Saint Marie walvissen spotten Madagaskar

Walvissen spotten in Madagascar op Saint Marie

Saint Marie staat vooral bekend om de honderden bultrug walwissen die hier ieder jaar in juli, augustus en september in grote getale te zien zijn met hun pasgeboren baby's. Wanneer deze reuzen ieder jaar onderweg vanaf Antarctica in het warme water hun baby's komen voeden, kun je rekenen op een werkelijk onvergetelijke ervaring. Bekijk hier onze walvis reis in Madagscar waarbij we maar liefst twee keer een walvis excursie ondernemen!

Tropisch eilandleven

Op Saint Marie kunt u bij uitstek genieten van het tropische eilandleven. Dit eiland biedt de perfecte faciliteiten voor een paar dagen geïsoleerd zon, zee en strand, weg van de dagelijkse drukte op het hoofdeiland. Denk daarbij aan kokospalmen en strandhutjes langs het warme zand en groene heuvels in het achterland. Het is erg zonnig op Saint Marie dus een zonnehoed, mineraal water en zwemspullen zijn een must. Wij kunnen u nu al vertellen dat het lastig is om de relaxte atmosfeer van het eiland na een paar dagen weer achter te laten.

Activiteiten
Saint Marie is bij uitstek populair om walvissen te spotten, te snorkelen bij de mooie koraalriffen en om te zonnen. Je kunt hoogste punt van het eiland, Davolo, beklimmen tijdens een prachtige wandeling. Als u genoeg gewandeld heeft, kunt u per pet boot een bezoekje brengen aan de mangroven of gaan vissen met de lokale vissers. Om letterlijk nog wat van de overgebleven piratencultuur te proeven moet u zich zeker aan de vele soorten lokale rum wagen in een van de vele lokale barretjes. Verder kunt u een bezoek brengen aan het mysterieuze piratenkerkhof en aan de kruidnagel-, rijst-, en vanille plantages.

Locatie
Saint Marie is een eiland langs de oostkust van Madagaskar, 230 km afstand van Fort Dauphin (het meest zuidelijke punt van Madagaskar).

Accommodatie tips
Luxe is bij uitstek Princess Bora Lodge. De semiluxe/middenklasse opties zijn Libertalia, de nummer 1 voor walvisspotten, Masoandro en Soanambo zijn ook goede, maar wat grootschaligere accommodaties. Atafana is de leukste budget plek, met een eigen kleine baai, een heel romantisch plekje.