Bezienswaardigheden Madagascar - Hoogtepunten & nationale parken

Hoogtepunten en nationale parken in Madagascar

Madagascar kent een unieke flora en fauna. De meeste diersoorten, planten en bloemen komen alleen op dit unieke eiland voor. Lemuren zwiepen er door regenwouden en kameleons houden u voor de gek door hun bizarre camouflage patronen.

En dan nog te bedenken dat Madagascar de meest paradijselijke stranden op aarde bezit en een zeer vriendelijke bevolking kent! Hieronder een overzicht van alle bezienswaardigheden op Madagascar!

Ranomafana

Zonder twijfel het meest populaire nationale park van Madagaskar. Het park beslaat meer dan 416 vierkante kilometer regenwoud, gevuld met unieke flora en fauna

Meer info

Andringitra

Het Andringitra gebergte heeft de hoogste bergtoppen van Madagascar. In totaal zijn hier meer dan 1000 plantensoorten en het park heeft de meeste verschillende soorten lemuren!

Meer info

Ankarana

U raakt van de ene in de andere verbazing als u in Ankarana het Tsingy gebied bezoekt. Deze stekelige rotspunten hebben randen zo scherp als messen. Het landschap vormt een zee van ribbels en diepe kloven.

Meer info

Andasibe

Andasibe staat bekend om de Indri Indri lemuur, de grootste halfaap ter wereld. Deze lemuur met een vacht als een panda en het geluid van een brandweeralarmkomt alleen voor in oost Madagaskar!

Meer info

Isalo

Dit woestijnachtige gebied doet enigszins denken aan Arizona & Colorado in de USA. Het biedt alle aspecten van de wilde natuur en spectaculaire uitzichten over een uitzonderlijk landschap.

Meer info

Nosy Be

De heerlijke geuren van bloemen, kruiden en planten doen je binnen enkele minuten beseffen dat je hier op een tropisch droom eiland bent beland. En dat met uitzicht op de betoverende Indische oceaan, welkom op droomplek Nosy Be!

Meer info

Nosy Komba

Nosy Komba's ongerepte stranden maken zijn een top bestemming voor liefhebbers van pure ontspanning. De prachtige overnachtingsmogelijkheden zijn ideaal voor een romantische afsluiter of als honeymoon.

Meer info

Il Saint Marie

Saint Marie staat bekend om de honderden bultrug walwissen die hier ieder jaar in grote getale te zien zijn. Een onvergetelijke ervaring, om deze reuzen hun pasgeboren baby's te zien voeden.

Meer info

Tsingy rouge

De Tsingy Rouge in het Noorden van Madagaskar is een goed verborgen creatie van de natuur. Dit relatief kleine gebied heeft prachtige rotsformaties in de kleuren vanille tot bijna donkerrood.

Meer info

Canal Pangalanes

Omdat het water in het kanaal brak is (zoet en zout) is er een uniek ecosysteem ontstaan langs het Canal des Pangalanes. Niet alleen het schitterende natuurschoon maakt het kanaal een perfecte toeristische bestemming maar ook de rust, het witte zand en het heerlijke zwemwater maken het tot een perfecte plek om te genieten van dit paradijs.

Meer info

Tulear & Ifaty

Tulear geeft toegang tot een rif met prachtig koraal van 18 kilometer lang en 3 kilometer breed langs de kust. Duiken en snorkelen bij dit rif is voornamelijk populair in het strandplaatsje Ifaty.

Meer info

Diego Suarez

Een must see bij een bezoekje aan Diego Suarez zijn ook de drie baaien (Les Trois Bais) van Sakalava. Deze reeks van prachtige, turquoise baaien zijn bekleed met lange witte stranden.

Meer info

Tsarabanjina

Tsarabanjina is een eco-vriendelijk resort op een afgelegen eiland, hier ontdekt u hoe luxe de ervaring op een onbewoond eiland kan zijn. Dit is de plek waar u over droomt tijdens de saaie uurtjes op het werk.

Meer info

Kirindy Forest Resreve

In Kirindy Forest Reserve heeft u de meeste kans om Madagascar's enige roofdier, de Fossa, te spotten. Naast de Fossa leven hier de Madagaskarreuzenrat en maar liefst acht soorten lemuren.

Meer info

De Baobab Laan

Deze laan van baobabs is het klassieke beeld van Madagascar. Oeroude baobabs vormen een laan van ongeveer 250 meter lengte en worden vooral tegen zonsondergang bezocht voor het maken van prachtige foto's.

Meer info

Tsingy de Bemaraha NP

Diep in het westen ligt het stenen woud van Tsingy de Bemaraha NP. Dit is bijzonder ruig landschap van vlijmscherpe rotsen en heeft een grote verscheidenheid aan endemische flora en fauna te vinden.

Meer info