Groepsreis Malawi en Zambia - 17 dagen - Matoke Tours

17 daagse groepsreis door Malawi en Zambia

Een gevarieerde reis door het warme hart van Afrika, Malawi. Ook bezoeken we het meest gerenommeerde wildpark van zuidelijk Afrika; South Luangwa. Een fantastische combinatiereis die het beste van beide landen combineert!

Route in het kort

Majete & Mount Mulanje

Tijdens deze 17-daagse groepsreis door Malawi en Zambia worden de bekende hoogtepunten en afgelegen pareltjes van de regio bezocht.

We starten de reis in het Majete Wildreservaat. Hét succesverhaal qua conservering en duurzaamheid in de geschiedenis van Afrika.

Daarna treden we verder van de gebaande paden door Mount Mulanje en de theeplantages te bezoeken.

Liwonde NP & Lake Malawi

We reizen verder naar het mooiste wildpark van Malawi; Liwonde National Park. Na de wandel-, boot- en jeepsafari's in dit park is het tijd voor een tropische intermezzo aan Lake Malawi.

De visarenden vliegen ons om de oren terwijl we heerlijk genieten van het snorkelparadijs Cape Maclear.

South Luangwa

We sluiten de reis af in South Luangwa, Zambia. Het ultieme safaripark waar zelfs de meest ervaren safari ganger met een verhoogde hartslag de dagen doorbrengt!

We overnachten hier in een luxe lodge, midden in het park voor een spetterend safari einde van de groepsreis.

Ga direct naar het reisprogramma van deze Malawi Zambia groepsreis, bekijk hier de vertrekdata en prijzen of vraag een reis op maat op.

Overnachtingen in de natuur & verlenging

We overnachten tijdens deze groepsreis gevarieerd in comfortabele eenvoudige tot luxe accommodaties. Alle locaties hebben gemeen dat ze en-suite faciliteiten hebben, kleinschalig zijn en op toplocaties, midden in de natuur, liggen. Ook bieden we optioneel een zeer indrukwekkende verlenging naar het 'zevende wereldwonder' aan; De Victoria Watervallen. Kortom een fantastische en gevarieerde reis die van het ene hoogtepunt in het andere valt.

Begeleiding en vervoer

Tijdens de groepsreis worden we begeleid door een ervaren Engelssprekende Malawiaanse gids. Onderweg zal hij meer vertellen over de omgeving en geschiedenis van de verschillende regio's. We rijden in één airconditioning busje (Toyota Quantum of Coaster).

In de parken krijgen we juist ervaren rangers toegewezen die hun 'terrein' als hun eigen broekzak kennen. Deze rangers behoren tot de beste van Afrika. We leren hierdoor nog meer van het land, het wild en haar vriendelijke bevolking. De safari's worden uitgevoerd in open Landcruisers die plaats bieden aan maximaal 6 personen. Zo is iedereen gegarandeerd van het beste zicht, met eigen plek aan de buitenkant.

  • Reizen in kleine groepjes (min 6, max 14)
  • Professionele Engelstalige begeleiding
  • Spot luipaarden, leeuwen, kudu's, puku's en grote kuddes olifanten & bijzondere vogels
  • Unieke locaties van savannes, wouden, bergen, rivieren en tropische stranden
  • Overnachten in de mooiste accommodaties midden in de natuur
  • Ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking
  • Indrukwekkende verlenging naar de Victoria waterallen

Foto's van highlights in Malawi en Zambia

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.


>>> Bekijk het reisschema van dag tot dag

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

oktober 2018 / prive reis Zambia (Felix)

Sept/okt 2018 prive reis Zambia (Felix). Aangetrokken door de verhalen over de grote wilddichtheid van Zambia wilden mijn vrouw en ik een paar weken in dit land doorbrengen. Matoke had in haar aanbod een reis die redelijk overeenkwam met onze wensen. Onze wensen werden verwerkt in een voorstel die er veelbelovend uit zag. Bij aankomst in Lusaka worden we door een medewerker van Pioneer Camp opgehaald, een lodge aan de rand van Lusaka waar we tijdens onze reis een paar keer zullen overnachten. Prima lodge, goed eten en personeel dat altijd voor je klaar staat. Een overnachtingslocatie voor veel reizigers die Zambia binnen komen of gaan verlaten, waardoor je tot interessante uitwisselingen....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

oktober 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Beijer )

Hallo Nicole   Natuurlijk hebben we het evaluatieformulier ingevuld maar ik wil je ook nog even persoonlijk een bericht doen.  Want we zijn  nog steeds met ons hoofd in Malawi. Wat een geweldige reis hebben we gehad. We zijn diep onder de indruk van het land, zijn geweldige inwoners, de prachtige kleuren, geuren, geluiden, cultuur. Maar ook zijn we erg onder de indruk van de armoede die we er zagen. Dus het voelt wel wat dubbel!  We kregen een goed inkijkje doordat we bij Lotte in  Nkoma waren. Het leven in t dorpje en het ziekenhuis staan op ons netvlies gegrift.  Maar ook kregen we een indruk van het leven in Malawi  doordat Emmanuel ons zo super....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Gwendolyn Tates)

We maakten een prachtige reis met Matoke door Malawi en Zambia, twee minder gangbare safari-landen maar daarom juist zo bijzonder. Malawi biedt mooie safari's, maar ook het Lake Malawi waar we in de bijzondere eco lodge op Mumbo island verbleven. De culturele wandeling door het dorp bij Ntchichi forest was een aanrader, maar ook de wandeling door het laatste regenwoud. De vriendelijkheid van de mensen trof ons, zowel in Malawi als in Zambia. Wat is South Luangwa een prachtig park - je struikelt er over de dieren! Ook Lower Zambezi NP is, hoewel minder rijk aan dieren, erg de moeite waard: het landschap met bergen en de rivier de Zambezi en de vele mogelijkheden als kanovaren en....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Ingrid)

    Beste Nicole,   We willen jou eerst en vooral bedanken voor de prachtige reis die je voor ons samenstelde. Waarschijnlijk hadden we nooit Malawi uitgekozen als bestemming maar jouw aanstekelijk enthousiasme overtuigde ons meteen. Wat heb ik genoten van het landschap met de vele majestueuze baobabs, de kleurrijk geklede vrouwen die sierlijk alles op hun hoofd dragen en de joelende kinderen die zo graag een 'plastic bottle" willen... Na een lange reis aankomen in Mkulumadzi Lodge is onbeschrijflijk, over de hangbrug kom je in een andere wereld terecht. Je wordt ondergedompeld in pure luxe, de kamer was fantastisch met een ongelooflijk uitzicht op de rivier, ook het....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Lucien Van Dessel)

Onze trip van Malawi en Zambia , 3-6 tot 23-6-2018 , was weer een mooi resultaat van Nicole , die deze trip heeft voorbereid. De kampen waren hecht voor ons op het lijf gegoten . Moeilijk dit te beschrijven daar alle normen verschillend zijn .Toch moet ik The Three Rivers en Musekese als onze uitverkoren vermelden. Wild en helemaal terug naar de natuur!!! Wat wel zwaar is zijn de verplaatsingen per wagen van 5 en 6 uur , maar daar krijg je dan de " Afrikaanse massage " voor.Nicole we kijken nu al uit voor onze volgende trip. Groetjes....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Hans)

Wij hebben, samen met onze vrienden, een onvergetelijke safari-reis gemaakt. Natuurlijk weer verzorgd door Matoke. Wij hebben Malawi en Zambia bezocht. De reis was, zoals voorzien, tot in de puntjes geregeld. Wat direct opviel was de vriendelijke bevolking, zowel in Malawi als in Zambia. Ik zit zelf in een rolstoel, maar dat is in geen enkele situatie een obstakel geweest. Onze reisgids/chauffeur Isaac was geweldig. De gidsen bij de lodges waren super. Fijn om met hen de diverse tochten te mogen maken. De lodges waren stuk voor stuk prima (op 1 kleine uitzondering na). De tochten in het Luangwa Nationel Park vormden wel het hoogtepunt van onze reis. We hebben heel veel wild gezien....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route Matoke Tours groepsreis - 17 dagen Malawi en Zambia

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis