prive reis Malawi Zambia - Off the beaten track

20 daagse privé reis Malawi Zambia "off the beaten track"

Een wervelende rondreis door Malawi en Zambia waarbij u zowel bekendere hoogtepunten als de onontdekte parels van de regio bezoekt. Onder begeleiding van een ervaren Malawiaanse chauffeur/gids beleeft u deze pure safariparken en natuurlijke wildernissen in een comfortabel reistempo.

Route in het kort

Succesvolle wild conservering

Tijdens deze rondreis beleeft u dé authentieke wildparken van de regio. Denk hierbij aan Majete- en Nkhotakota Wildlife Reserve. Deze wildparken kenden vorige eeuw een gigantische terugloop van wildaantallen maar gaan nu de boeken in als de meest succesvolle conserveringsverhalen!

Tijdens de rondreis gaat u met eigen ogen beleven en bekijken hoe dit tot stond is gekomen!

Bekendere wildparken

Ook worden gerenommeerde wildparken bezocht. South Luangwa, in Zambia, behoort tot het meest wildrijke park van zuidelijk Afrika met o.a. hoge aantallen luipaarden, wilde honden, leeuwen.

In Malawi ontdekt u het sprookjesachtig mooie Liwonde, bekend om de boot- en jeepsafari's. Deze wildparken leven hun imago na en geven de beste bush- en safaribeleving.

Tropisch Lake Malawi

Een rondreis door 'het warme hart van Afrika' is niet compleet zonder een bezoek aan het tropische Lake Malawi. Geniet hier ongedwongen van goudgele stranden, boottours tijdens de zonsondergang, snorkel- en kanoactiviteiten.Ga naar het reisprogramma van deze 'Off the beaten track' rondreis door Malawi en Zambia. Of vraag hier een reis op maat op of bekijk direct de prijzen.

Begeleiding en vervoer

Een Malawiaanse chauffeur(/gids?) begeleidt u tijdens de gehele rondreis. Deze jongeman is Engelssprekend en tijdens de reisdagen initieert hij leuke uitstapjes en ontmoetingen met de lokale bewoners. In de parken krijgt u ervaren rangers toegewezen die hun 'terrein' als hun eigen broekzak kennen. Deze rangers behoren tot de beste van Afrika. U leert hierdoor nog meer van het land, het wild en de vriendelijke bevolking. De safari's worden uitgevoerd in open Landcruisers die plaats bieden aan maximaal 6 personen. Op deze manier heeft iedereen een plek aan de linker- of rechterzijde van het voertuig en daardoor goed zicht tijdens de safari.

Sfeerbeelden van deze Malawi - Zambia reis

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b. • Authentiek én puur Malawi beleven
 • Het wildrijke South Luangwa in Zambia inclusief
 • Keuze uit middenklasse en/ of luxe accommodaties
 • Engelssprekende privé chauffeur/ gids
 • Variatie in safariactiviteiten (jeep-, boot-, nacht- en wandelsafari's)
 • Ontmoet de vriendelijke bevolking
 • Optioneel verlengen naar de Victoria Watervallen
 

Accommodatie niveau naar eigen wens

Ter inspiratie vindt u op alle overnachtingsplekken tijdens deze reis onze voorkeursaccommodatie op twee niveaus. Zo kunt u zelf aangeven of de voorkeur uitgaat naar de middenklasse of luxe variant. In het prijzenoverzicht vindt u de prijsverschillen tussen de twee niveaus beschreven. Hieronder worden de twee verschillende niveaus nader toegelicht.

Accommodatie niveaus

 • Middenklasse
  Het betreft hier goede, comfortabele, sfeervolle accommodaties op mooie plekken in de natuur voor de ultieme Afrika beleving! Door Matoke Tours geselecteerd vanwege de perfecte prijs-kwaliteitverhouding.
 • Luxe
  Dit zijn luxueuze lodges of bushcamps, gelegen op de beste locaties in de natuur. Verwacht hier volledig in de watten gelegd te worden terwijl u geniet van ruime, verbluffend mooie overnachtingsplekken. Daar waar mogelijk is ook een zwembad voorzien. Heerlijk genieten tussen de indrukwekkende safari's door!

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

oktober 2018 / prive reis Zambia (Felix)

Sept/okt 2018 prive reis Zambia (Felix). Aangetrokken door de verhalen over de grote wilddichtheid van Zambia wilden mijn vrouw en ik een paar weken in dit land doorbrengen. Matoke had in haar aanbod een reis die redelijk overeenkwam met onze wensen. Onze wensen werden verwerkt in een voorstel die er veelbelovend uit zag. Bij aankomst in Lusaka worden we door een medewerker van Pioneer Camp opgehaald, een lodge aan de rand van Lusaka waar we tijdens onze reis een paar keer zullen overnachten. Prima lodge, goed eten en personeel dat altijd voor je klaar staat. Een overnachtingslocatie voor veel reizigers die Zambia binnen komen of gaan verlaten, waardoor je tot interessante uitwisselingen....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

oktober 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Beijer )

Hallo Nicole   Natuurlijk hebben we het evaluatieformulier ingevuld maar ik wil je ook nog even persoonlijk een bericht doen.  Want we zijn  nog steeds met ons hoofd in Malawi. Wat een geweldige reis hebben we gehad. We zijn diep onder de indruk van het land, zijn geweldige inwoners, de prachtige kleuren, geuren, geluiden, cultuur. Maar ook zijn we erg onder de indruk van de armoede die we er zagen. Dus het voelt wel wat dubbel!  We kregen een goed inkijkje doordat we bij Lotte in  Nkoma waren. Het leven in t dorpje en het ziekenhuis staan op ons netvlies gegrift.  Maar ook kregen we een indruk van het leven in Malawi  doordat Emmanuel ons zo super....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Gwendolyn Tates)

We maakten een prachtige reis met Matoke door Malawi en Zambia, twee minder gangbare safari-landen maar daarom juist zo bijzonder. Malawi biedt mooie safari's, maar ook het Lake Malawi waar we in de bijzondere eco lodge op Mumbo island verbleven. De culturele wandeling door het dorp bij Ntchichi forest was een aanrader, maar ook de wandeling door het laatste regenwoud. De vriendelijkheid van de mensen trof ons, zowel in Malawi als in Zambia. Wat is South Luangwa een prachtig park - je struikelt er over de dieren! Ook Lower Zambezi NP is, hoewel minder rijk aan dieren, erg de moeite waard: het landschap met bergen en de rivier de Zambezi en de vele mogelijkheden als kanovaren en....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

augustus 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Ingrid)

    Beste Nicole,   We willen jou eerst en vooral bedanken voor de prachtige reis die je voor ons samenstelde. Waarschijnlijk hadden we nooit Malawi uitgekozen als bestemming maar jouw aanstekelijk enthousiasme overtuigde ons meteen. Wat heb ik genoten van het landschap met de vele majestueuze baobabs, de kleurrijk geklede vrouwen die sierlijk alles op hun hoofd dragen en de joelende kinderen die zo graag een 'plastic bottle" willen... Na een lange reis aankomen in Mkulumadzi Lodge is onbeschrijflijk, over de hangbrug kom je in een andere wereld terecht. Je wordt ondergedompeld in pure luxe, de kamer was fantastisch met een ongelooflijk uitzicht op de rivier, ook het....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Lucien Van Dessel)

Onze trip van Malawi en Zambia , 3-6 tot 23-6-2018 , was weer een mooi resultaat van Nicole , die deze trip heeft voorbereid. De kampen waren hecht voor ons op het lijf gegoten . Moeilijk dit te beschrijven daar alle normen verschillend zijn .Toch moet ik The Three Rivers en Musekese als onze uitverkoren vermelden. Wild en helemaal terug naar de natuur!!! Wat wel zwaar is zijn de verplaatsingen per wagen van 5 en 6 uur , maar daar krijg je dan de " Afrikaanse massage " voor.Nicole we kijken nu al uit voor onze volgende trip. Groetjes....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Hans)

Wij hebben, samen met onze vrienden, een onvergetelijke safari-reis gemaakt. Natuurlijk weer verzorgd door Matoke. Wij hebben Malawi en Zambia bezocht. De reis was, zoals voorzien, tot in de puntjes geregeld. Wat direct opviel was de vriendelijke bevolking, zowel in Malawi als in Zambia. Ik zit zelf in een rolstoel, maar dat is in geen enkele situatie een obstakel geweest. Onze reisgids/chauffeur Isaac was geweldig. De gidsen bij de lodges waren super. Fijn om met hen de diverse tochten te mogen maken. De lodges waren stuk voor stuk prima (op 1 kleine uitzondering na). De tochten in het Luangwa Nationel Park vormden wel het hoogtepunt van onze reis. We hebben heel veel wild gezien....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route 20 daagse privé reis Malawi en Zambia 'Off the Beaten Track'

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis