Groepsreis Malawi en Zambia - 17 dagen - Matoke Tours

17 daagse groepsreis door Malawi en Zambia

Een gevarieerde reis door het warme hart van Afrika, Malawi. Ook bezoeken we het meest gerenommeerde wildpark van zuidelijk Afrika; South Luangwa. Een fantastische combinatiereis die het beste van beide landen combineert!

Route in het kort

Majete & Mount Mulanje

Tijdens deze 17-daagse groepsreis door Malawi en Zambia worden de bekende hoogtepunten en afgelegen pareltjes van de regio bezocht.

We starten de reis in het Majete Wildreservaat. Hét succesverhaal qua conservering en duurzaamheid in de geschiedenis van Afrika.

Daarna treden we verder van de gebaande paden door Mount Mulanje en de theeplantages te bezoeken.

Liwonde NP & Lake Malawi

We reizen verder naar het mooiste wildpark van Malawi; Liwonde National Park. Na de wandel-, boot- en jeepsafari's in dit park is het tijd voor een tropische intermezzo aan Lake Malawi.

De visarenden vliegen ons om de oren terwijl we heerlijk genieten van het snorkelparadijs Cape Maclear.

South Luangwa

We sluiten de reis af in South Luangwa, Zambia. Het ultieme safaripark waar zelfs de meest ervaren safari ganger met een verhoogde hartslag de dagen doorbrengt!

We overnachten hier in een luxe lodge, midden in het park voor een spetterend safari einde van de groepsreis.

Ga direct naar het reisprogramma van deze Malawi Zambia groepsreis, bekijk hier de vertrekdata en prijzen of vraag een reis op maat op.

Overnachtingen in de natuur & verlenging

We overnachten tijdens deze groepsreis gevarieerd in comfortabele eenvoudige tot luxe accommodaties. Alle locaties hebben gemeen dat ze en-suite faciliteiten hebben, kleinschalig zijn en op toplocaties, midden in de natuur, liggen. Ook bieden we optioneel een zeer indrukwekkende verlenging naar het 'zevende wereldwonder' aan; De Victoria Watervallen. Kortom een fantastische en gevarieerde reis die van het ene hoogtepunt in het andere valt.

Begeleiding en vervoer

Tijdens de groepsreis worden we begeleid door een ervaren Engelssprekende Malawiaanse gids. Onderweg zal hij meer vertellen over de omgeving en geschiedenis van de verschillende regio's. We rijden in één airconditioning busje (Toyota Quantum of Coaster).

In de parken krijgen we juist ervaren rangers toegewezen die hun 'terrein' als hun eigen broekzak kennen. Deze rangers behoren tot de beste van Afrika. We leren hierdoor nog meer van het land, het wild en haar vriendelijke bevolking. De safari's worden uitgevoerd in open Landcruisers die plaats bieden aan maximaal 6 personen. Zo is iedereen gegarandeerd van het beste zicht, met eigen plek aan de buitenkant.

  • Reizen in kleine groepjes (min 6, max 14)
  • Professionele Engelstalige begeleiding
  • Spot luipaarden, leeuwen, kudu's, puku's en grote kuddes olifanten & bijzondere vogels
  • Unieke locaties van savannes, wouden, bergen, rivieren en tropische stranden
  • Overnachten in de mooiste accommodaties midden in de natuur
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking
  • Indrukwekkende verlenging naar de Victoria waterallen

Foto's van highlights in Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.


>>> Bekijk het reisschema van dag tot dag

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Lucien Van Dessel)

Onze trip van Malawi en Zambia , 3-6 tot 23-6-2018 , was weer een mooi resultaat van Nicole , die deze trip heeft voorbereid. De kampen waren hecht voor ons op het lijf gegoten . Moeilijk dit te beschrijven daar alle normen verschillend zijn .Toch moet ik The Three Rivers en Musekese als onze uitverkoren vermelden. Wild en helemaal terug naar de natuur!!! Wat wel zwaar is zijn de verplaatsingen per wagen van 5 en 6 uur , maar daar krijg je dan de " Afrikaanse massage " voor.Nicole we kijken nu al uit voor onze volgende trip. Groetjes....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Hans)

Wij hebben, samen met onze vrienden, een onvergetelijke safari-reis gemaakt. Natuurlijk weer verzorgd door Matoke. Wij hebben Malawi en Zambia bezocht. De reis was, zoals voorzien, tot in de puntjes geregeld. Wat direct opviel was de vriendelijke bevolking, zowel in Malawi als in Zambia. Ik zit zelf in een rolstoel, maar dat is in geen enkele situatie een obstakel geweest. Onze reisgids/chauffeur Isaac was geweldig. De gidsen bij de lodges waren super. Fijn om met hen de diverse tochten te mogen maken. De lodges waren stuk voor stuk prima (op 1 kleine uitzondering na). De tochten in het Luangwa Nationel Park vormden wel het hoogtepunt van onze reis. We hebben heel veel wild gezien....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

mei 2018 / prive reis Malawi (Annelies)

Muli Bwanji Nicole, Wij hebben een prachtige reis gehad. De wandeltocht van Chelinda naar Livingstonia was 1 van de toppers! Prachtige landschappen, best wel beetje zwaar, veel op en neer en een paar pittige steigingen en dalingen met warm weer.   Eddie onze gids was echt geweldig  Hij heeft ons in de watten gelegd en ons veel van de verschillende tribes en talen geleerd. Ook heeft hij ons op ons verzoek 2x naar een lokaal restaurantje gebracht en een keer naar een dorpje waar we veel konden zien hoe ze daar leven. We hebben ook nog een ziekenhuis in Livingstonia met hem bezocht. Altijd met alle keuzes open. Hij is echt een geweldige gids!   Ook de safaris waren prachtig....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / prive reis Zambia (Filip)

dag matoke , hartelijk dank voor het uitstippelen van onze prachtige reis in Zambia . we vertrokken op 11 oktober naar south luanga en kafue . wat we gezien hebben van wildlife overtrof onze stoutste verwachtingen , bijna alles wat er te zien was ( 35 leeuwen , 8 luipaarden , troep wilde honden , eland , sabelantilope , stekelvarken , etc ) en dit in een kleine 2 weken . de accomodaties en gidsen waren top ! de organisatie was perfect ! groetjes , martine en filip uit....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Jan Paul)

Accomodaties waren allemaal goed. De beleving van Buffalo Camp en Musekse Camp waren top. Dit heeft echt een indruk op ons gemaakt. De reis zat verder goed in elkaar. Ondanks de lange ritten naar Kapishya hotsprings , de rit van Buffalo Camp naar Wildlife camp en de 2 reisdagen van Wildlife camp naar Ila safari lodge. Wil je alles ( voor een betaalbare prijs) willen zien weet je dat je een aantal lange reisdagen hebt. Een optie zou kunnen zijn om of de hotsprings er uit te halen maar dan mis je wel het landgoed van Shiwa Ng'andu. Maar als dit 1 of 2 meer aan safari dagen zou opleveren zou ik het wel weten. Gonny zou het wel een gemis vinden. Is het enige en wel belangrijke....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Zambia (Lucien en Lisette )

Dank aan Matoke reis agentschap voor onze geweldige reis , daar deze een vervolg was van onze reis van 27 -10 -2016 , welke in het water viel door mijn ziekte en jullie er voor zorgde dat wij  2/3 van die reis herboekt werd naar 2017  . Hiervoor dank!!! Nicole deze 3 weken waren subliem ,daar ik geen ander woord vind voor het te beschrijven Kafue NP heeft ons laten zien wat er in dit wildpark te beleven valt ,maar het wordt geteisterd door “ poaching “ Ons verblijf was sober maar vanaf South Luangwa heeft het scheel van onze kop gehaald. Dit is niet met enkele woorden te beschrijven dat moet je zien. Onze game drives waren van 6 am tot 8 pm met rust tussen de middag.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours groepsreis - 17 dagen Malawi en Zambia

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis