Reizen in Madagascar

Reizen in Madagascar

Madagascar is een schitterend land en heeft alle ingrediënten om het één van de mooiste reisbestemmingen van Afrika te maken: Vriendelijke lokale bevolking, schitterende natuurgebieden, ideaal voor prachtige wandelingen en een unieke flora en fauna nergens anders ter wereld te zien. Daarnaast heeft het ook nog de allermooiste stranden. Madagaskar is echter óók een land, dat erg veel heeft geleden onder onstabiele politieke situaties. Nog niet zo lang geleden verkeerde het land in een politieke crisis waardoor alle buitenlandse hulp en investeringen werden stop gezet. Het toerisme heeft hierdoor een flinke klap gehad.

Inmiddels kan er veilig en goed rondgereisd worden door Madagascar, maar moet men wel voorbereid zijn op armoede en op situaties die wij als inefficiënt en soms frustrerend ervaren. Een flexibele instelling is sowieso een vereiste voor reizen in Afrika en Madagascar is hierin zeker geen uitzondering, degene die flexibel en 'open minded' door Madagascar reizen genieten het meest van hun reis door dit bijzondere en pure land.

Voor de groepsreiziger is het belangrijk om te weten dat het een intensieve reis is die een goede conditie vereist. Madagascar is een wandelbestemming dus u bent veel te voet op pad en er wordt veel van uw lichaam gevraagd. Ook kunnen de weers omstandigheden het nog wat zwaarder maken. Natuurlijk kunt u er voor kiezen om soms een excursie te laten schieten als u wat rust nodig heeft, maar dan mist u natuurlijk wel een mooi stukje Madagascar.

Voor de prive reiziger is het belangrijk om te weten dat de chauffeur/gids zich aan uw programma houdt, maar dat u altijd aanpassingen kunt doen mocht u dat willen. 's Avonds bespreekt u met hem het dagprogramma voor de volgende dag, waarbij u zelf ook sturing kunt geven. Zo geeft u bijvoorbeeld aan hoe lang u een bepaalde wandeling wilt maken en hoe laat u wilt beginnen (uiteraard in goed overleg). Op deze manier helpt u de chauffeur / gids en kunt u het dagprogramma naar eigen wens afstemmen.

Hier staat tegenover dat u dit land nog op authentieke wijze kunt bereizen en kunt genieten van een fantastische bevolking. Madagaskar moet nog veel leren, moet nog verder ontwikkelen en heeft toerisme nodig om een goede infrastructuur op te bouwen. Madagaskar is klaar om u te ontvangen en u zult een prachtige reis en ontmoetingen beleven, maar respecteer het feit dat de dingen hier nog niet allemaal vanzelfsprekend zijn.

Air Madagascar is de enige mogelijkheid voor binnenlandse vluchten in het immense Madagascar en noodzakelijk in deze reis om extreem lange reistijden te voorkomen. Deze vliegtuigmaatschappij neemt het niet altijd even nauw en kampt zo nu en dan met tijdswijzigingen, datumwijzigingen en soms zelfs met annuleringen. Mocht een Air Madagascar vlucht onverhoopt geannuleerd of gewijzigd worden, waardoor de reis omgeboekt moet worden naar een alternatief programma, dan bemiddelt Matoke Tours zo correct en voordelig mogelijk, maar kan het noodzakelijk zijn dat kosten voor het omboeken doorberekend worden naar de reiziger.