzicht over de zee. Naast het hotel is een vissersdorpje, dat u een mooie blik geeft in het leven van de lokale zeevissers. De bungalows staan beneden op het strand.

12
Nee
Ja
Ja
Vlakbij het startpunt van Spiny Forest en recht aan het strand
 

Hotel de la Plage (Ifaty)

(middenklasse)

Op twee uur afstand van Tulear ligt Ifaty. Ifaty heeft de mooiere stranden van deze kant van Madagascar. Hotel de la plage ligt op het strand. Alle traditionele huisjes hebben zeezicht en een veranda uitkijkend over de straat van Mozambique. Hiet is het tropisch tot rust komen!

15
Nee
Ja
Fan
40 km van Tulear recht aan de zee
 

Dunes d'Ifaty

(luxe)

Dit is de beste lodge aan de baai van Ifaty. Een heel mooi en groot stuk strand waar luxe bungalows en villas zijn verdeeld. Een mooi zwembad, een goed restaurant en een heel mooi prive strand maakt het tot de beste luxe optie in Ifaty.

19 villas & 22 deluxe kamers
Ja
Ja
Ja
In Ifaty en vlakbij het spiny Forest
 

Paradisier

(middenklasse/semi)

Op een klein uur rijden van Tulear ligt het prachtige Paradisier. Dit hotel heeft een uitgestrekt domein waar u rustig rond kunt wandelen. De Bungalows staan op de dijk met uitzicht over de zee, het zwembad is een echt infinity pool, en het restaurant is goed en heeft tevens een prachtig zeezicht.

12
Ja
Ja
Nee
Op een klein uurtje rijden van Tulear recht aan het kanaal van Mozambique.
 

Miandrivazo

Princess Tsiribinina Hotel

(middenklasse)

Op de rand van een heuvel met een prachtig uitzicht over de Tsiribinina rivier ligt het Princess Tsiribinina hotel. De enige goede optie in dit gebied. Het hotel heeft goed verzorgde kamers, een zwembad en een goed restaurant.

12
Ja
Nee
Ja
Het ligt ideaal om de weg te breken naar de kust of naar Antananrivo.
 

Morondava

Chez Maggie (our pick)

(middenklasse)

Op een schiereiland tussen mangrove en de zee liggen alle lodges van Morondava. Chez Maggie is ons advise door de pittoresk ingedeelde kamers, het gezellige restaurant en een goed zwembad. Deze ingredienten maken dit hotel tot een van de betere middenklasse in Morondava.

4 chalets en 6 deluxe kamers
Ja
Ja
Ja
20 kilometer van de beroemde Baobab Avenue
 

Au Sable d'Or

(middenklasse)

Naast chez Maggie ligt nog een middenklasse lodge met bungalows op het strand. Iets dichter bij de zee en het locale leven op het strand.

10
Nee
Ja
Nee
20 kilometer van de beroemde Baobab Avenue
 

Hotel Palissandre

(semiluxe)

Aan het einde van het schiereiland ligt het beste Resort, Palissandre. Mooie bungalows, een mooi zwembad en een uitstekende keuken maken dit tot een echte topplek in Morondava.

30
Ja
Ja
Ja
20 kilometer van de beroemde Baobab Avenue
 

Kirindy

Eco Lodge Kirindy

(budget)

Eco Lodge Kirindy is het enige onderkomen in Kirindy Forest. Simpel, maar voorzienend. Een redelijke keuken, simple bungalows met badkamer, en midden in het bos. Vanuit hier begint de spectaculaire avondwandeling op zoek naar de nacht actieve lemuren, reptielen, de springende rat en natuurlijk de fossa. De moeite waard om mee te pikken onderweg naar Tsingy de Bermaraha!

12
Nee
Nee
Nee
Het startpunt van alle activiteiten in Kirindy
 

Tsingy De Bermahara NP (Bekopaka)

Olympe de Bermaraha

(budget/middenklasse)

Deze lodge is de budget/middenklasse optie bij Bekopaka. Het heeft comfortabele bungalows met een goed restaurant. Vanuit hier kunnen verschillende activiteiten worden gedaan naar Tsingy de Bermaraha NP.

20
Ja
Nee
Nee
Dichtbij de ingang van het park.
 

Orchidee de Bermaraha

(middenklasse)

Deze lodge is een beter lodge in de buurt van Tsingy de Bermaraha. Ook bungalows aan de rand van het park en een goed restaurant, een gezelige bar en een zwembad om wat af te koelen na een dag het park te hebben bewandeld.

54
Nee
Nee
Nee
Dichtbij de ingang van het park.
 

Soleil de Tsingy (our pick)

(semiluxe)

Dit is de beste optie in Bekopaka. Soleil de Tsingy heft 17 bungalows aan de rand van het park. Een mooi uitzicht over de vallei en de manalambo rivier bij zonsondergang zijn verzekerd. Dit is genieten van de natuur op z’n best. Vergeet niet de duik in hun infinity pool!

17
Ja
Nee
Nee
Dichtbij de ingang van het park.
 

Andasibe NP

Vakona Lodge (our pick)

(semi-luxe)

Dicht bij het startpunt van de trekking naar de Indri Indri lemuur ligt Vakona Lodge. Vakona Lodge heeft een eigen opvang van lemuren die zijn verstoten of gevangen zaten. U mag hier gratis rond wandelen als u in de lodge slaapt. Vakona Lodge is een semi-lux onderkomen met een mooi gelegen zwembad aan een meer in het bos.

28
Ja
Ja
Ja
10 minuutjes rijden van het startpunt van de trekking.
 

Feon 'ny Ala

(buget/middenklasse)

Ook heel mooi gelegen in het groen met uitkijk over een klein meertje ligt het Feon ‘ny Ala Hotel. Een gezellig restaurantje met goed eten, veel kamers in de vorm van bungalows en dichtbij het startpunt maakt dit hotel tot een goed en populair budget/middenklasse onderkomen bij Andasibe NP.

30
Nee
Nee
Nee
5 minuutjes rijden van het startpunt van de trekking.
 

Andasibe Hotel

(middenklasse/semi)

Dit is nieuw hotel en is mooi gelegen in een stuk bos bij Andasibe. Het heeft een uitstekend restaurant, erg mooie ruime kamers en een zwembad.

12
Ja
Ja
Nee
Op een 10 minuten rijden van de ingang van het park.
 

Eulophiella

(middenklasse)

Op een prachtig domein met een mooie tuin ligt het Eulophiella hotel. Dit hotel heeft 6 budget bungalows en 6 comfort bungalows. Ze hebben hun eigen stuk bos voor de nocturne wandeling en een wandeling is de tuin is sowieso al een mooi believing!

12
Nee
Ja
Nee
Eulophiella ligt op 5 kilometer afstand van de ingang van het park.
 

Grace Lodge (our pick)

(middenklasse)

In het dorpje Andasibe ligt het familiaire Grace Lodge. Deze lodge heeft een klein zwembadje, een mooie tuin, bungalows en wordt gerund door een vriendelijke Malagassie familie en maakt dit tot een van onze favorieten in Andasibe.

20
Ja
Ja
Nee
Grace ligt op 5 minuten rijden van de ingang van het park.
 

Canal de Pangalanes

Palmarium Hotel (our pick)

(middenklasse)

Prachtig gelegen aan het water, je kunt er ook alleen komen per boot over het kanaal, ligt het Palmarium Hotel. Omringd door lemuren, insecten en vogels, maakt dit tot een hotspot in het oosten van Madagascar. En niet te vergeten kunt u hier op nacht wandeling om de zeer zeldzame Aye Aye lemuur te spotten!

17
Nee
Nee
Nee
Recht aan het kanaal
 

Ile St Marie

La Crique (our pick)

(budget/middenklasse)

Op een prive baai op een uur afstand van het vliegveld ligt La Crique. Het is geen luxe, maar het is een knus juweeltje op het eiland. Een gezellig restaurantje met een goeie keuken en 12 bungalows (dubbel, twin en familie) uitkijkend over de zee. Er is regelmatig entertainment, ze organiseren een walvistracking en hebben wat watersporten in de aanbieding.

12
Nee
Ja
Nee
Op een uur rijden van het vliegveld aan de westkant van het eiland.
 

Libertalia Hotel (our pick)

(semi-luxe)

Een mooi gelegen hotel aan het strand met de mogelijkheid om te snorekelen, duiken en de walvissen te spotten vanaf een grote rots in de zee. Echt een prachtige plek om te vertoeven!

12 bungalows
Ja
Ja
Ja
30 minuten van het vliegveld Ile St Marie
 

Princess Bora Lodge (our pick)

(luxe)

Het beste, en misschien ook wel het meest luxe op Madagascar is Princess Bora Lodge. Gelegn aan het strand van het beroemde piraten eiland Ile St. Marie. Vanuit hier kunt u in de maanden juli, augustus en september bultrug walvissen spotten! Optimaal genieten dus van zon, zee, strand, lekker eten en het leven onder water!

div. villas
Ja
Ja
Ja
30 minuten van het vliegveld Ile St Marie
 

Iles aux Nattes

Les Lemuriens

(middenklasse)

Weer zo’n prachtig plekje ver weg van de bewoonde wereld. Iles aux Nattes is alleen per boot te bereiken op een kwartiertje van het vliegveld. Les Lemuriens heeft een heel mooi stukje strand met een mooie bungalows aan het water. Een zeer romantisch plekje met een fantsitische keuken!

6
Nee
Ja
Nee
Op een uur rijden van het vliegveld aan de westkant van het eiland
 

HET NOORDEN

Diego Suarez

Suarez Lodge (our pick)

(semi-luxe)

De aankomsthaven in het Noorden van Madagascar is Antsiranana oftewel Diego Suarez. Deze stad, genoemd naar de Portugeze schipper Diogo Soares, is uitgegroeid tot een prachtig pittoresk plaatsje omringt door zee. Aan een van de baaien ligt het Suarez Hotel, gebouwd op een heuvel. Dit is een broer van de Ankarana Lodge en is absoluut de meest smaakvolle lodge in de buurt.

12
Ja
Ja
Nee
20 minuten rijden van het startpunt van uw wandeling
 

Ankarana National Park

Ankarana Lodge (our pick)

(semi-luxe)

Dichtbij het kantoor van het indrukwekkende Ankarana Park ligt de Ankarana Lodge. Deze mooie semi-luxe lodge ligt heel mooi op een heel groot stuk land met een eigen stuk bos. Vanaf de veranda van uw prive bungalow of bij het zwembad kunt u genieten van de rust en de natuur om u heen.

12
Ja
Ja
Ja
10 minuten rijden van het kantoor
 

Relais de l'Ankarana

(budget/middenklasse)

Heel dichtbij het kantoor van het park ligt het kleinschalige middenklasse hotel Relais de l’Ankarana. Relais heeft een mooie tuin, een simpel maar goed restaurant en is zeer betaalbaar.

6
Nee
Nee
Fan
5 minuten rijden van het kantoor
 

Nosy Komba

Coco Komba

(middenklasse)

Deze kleinschalig lodge heeft 5 bungalows op een prachtig stukje strand op Nosy Komba. Een prachtplekje voor iemand die op zoek is naar een rustig en die van duiken en snorkelen houdt.

5
Nee
Ja
Nee
Op een 30 minuten varen van Ankify, het vasteland.
 

Tsara Komba (our pick)

(luxe)

Dit is een echt paradijs en pure romantiek! Luxe bungalows, allen met zeezicht en prive terras. Overal romatische plekjes om alleen van de zee te genieten, is het in een luxe hangmat of een mooi bed op een plateau aan de zee. Het restaurant is verdeeld in een lounge en een bibliotheek en alles is tot in perfectie verzorgd. Alles is gemaakt om romantisch en rustig de tijd door te brengen.

6 bungalows/2 suites
Ja
Ja
Ja
10 minuten varen van het vasteland
 

Nosy Be

Villa Valiha (our pick)

(semi-luxe)

Op het grootste eiland van Madagascar, Nosy Be, ligt de mooie Villa Valiha. Aan de baai van Ambatoloaka, met een mooi strand en 2 zwembaden ligt deze mooi ingerichte lodge. Ook een prachtige lodge voor huwelijksreizen, met een mooi kamer aan het strand en een romatisch uiterlijk. En omdat je aan de baai van Ambatoloaka slaapt, kun je ‘s middags eens ergens anders gaan lunchen of ‘s avonds in het stadje gaan eten.

40
Ja
Ja
Op aanvraag
30 minuten van het vliegveld, 20 minuten van hellville
 

Le Zahir Lodge(our pick)

(semi-luxe)

Vrijwel naast Villa Valiha aan dezelfde baai van Ambatoloaka ligt de kleinschalige lodge, Le Zahir. Deze lodge bestaat uit 8 hele mooie ruime gedecoreerde kamers. En tussen deze 8 bungalows ligt een groot zwembad. Hier komt u zeker tot rust van een avontuurlijk reis!

8 bungalows
Ja
Ja
Ja
30 minuten van het vliegveld, 20 minuten van hellville
 

L'heure Bleue

(semi-luxe)

Op het tropische eiland Nosy Be (Het parfum eiland) in de baai van het beroemde “uitgaans” stadje ambatoloaka ligt l’heure bleue. L’heure bleue is een mooie semi-luxe lodge met bungalows aan het water, meerdere restaurants en een mooi zwembad. Gelukkig ligt het ver genoeg weg van de rumoerigheid, maar ben je op zoek naar ook wat vertier dan is dit de juiste plek om te zijn.

10 bungalows/8 suites
Ja
Ja
Ja
20 minuten lopen van ambatoloaka
 

Vanila Hotel

(semi-luxe)

Het Vanila hotel ligt aan de kant van Nosy Be. Vanila hotel is een wat groter complex met verschillende klassen kamers. Garden view, Ocean view and Prestige. Een groot zwembad en een kinderbad maakt het ideaal voor families. Het hotel beheert een mooi stuk strand en veel activiteiten zijn mogelijk bij Vanila Hotel. Ook bereiden ze hier heerlijke maaltijden.

56
Ja
Ja
Ja
30 minuten rijden van de haven van Hellville
 

Ravintsara

(luxe)

Ravintsara is Azie op Nosy Be. Volledig omringt door zelf aangelegde kanalen van met tropische planten en dieren, en helemaal ingericht voor welness! Ze noemen zichzelf ook een welness hotel. Luxe bungalows, heerlijke gezonde keuken, een mooi prive strand en groot zwembad, maakt het tot een ideaal verblij voor idereen die op zoek is naar rust, luxe en letterlijk in de watten gelegd worden.

20 bungalows
Ja
Ja
Ja
30 minuten rijden van de haven van Hellville
 

Tsarabanjina (Mitsio eilanden) (our pick)

(luxe)

Nog een exclusievere plek om te genieten is op het eiland Tsarabanjina. Een eiland die bij de Mitsio eilanden groep hoort. Op 3 uur varen van het vasteland komt u op een eiland waar maar een accommodatie is, de uwe! Deze lodge is van de Constance groep. Stel het u voor. Een verlaten eiland waar u rond kunt wandelen en niemand ander tegenkomt dan misschien uw buurman. Dit is de ultieme getaway!

24 bungalows
Ja
Ja
Ja
3 uur varen van het vasteland
 

Masoala Forest

Masoala Forest Lodge(our pick)

(luxe)

Midden in het bos en aan de rand van de zee ligt Masaola Forest Lodge. Een All In resort met luxe tenten en een uitstekend restaurant. Masoala verkoopt All In pakketten waar alle transfers, excursies, parkfees en eten en drinken zijn inbegrepen. Een perfecte escape van de bewoonde wereld!

7
Nee
Nee
Nee
Alle activiteiten kunnen per boot of te voet vanaf de lodge worden ondernomen.
 

Tampolo Lodge

(budget)

Dicht bij Maroantsetra, waar je met het vliegtuig land om naar Masoala te geraken ligt Tampolo Lodge. Een budget forest lodge. Tampolo heeft 9 met lokale materialen gemaakte huisjes waarvan 4 met eigen sanitair. Allen liggen op de baai van Antongil.

9
Nee
Nee
Nee
Alle activiteiten kunnen per boot of te voet vanaf de lodge worden ondernomen.