20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi: de beste safariplekken, natuurspektakel & subtropisch afsluiten

Een 20-daags avontuur op budget niveau met de beste kwaliteit wandel-, jeep en bootsafari’s, unieke natuur, bijzondere ontmoetingen en idyllisch genieten aan Lake Malawi. U overnacht tijdens de reis in middenklasse tot eenvoudige accommodaties, gelegen middenin de natuur.

Wild spotten in Zambia

Kafue

De reis start in Zambia: Het land van onder andere de legendarische wandelsafari's, een rijke flora en fauna en ruwe wildernis. Het bezoek aan de zeer afgelegen en weinig bezochte Busanga Plains in Kafue National Park maakt de reis extra uniek en avontuurlijk.

South Luangwa NP

South Luangwa NP, door velen bekroond tot het mooiste park van héél Afrika, kan ook in deze reis niet worden overgeslagen.

Met de Luangwa rivier als voedingsbron en een hoge biodiversiteit, is 'The Valley; hét thuis van vele wildsoorten. Overdag vliegen de vele vogelsoorten u om de oren, en zodra de avond valt gaat u op zoek naar de vele katachtigen en andere nacht-actieve dieren.

Afsluiten in Malawi

Waterrijk Liwonde NP

Ondanks dat Malawi niet als een safaribestemming wordt gezien, is Liwonde NP een park wat eigenlijk iedere bezoeker verbaast. De metersbrede Shire rivier met haar tropische oevers boordevol Boababs en palmbomen, maakt de bootsafari in Liwonde NP erg speciaal.

Voor zowel het spotten van wild als vele vogelsoorten is de bootsafari een groot succes. Het plaatje is helemaal compleet als tegen het vallen van de avond een drankje klaarstaat aan de kant van de rivier.

Lake of Stars

Die ‘sundowner’, zoals dat drankje tijdens zonsondergang wordt genoemd, gaat trouwens ook hand in hand met de subtropische afsluiter op Nankoma Island in Lake Malawi. Het meer staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt gekenmerkt door de vele endemische cichliden. Na deze avontuurlijke reis kunt u hier heerlijk tot rust komen!

Rangers en vervoer

Deze 20-daagse inspiratiereis begint in Lusaka. Vanuit hier is het zo’n 4-5 uur rijden naar Kafue nationaal park. Deze transfer voert de lodge per landcruiser/comfortabele 4WD uit. Weer terug in Lusaka brengt een safarivlucht u naar het volgende wildparadijs South Luangwa. Na deze safaridagen start vanuit hier de rondreis met gids/chauffeur.

De gids/chauffeur brengt u middels een comfortabel voertuig met airconditioning naar alle accommodaties in Malawi. Gedurende deze reis voorziet deze persoon u onderweg van alle achtergrondinformatie over de regio, cultuur, gewoontes en alles wat . Voor zowel Zambia als Malawi geldt dat als u in de nationale parken arriveert, de rangers van de desbetreffende accommodaties het van uw gids/chauffeur overnemen.

De safari's (zowel jeep-, boot- als wandelsafari’s) worden door de lodge gefaciliteerd en uitgevoerd door lokale zéér gespecialiseerde en professionele rangers in open Landcruisers. De lodge inventariseert de wensen van alle reizigers en deelt op basis hiervan de safari’s in. Het kan dus zijn dat u de safari’s maakt samen met andere reizigers.

Ga direct naar het reisprogramma van deze reis, vraag hier een reis op maat op of bekijk hier de prijzen.


  • Overnachten in de meest sfeervolle budget vriendelijke accommodaties op de mooiste locaties
  • De zeer vruchtbare Busanga Plains in Kafue NP worden bezocht
  • Spot ‘The Big 5’, vele katachtigen en nacht-actieve
  • Unieke combinatie van safari parken, wildernis, cultuur, natuur en het subtropisch eiland gevoel
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke lokale bevolking
  • All-inclusive afsluiten op het tropische Nankoma Island in Lake Malawi

Foto's van highlights budget reis Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

december 2017 / prive reis Zambia (Filip)

dag matoke , hartelijk dank voor het uitstippelen van onze prachtige reis in Zambia . we vertrokken op 11 oktober naar south luanga en kafue . wat we gezien hebben van wildlife overtrof onze stoutste verwachtingen , bijna alles wat er te zien was ( 35 leeuwen , 8 luipaarden , troep wilde honden , eland , sabelantilope , stekelvarken , etc ) en dit in een kleine 2 weken . de accomodaties en gidsen waren top ! de organisatie was perfect ! groetjes , martine en filip uit....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Jan Paul)

Accomodaties waren allemaal goed. De beleving van Buffalo Camp en Musekse Camp waren top. Dit heeft echt een indruk op ons gemaakt. De reis zat verder goed in elkaar. Ondanks de lange ritten naar Kapishya hotsprings , de rit van Buffalo Camp naar Wildlife camp en de 2 reisdagen van Wildlife camp naar Ila safari lodge. Wil je alles ( voor een betaalbare prijs) willen zien weet je dat je een aantal lange reisdagen hebt. Een optie zou kunnen zijn om of de hotsprings er uit te halen maar dan mis je wel het landgoed van Shiwa Ng'andu. Maar als dit 1 of 2 meer aan safari dagen zou opleveren zou ik het wel weten. Gonny zou het wel een gemis vinden. Is het enige en wel belangrijke....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Zambia (Lucien en Lisette )

Dank aan Matoke reis agentschap voor onze geweldige reis , daar deze een vervolg was van onze reis van 27 -10 -2016 , welke in het water viel door mijn ziekte en jullie er voor zorgde dat wij  2/3 van die reis herboekt werd naar 2017  . Hiervoor dank!!! Nicole deze 3 weken waren subliem ,daar ik geen ander woord vind voor het te beschrijven Kafue NP heeft ons laten zien wat er in dit wildpark te beleven valt ,maar het wordt geteisterd door “ poaching “ Ons verblijf was sober maar vanaf South Luangwa heeft het scheel van onze kop gehaald. Dit is niet met enkele woorden te beschrijven dat moet je zien. Onze game drives waren van 6 am tot 8 pm met rust tussen de middag.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Rudy Neefs)

Fantastische jubileumreis naar Zambia oktober 2017 In het kader van het 15 jarig bestaan van Matoke Tours kwamen de reizigers al in augustus 2017 bijeen voor een informatiebijeenkomst in Den Bosch. Hierbij was de eigenaar van de Ila Safari Lodge in Kafue ook aanwezig. Op Schiphol had de groep elkaar al vlug gevonden, zeker doordat wij in het vliegtuig allen op rij 11 en 12 zaten, zodat het aangeboden glaasje champagne opperbest smaakte. Na een tussenstop in Nairobi werden wij in Lusaka hartelijk ontvangen door Nicole, onze reisleidster. Pioneer Camp was onze eerste halte, waar wij overigens nog 2x terugkwamen. Hier werden wij ook begroet door de eigenaar van African Vieuw Tours and Safari,....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Eltje)

Wat een schitterende safarivakantie. Heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Heel veel gezien. Complimenten voor de bedenkers voor deze reis. Wij zijn zeker van plan om nog eens op safarivakantie te gaan en zullen dan zeker voor Matoke Tours....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Malawi / Zambia (Rien en Greet)

Een prachtige rondreis. Op 7 oktober 2017 zijn we vertrokken voor een privé rondreis door Malawi en Zambia. Als uitgangspunt hebben we de aangeboden reis "Off te beaten track" genomen, en samen met Lisa hebben wij er wat elementen aan toegevoegd. En dat is al heel prettig, de fijne samenwerking met de mensen van Matoke. Omdat we al eerder met Matoke hebben gereisd, waren onze verwachtingen best hoog gespannen, en, we zijn niet teleurgesteld. Vanaf de allereerste dag dat we aankwamen in Blantyre tot de laatste dag was het een groot succes. Frances, onze eerste chauffeur , heeft er alles aan gedaan om de reisdagen prettig te laten verlopen, met onderweg leuke stops ,zoals bij een piepklein....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis