17 daagse groepsreis door Malawi en Zambia

Een gevarieerde reis door het warme hart van Afrika, Malawi. Ook bezoeken we het meest gerenommeerde wildpark van zuidelijk Afrika; South Luangwa. Een fantastische combinatiereis die het beste van beide landen combineert!

Route in het kort

Majete & Mount Mulanje

Tijdens deze 17-daagse groepsreis door Malawi en Zambia worden de bekende hoogtepunten en afgelegen pareltjes van de regio bezocht.

We starten de reis in het Majete Wildreservaat. Hét succesverhaal qua conservering en duurzaamheid in de geschiedenis van Afrika.

Daarna treden we verder van de gebaande paden door Mount Mulanje en de theeplantages te bezoeken.

Liwonde NP & Lake Malawi

We reizen verder naar het mooiste wildpark van Malawi; Liwonde National Park. Na de wandel-, boot- en jeepsafari's in dit park is het tijd voor een tropische intermezzo aan Lake Malawi.

De visarenden vliegen ons om de oren terwijl we heerlijk genieten van het snorkelparadijs Cape Maclear.

South Luangwa

We sluiten de reis af in South Luangwa, Zambia. Het ultieme safaripark waar zelfs de meest ervaren safari ganger met een verhoogde hartslag de dagen doorbrengt!

We overnachten hier in een luxe lodge, midden in het park voor een spetterend safari einde van de groepsreis.

Ga direct naar het reisprogramma van deze Malawi Zambia groepsreis, bekijk hier de vertrekdata en prijzen of vraag een reis op maat op.

Overnachtingen in de natuur & verlenging

We overnachten tijdens deze groepsreis gevarieerd in comfortabele eenvoudige tot luxe accommodaties. Alle locaties hebben gemeen dat ze en-suite faciliteiten hebben, kleinschalig zijn en op toplocaties, midden in de natuur, liggen. Ook bieden we optioneel een zeer indrukwekkende verlenging naar het 'zevende wereldwonder' aan; De Victoria Watervallen. Kortom een fantastische en gevarieerde reis die van het ene hoogtepunt in het andere valt.

Begeleiding en vervoer

Tijdens de groepsreis worden we begeleid door een ervaren Engelssprekende Malawiaanse gids. Onderweg zal hij meer vertellen over de omgeving en geschiedenis van de verschillende regio's. We rijden in één airconditioning busje (Toyota Quantum of Coaster).

In de parken krijgen we juist ervaren rangers toegewezen die hun 'terrein' als hun eigen broekzak kennen. Deze rangers behoren tot de beste van Afrika. We leren hierdoor nog meer van het land, het wild en haar vriendelijke bevolking. De safari's worden uitgevoerd in open Landcruisers die plaats bieden aan maximaal 6 personen. Zo is iedereen gegarandeerd van het beste zicht, met eigen plek aan de buitenkant.

  • Reizen in kleine groepjes (min 6, max 14)
  • Professionele Engelstalige begeleiding
  • Spot luipaarden, leeuwen, kudu's, puku's en grote kuddes olifanten & bijzondere vogels
  • Unieke locaties van savannes, wouden, bergen, rivieren en tropische stranden
  • Overnachten in de mooiste accommodaties midden in de natuur
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking
  • Indrukwekkende verlenging naar de Victoria waterallen

Foto's van highlights in Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.


>>> Bekijk het reisschema van dag tot dag

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

december 2017 / prive reis Zambia (Filip)

dag matoke , hartelijk dank voor het uitstippelen van onze prachtige reis in Zambia . we vertrokken op 11 oktober naar south luanga en kafue . wat we gezien hebben van wildlife overtrof onze stoutste verwachtingen , bijna alles wat er te zien was ( 35 leeuwen , 8 luipaarden , troep wilde honden , eland , sabelantilope , stekelvarken , etc ) en dit in een kleine 2 weken . de accomodaties en gidsen waren top ! de organisatie was perfect ! groetjes , martine en filip uit....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Jan Paul)

Accomodaties waren allemaal goed. De beleving van Buffalo Camp en Musekse Camp waren top. Dit heeft echt een indruk op ons gemaakt. De reis zat verder goed in elkaar. Ondanks de lange ritten naar Kapishya hotsprings , de rit van Buffalo Camp naar Wildlife camp en de 2 reisdagen van Wildlife camp naar Ila safari lodge. Wil je alles ( voor een betaalbare prijs) willen zien weet je dat je een aantal lange reisdagen hebt. Een optie zou kunnen zijn om of de hotsprings er uit te halen maar dan mis je wel het landgoed van Shiwa Ng'andu. Maar als dit 1 of 2 meer aan safari dagen zou opleveren zou ik het wel weten. Gonny zou het wel een gemis vinden. Is het enige en wel belangrijke....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Zambia (Lucien en Lisette )

Dank aan Matoke reis agentschap voor onze geweldige reis , daar deze een vervolg was van onze reis van 27 -10 -2016 , welke in het water viel door mijn ziekte en jullie er voor zorgde dat wij  2/3 van die reis herboekt werd naar 2017  . Hiervoor dank!!! Nicole deze 3 weken waren subliem ,daar ik geen ander woord vind voor het te beschrijven Kafue NP heeft ons laten zien wat er in dit wildpark te beleven valt ,maar het wordt geteisterd door “ poaching “ Ons verblijf was sober maar vanaf South Luangwa heeft het scheel van onze kop gehaald. Dit is niet met enkele woorden te beschrijven dat moet je zien. Onze game drives waren van 6 am tot 8 pm met rust tussen de middag.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Rudy Neefs)

Fantastische jubileumreis naar Zambia oktober 2017 In het kader van het 15 jarig bestaan van Matoke Tours kwamen de reizigers al in augustus 2017 bijeen voor een informatiebijeenkomst in Den Bosch. Hierbij was de eigenaar van de Ila Safari Lodge in Kafue ook aanwezig. Op Schiphol had de groep elkaar al vlug gevonden, zeker doordat wij in het vliegtuig allen op rij 11 en 12 zaten, zodat het aangeboden glaasje champagne opperbest smaakte. Na een tussenstop in Nairobi werden wij in Lusaka hartelijk ontvangen door Nicole, onze reisleidster. Pioneer Camp was onze eerste halte, waar wij overigens nog 2x terugkwamen. Hier werden wij ook begroet door de eigenaar van African Vieuw Tours and Safari,....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Eltje)

Wat een schitterende safarivakantie. Heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Heel veel gezien. Complimenten voor de bedenkers voor deze reis. Wij zijn zeker van plan om nog eens op safarivakantie te gaan en zullen dan zeker voor Matoke Tours....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Malawi / Zambia (Rien en Greet)

Een prachtige rondreis. Op 7 oktober 2017 zijn we vertrokken voor een privé rondreis door Malawi en Zambia. Als uitgangspunt hebben we de aangeboden reis "Off te beaten track" genomen, en samen met Lisa hebben wij er wat elementen aan toegevoegd. En dat is al heel prettig, de fijne samenwerking met de mensen van Matoke. Omdat we al eerder met Matoke hebben gereisd, waren onze verwachtingen best hoog gespannen, en, we zijn niet teleurgesteld. Vanaf de allereerste dag dat we aankwamen in Blantyre tot de laatste dag was het een groot succes. Frances, onze eerste chauffeur , heeft er alles aan gedaan om de reisdagen prettig te laten verlopen, met onderweg leuke stops ,zoals bij een piepklein....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours groepsreis - 17 dagen Malawi en Zambia

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis