20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi

20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi: de beste safariplekken, natuurspektakel & subtropisch afsluiten

Een 20-daags avontuur op budget niveau met de beste kwaliteit wandel-, jeep en bootsafari’s, unieke natuur, bijzondere ontmoetingen en idyllisch genieten aan Lake Malawi. U overnacht tijdens de reis in middenklasse tot eenvoudige accommodaties, gelegen middenin de natuur.

Wild spotten in Zambia

Kafue

De reis start in Zambia: Het land van onder andere de legendarische wandelsafari's, een rijke flora en fauna en ruwe wildernis. Het bezoek aan de zeer afgelegen en weinig bezochte Busanga Plains in Kafue National Park maakt de reis extra uniek en avontuurlijk.

South Luangwa NP

South Luangwa NP, door velen bekroond tot het mooiste park van héél Afrika, kan ook in deze reis niet worden overgeslagen.

Met de Luangwa rivier als voedingsbron en een hoge biodiversiteit, is 'The Valley; hét thuis van vele wildsoorten. Overdag vliegen de vele vogelsoorten u om de oren, en zodra de avond valt gaat u op zoek naar de vele katachtigen en andere nacht-actieve dieren.

Afsluiten in Malawi

Waterrijk Liwonde NP

Ondanks dat Malawi niet als een safaribestemming wordt gezien, is Liwonde NP een park wat eigenlijk iedere bezoeker verbaast. De metersbrede Shire rivier met haar tropische oevers boordevol Boababs en palmbomen, maakt de bootsafari in Liwonde NP erg speciaal.

Voor zowel het spotten van wild als vele vogelsoorten is de bootsafari een groot succes. Het plaatje is helemaal compleet als tegen het vallen van de avond een drankje klaarstaat aan de kant van de rivier.

Lake of Stars

Die ‘sundowner’, zoals dat drankje tijdens zonsondergang wordt genoemd, gaat trouwens ook hand in hand met de subtropische afsluiter op Nankoma Island in Lake Malawi. Het meer staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt gekenmerkt door de vele endemische cichliden. Na deze avontuurlijke reis kunt u hier heerlijk tot rust komen!

Rangers en vervoer

Deze 20-daagse inspiratiereis begint in Lusaka. Vanuit hier is het zo’n 4-5 uur rijden naar Kafue nationaal park. Deze transfer voert de lodge per landcruiser/comfortabele 4WD uit. Weer terug in Lusaka brengt een safarivlucht u naar het volgende wildparadijs South Luangwa. Na deze safaridagen start vanuit hier de rondreis met gids/chauffeur.

De gids/chauffeur brengt u middels een comfortabel voertuig met airconditioning naar alle accommodaties in Malawi. Gedurende deze reis voorziet deze persoon u onderweg van alle achtergrondinformatie over de regio, cultuur, gewoontes en alles wat . Voor zowel Zambia als Malawi geldt dat als u in de nationale parken arriveert, de rangers van de desbetreffende accommodaties het van uw gids/chauffeur overnemen.

De safari's (zowel jeep-, boot- als wandelsafari’s) worden door de lodge gefaciliteerd en uitgevoerd door lokale zéér gespecialiseerde en professionele rangers in open Landcruisers. De lodge inventariseert de wensen van alle reizigers en deelt op basis hiervan de safari’s in. Het kan dus zijn dat u de safari’s maakt samen met andere reizigers.

Ga direct naar het reisprogramma van deze reis, vraag hier een reis op maat op of bekijk hier de prijzen.


  • Overnachten in de meest sfeervolle budget vriendelijke accommodaties op de mooiste locaties
  • De zeer vruchtbare Busanga Plains in Kafue NP worden bezocht
  • Spot ‘The Big 5’, vele katachtigen en nacht-actieve
  • Unieke combinatie van safari parken, wildernis, cultuur, natuur en het subtropisch eiland gevoel
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke lokale bevolking
  • All-inclusive afsluiten op het tropische Nankoma Island in Lake Malawi

Foto's van highlights budget reis Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

november 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Patrick Delrue)

Start in Thawale Camp, Majete Wild resort, waar je gans de dag vanuit je bed of terras kunt genieten van het dierenspektakel rond de waterput. We deden ook gamedrives natuurlijk en sundowners. Kara O Mula, Mount Mulanje, is qua hotel geen hoogvlieger maar de wandeling naar Old Man's Pool is schitterend. Mvuu Camp, Liwonde NP, heeft dan weer de luxe en de dieren, ook en vooral brutale baboons. Mumbo Island, Lake Malawi, is de topper, wel enkel veelkleurige vogels maar het ecologisch concept en het afgesloten zijn van externe communicatie brengen je helemaal tot rust. Track & Trail , South Luangwa, in Zambia was het hoogtepunt van de reis met een massa aan dieren en ook luipaarden en hyena's.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2018 / groepsreis Malawi / Zambia (Sandra)

Deze week thuis gekomen met een koffer vol mooie herinneringen. De reis, 17 dagen malawi/zambia, zit boordevol met gamedrives. Het begon meteen na aankomst al. Even relaxen na een lange reis en in de namiddag de eerste gamedrive al. Geweldig! Het Afrika gevoel is er meteen. Het fijne aan deze reis waren een aantal dingen. De reisafstanden vielen erg mee. Bij bijna elke lodge verbleven we twee of meer nachten. En drie lodges lagen midden in een park zodat de wilde dieren tot bij je tent kwamen. Erg spannend. Een aanrader voor iedereen die van het echte Afrika....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Chris Vanhaecke)

REISVERSLAG MALAWI/ ZAMBIA 2018 Hi Allen, Zoals jullie allicht weten stellen wij in eerste instantie dit reisverslag op als algemeen geheugensteuntje, om ons te herinneren wat en waar wij iets gezien hebben, onder meer voor het fotoalbum. In tweede instantie om onze familieleden en dierbare vrienden te laten weten dat wij nog in leven zijn, En tenslotte omdat verschillenden onder jullie ons dit gevraagd hebben, anderen al dan niet beleefdheidshalve zich geïnteresseerd verklaarden: de “delete-know” is alvast in jullie handbereik. Dit eerste verslag is inderdaad wat laat verstuurd, en dit om wille van elektriciteitsbevoorrading, internetbereik, en andere internetproblemen. Zo hebben....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2018 / groepsreis Malawi / Zambia (Hans & Wanda)

We hebben een waanzinnig mooie reis naar Malawi en Zambia gemaakt met een uitmuntend chauffeur/reisbegeleider. Overnachtingen waren goed geregeld op prima locaties. Heerlijk genieten tussen de dieren. Nooit een saai moment ! De reis is evenwichtig en afwisselend....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

oktober 2018 / prive reis Zambia (Felix)

Sept/okt 2018 prive reis Zambia (Felix). Aangetrokken door de verhalen over de grote wilddichtheid van Zambia wilden mijn vrouw en ik een paar weken in dit land doorbrengen. Matoke had in haar aanbod een reis die redelijk overeenkwam met onze wensen. Onze wensen werden verwerkt in een voorstel die er veelbelovend uit zag. Bij aankomst in Lusaka worden we door een medewerker van Pioneer Camp opgehaald, een lodge aan de rand van Lusaka waar we tijdens onze reis een paar keer zullen overnachten. Prima lodge, goed eten en personeel dat altijd voor je klaar staat. Een overnachtingslocatie voor veel reizigers die Zambia binnen komen of gaan verlaten, waardoor je tot interessante uitwisselingen....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

oktober 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Beijer )

Hallo Nicole   Natuurlijk hebben we het evaluatieformulier ingevuld maar ik wil je ook nog even persoonlijk een bericht doen.  Want we zijn  nog steeds met ons hoofd in Malawi. Wat een geweldige reis hebben we gehad. We zijn diep onder de indruk van het land, zijn geweldige inwoners, de prachtige kleuren, geuren, geluiden, cultuur. Maar ook zijn we erg onder de indruk van de armoede die we er zagen. Dus het voelt wel wat dubbel!  We kregen een goed inkijkje doordat we bij Lotte in  Nkoma waren. Het leven in t dorpje en het ziekenhuis staan op ons netvlies gegrift.  Maar ook kregen we een indruk van het leven in Malawi  doordat Emmanuel ons zo super....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis