Fly & Drive reizen in Madagascar - Matoke Tours

Fly en Drive reizen Madagascar

Als je gewend bent om zelf te rijden in vreemde landen, hoe mooi en hoe avontuurlijk is het dan om zelf achter het stuur te zitten in Madagascar!

In samenwerking met een 'Nederlands' verhuurbedrijf in Madagascar, biedt Matoke Tours sinds kort ook eengeorganiseerde Fly & Drive aan, waar je zelf rijdt en zelf je dag indeelt, maar waar je 's avonds wel weet waar je slaapt en ook de belangrijkste parken voor je zijn geregeld.

Madagascar is geschikt voor ervaren selfdrivers. Een avontuurlijke instelling is een must en een basis kennis van de Afrikaanse wegen is wel zo gewenst, mocht je dit land zelf rijdend willen ontdekken. Veel hoofdwegen zijn geasfalteerd en in redelijke staat. Ga je in Madagascar van de gebaande paden, dan moet je voorbereid zijn op zware wegen, lange uren, veel modder, lokale pondjes en vooral zanderige ondergrond. Uiteraard zullen we je optimaal informeren en adviseren over welke wegen wel en niet te gebruiken. De keuze en het advies hangt sterk af van het seizoen waarin je wil reizen.

Voor deze Fly & Drives maken we gebruik van Nissan NP Double Cap. Deze rijdt op diesel en is handmatig en heeft grotere banden (16 inch ipv 15). De auto is ook voorzien van een Bradt Travel Guid, een wegenkaart, een gebruiksaanwijzing van de auto, een mobieltje met een locale simkaart, een koelkast (55L) en uiteraard de verzekering.

Hieronder een korte beschrijving van de wegen die je in onze Fly en Drive reizen tegenkomt:

RN7

De RN7 is een geasfalteerde weg van ongeveer duizend kilometer van Antananarivo naar de kust van Tulear. Onderweg zie je het landschap veranderen en rij je door de Aziatische hooglanden met de rijstvelden, door het regenwoud van Ranomafana en langs de granieten rotsen van Andringitra. Vervolgens zak je naar het Colorado van Madagascar, Isalo NP, en eindigt de weg aan de kust van het kanaal van Mozambique. Een schitterende roadtrip die alles omvat. De mogelijkheid bestaat om in Tulear de auto op te laten halen en zelf per vliegtuig terug te komen. Een andere optie is de auto naar Tulear te laten brengen en vanuit hier de reis te beginnen.

RN2

De RN2 slingert door de bergkam naar het oosten waar je stopt bij het regenwoud Andasibe. Vervolgens rij je verder naar het kanaal van Pangalanes waar je per boot verder reist. Je kunt ook nog een stukje verder rijden, en zal bij de oostkust aankomen in Tamatave. Een mogelijkheid is hier door te steken naar het eiland St Marie en de auto te laten ophalen.

RN9

De RN9 loopt van Tulear naar Manja. Deze weg wordt momenteel geasfalteerd en maakt het mogelijk om in twee dagen in Morondava te komen. In Morondava kun je de Baobab Avenue zien en naar het prachtige Tsingy de Bemeraha. Vanuit Morondava kun je over een geasfalteerde RN34 en 35 terug komen in Antsirabe in een volle dag. Dit is alleen mogelijk van mei tot november.

Route van Tulear

Een andere mogelijkheid is om de avontuurlijk route van Tulear langs de kust naar Morondava te nemen. Het is in 3 dagen en 2 nachten te doen, maar reken wel op zware en uitdagende rijdagen. Ons advies is dan ook omdat er langer de tijd voor te nemen en onderweg in mooie lodges aan de kust te overnachten. Ook deze weg is alleen maar mogelijk van mei tot november. Omdat dit een van de zwaarste wegen is waar een goede offroad kennis nodig is, bieden we eventueel een pisteur aan, die de reis hier begelijdt en er voor zorgt dat je de weg niet kwijtraakt en je altijd kan helpen bij moeilijkheden.

Natuurlijk zijn er nog meerdere mogelijkheden in Madagascar, maar ook veel onmogelijkheden. Stuur ons een mail als je vragen hebt over welke routes wel en niet kunnen. Hieronder vindt je twee uitgeschreven Fly & Drive reizen die Matoke Tours heeft uitgewerkt:


Fly & Drive 'Route 66' 16 dagen

Rij langs de hoogtepunten van zuidelijk Madagaskar en het groene Oosten. Ga op zoek naar maki's in de regenwouden van Andasibe en Ranomafana. Bewandel het bizarre Isalo NP en sluit af op het strand van Ifaty.

Meer info

Fly & Drive 'Ruige Westen' 23 dagen

Ontdek het zuiden en westen van Madagascar en test je off-road rijkunsten langs de westkust van Madagascar.

Meer info