Nosy Be - strand verlenging Nosy Be - rondreis Madagakar

Tropisch genieten op parfum eiland Nosy Be

De heerlijke geuren van bloemen, kruiden en planten doen je binnen enkele minuten beseffen dat je hier op een tropisch droom eiland bent beland. En dat met uitzicht op de betoverende Indische oceaan, welkom op droomplek Nosy Be!

Eenmaal op het eiland ruik je overal de Ylang-Ylang geur waar het eiland zo beroemd om is, daarom wordt het ook wel het parfum eiland genoemd. Daarnaast ruik je voornamelijk de heerlijke aroma's van de koffie, cacao, vanille, rode peper en suikerriet. Zelfs de lemuren en de kameleons lijken nóg luier te zijn op het super relaxte Nosy Be. Het is hier dan ook optimaal genieten aan het einde van een enerverende Madagaskar rondreis.

De perfecte bestemming ná uw rondreis

Nosy Be is dat stukje Madagaskar dat totaal niet op de rest van het land lijkt. Het is een stuk moderner en al veel verder ontwikkeld in toerisme. De ontwikkelingen die het toerisme met zich heeft meegebracht, zijn niet alleen maar positief. Een voorbeeld is het sekstoerisme waar je niet gemakkelijk omheen kunt kijken op het eiland; veel oudere Franse mannen die trots rond paraderen met mooie jonge Malagasy meisjes. Dit zal bij de meesten niet erg tot de verbeelding spreken maar als u bij die negatieve gevolgen van kolonisatie en sekstoerisme langs kunt kijken ziet u dat er zoveel meer is op dit mooie eilandje. Nosy Be is een zeer geliefde spot voor duikers, maar ook voor de snorkelaars is de kust absoluut een droom. Goede restaurants, fijne accommodatie, oneindig veel activiteiten en een prachtige natuur; Nosy Be biedt het allemaal. Al met al is het dus heerlijk genieten van het eilandleven. Het is de perfecte bestemming voor een puur 'blote voeten gevoel' ná uw rondreis door Madagaskar.

Activiteiten
Snorkelen, duiken, diverse watersporten en genieten van de mooie stranden. Ook kun je een fiets, een quad of een motortje huren en daarmee het hele eiland ontdekken. U kunt zich culinair laten verwennen in de vele restaurantjes. Voornamelijk de verse (en zeer betaalbare) kreeft, rechtstreeks uit de zee op uw bord, is een aanrader en uiteraard de heerlijke rum. Romantici en rustzoekers kunnen met een Catamaran naar het nog kleinere eiland Nosy Komba. Deze excursies worden overal aangeboden. Op Nosy Komba is het een stuk rustiger dan op Nosy Be. Ook hier is snorkelen en genieten van een heerlijke vismaaltijd en vers fruit op het strand aan de orde van de dag. Daarnaast zijn er ook nog de onbewoonde eilandjes genaamd Nosy Tanikly en Nosy Sakatia, die u kunt bezoeken.

Locatie
Nosy Be is een eiland en district van Madagaskar gelegen in het kanaal van Mozambique. Het eiland ligt in het noorden van Madagaskar, aan de westkust.

Accommodatie tips
Villa Valiha, Le Zahir Lodge, L'heuere blue, Ravintsara, Loherana, Sakatia Lodge