20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi

20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi: de beste safariplekken, natuurspektakel & subtropisch afsluiten

Een 20-daags avontuur op budget niveau met de beste kwaliteit wandel-, jeep en bootsafari’s, unieke natuur, bijzondere ontmoetingen en idyllisch genieten aan Lake Malawi. U overnacht tijdens de reis in middenklasse tot eenvoudige accommodaties, gelegen middenin de natuur.

Wild spotten in Zambia

Kafue

De reis start in Zambia: Het land van onder andere de legendarische wandelsafari's, een rijke flora en fauna en ruwe wildernis. Het bezoek aan de zeer afgelegen en weinig bezochte Busanga Plains in Kafue National Park maakt de reis extra uniek en avontuurlijk.

South Luangwa NP

South Luangwa NP, door velen bekroond tot het mooiste park van héél Afrika, kan ook in deze reis niet worden overgeslagen.

Met de Luangwa rivier als voedingsbron en een hoge biodiversiteit, is 'The Valley; hét thuis van vele wildsoorten. Overdag vliegen de vele vogelsoorten u om de oren, en zodra de avond valt gaat u op zoek naar de vele katachtigen en andere nacht-actieve dieren.

Afsluiten in Malawi

Waterrijk Liwonde NP

Ondanks dat Malawi niet als een safaribestemming wordt gezien, is Liwonde NP een park wat eigenlijk iedere bezoeker verbaast. De metersbrede Shire rivier met haar tropische oevers boordevol Boababs en palmbomen, maakt de bootsafari in Liwonde NP erg speciaal.

Voor zowel het spotten van wild als vele vogelsoorten is de bootsafari een groot succes. Het plaatje is helemaal compleet als tegen het vallen van de avond een drankje klaarstaat aan de kant van de rivier.

Lake of Stars

Die ‘sundowner’, zoals dat drankje tijdens zonsondergang wordt genoemd, gaat trouwens ook hand in hand met de subtropische afsluiter op Nankoma Island in Lake Malawi. Het meer staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt gekenmerkt door de vele endemische cichliden. Na deze avontuurlijke reis kunt u hier heerlijk tot rust komen!

Rangers en vervoer

Deze 20-daagse inspiratiereis begint in Lusaka. Vanuit hier is het zo’n 4-5 uur rijden naar Kafue nationaal park. Deze transfer voert de lodge per landcruiser/comfortabele 4WD uit. Weer terug in Lusaka brengt een safarivlucht u naar het volgende wildparadijs South Luangwa. Na deze safaridagen start vanuit hier de rondreis met gids/chauffeur.

De gids/chauffeur brengt u middels een comfortabel voertuig met airconditioning naar alle accommodaties in Malawi. Gedurende deze reis voorziet deze persoon u onderweg van alle achtergrondinformatie over de regio, cultuur, gewoontes en alles wat . Voor zowel Zambia als Malawi geldt dat als u in de nationale parken arriveert, de rangers van de desbetreffende accommodaties het van uw gids/chauffeur overnemen.

De safari's (zowel jeep-, boot- als wandelsafari’s) worden door de lodge gefaciliteerd en uitgevoerd door lokale zéér gespecialiseerde en professionele rangers in open Landcruisers. De lodge inventariseert de wensen van alle reizigers en deelt op basis hiervan de safari’s in. Het kan dus zijn dat u de safari’s maakt samen met andere reizigers.

Ga direct naar het reisprogramma van deze reis, vraag hier een reis op maat op of bekijk hier de prijzen.


  • Overnachten in de meest sfeervolle budget vriendelijke accommodaties op de mooiste locaties
  • De zeer vruchtbare Busanga Plains in Kafue NP worden bezocht
  • Spot ‘The Big 5’, vele katachtigen en nacht-actieve
  • Unieke combinatie van safari parken, wildernis, cultuur, natuur en het subtropisch eiland gevoel
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke lokale bevolking
  • All-inclusive afsluiten op het tropische Nankoma Island in Lake Malawi

Foto's van highlights budget reis Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Lucien Van Dessel)

Onze trip van Malawi en Zambia , 3-6 tot 23-6-2018 , was weer een mooi resultaat van Nicole , die deze trip heeft voorbereid. De kampen waren hecht voor ons op het lijf gegoten . Moeilijk dit te beschrijven daar alle normen verschillend zijn .Toch moet ik The Three Rivers en Musekese als onze uitverkoren vermelden. Wild en helemaal terug naar de natuur!!! Wat wel zwaar is zijn de verplaatsingen per wagen van 5 en 6 uur , maar daar krijg je dan de " Afrikaanse massage " voor.Nicole we kijken nu al uit voor onze volgende trip. Groetjes....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Hans)

Wij hebben, samen met onze vrienden, een onvergetelijke safari-reis gemaakt. Natuurlijk weer verzorgd door Matoke. Wij hebben Malawi en Zambia bezocht. De reis was, zoals voorzien, tot in de puntjes geregeld. Wat direct opviel was de vriendelijke bevolking, zowel in Malawi als in Zambia. Ik zit zelf in een rolstoel, maar dat is in geen enkele situatie een obstakel geweest. Onze reisgids/chauffeur Isaac was geweldig. De gidsen bij de lodges waren super. Fijn om met hen de diverse tochten te mogen maken. De lodges waren stuk voor stuk prima (op 1 kleine uitzondering na). De tochten in het Luangwa Nationel Park vormden wel het hoogtepunt van onze reis. We hebben heel veel wild gezien....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

mei 2018 / prive reis Malawi (Annelies)

Muli Bwanji Nicole, Wij hebben een prachtige reis gehad. De wandeltocht van Chelinda naar Livingstonia was 1 van de toppers! Prachtige landschappen, best wel beetje zwaar, veel op en neer en een paar pittige steigingen en dalingen met warm weer.   Eddie onze gids was echt geweldig  Hij heeft ons in de watten gelegd en ons veel van de verschillende tribes en talen geleerd. Ook heeft hij ons op ons verzoek 2x naar een lokaal restaurantje gebracht en een keer naar een dorpje waar we veel konden zien hoe ze daar leven. We hebben ook nog een ziekenhuis in Livingstonia met hem bezocht. Altijd met alle keuzes open. Hij is echt een geweldige gids!   Ook de safaris waren prachtig....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / prive reis Zambia (Filip)

dag matoke , hartelijk dank voor het uitstippelen van onze prachtige reis in Zambia . we vertrokken op 11 oktober naar south luanga en kafue . wat we gezien hebben van wildlife overtrof onze stoutste verwachtingen , bijna alles wat er te zien was ( 35 leeuwen , 8 luipaarden , troep wilde honden , eland , sabelantilope , stekelvarken , etc ) en dit in een kleine 2 weken . de accomodaties en gidsen waren top ! de organisatie was perfect ! groetjes , martine en filip uit....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Jan Paul)

Accomodaties waren allemaal goed. De beleving van Buffalo Camp en Musekse Camp waren top. Dit heeft echt een indruk op ons gemaakt. De reis zat verder goed in elkaar. Ondanks de lange ritten naar Kapishya hotsprings , de rit van Buffalo Camp naar Wildlife camp en de 2 reisdagen van Wildlife camp naar Ila safari lodge. Wil je alles ( voor een betaalbare prijs) willen zien weet je dat je een aantal lange reisdagen hebt. Een optie zou kunnen zijn om of de hotsprings er uit te halen maar dan mis je wel het landgoed van Shiwa Ng'andu. Maar als dit 1 of 2 meer aan safari dagen zou opleveren zou ik het wel weten. Gonny zou het wel een gemis vinden. Is het enige en wel belangrijke....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Zambia (Lucien en Lisette )

Dank aan Matoke reis agentschap voor onze geweldige reis , daar deze een vervolg was van onze reis van 27 -10 -2016 , welke in het water viel door mijn ziekte en jullie er voor zorgde dat wij  2/3 van die reis herboekt werd naar 2017  . Hiervoor dank!!! Nicole deze 3 weken waren subliem ,daar ik geen ander woord vind voor het te beschrijven Kafue NP heeft ons laten zien wat er in dit wildpark te beleven valt ,maar het wordt geteisterd door “ poaching “ Ons verblijf was sober maar vanaf South Luangwa heeft het scheel van onze kop gehaald. Dit is niet met enkele woorden te beschrijven dat moet je zien. Onze game drives waren van 6 am tot 8 pm met rust tussen de middag.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

20-daagse privéreis avontuurlijk Zambia & Malawi

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis