prive reis Malawi Zambia - Off the beaten track

20 daagse privé reis Malawi Zambia "off the beaten track"

Een wervelende rondreis door Malawi en Zambia waarbij u zowel bekendere hoogtepunten als de onontdekte parels van de regio bezoekt. Onder begeleiding van een ervaren Malawiaanse chauffeur/gids beleeft u deze pure safariparken en natuurlijke wildernissen in een comfortabel reistempo.

Route in het kort

Succesvolle wild conservering

Tijdens deze rondreis beleeft u dé authentieke wildparken van de regio. Denk hierbij aan Majete- en Nkhotakota Wildlife Reserve. Deze wildparken kenden vorige eeuw een gigantische terugloop van wildaantallen maar gaan nu de boeken in als de meest succesvolle conserveringsverhalen!

Tijdens de rondreis gaat u met eigen ogen beleven en bekijken hoe dit tot stond is gekomen!

Bekendere wildparken

Ook worden gerenommeerde wildparken bezocht. South Luangwa, in Zambia, behoort tot het meest wildrijke park van zuidelijk Afrika met o.a. hoge aantallen luipaarden, wilde honden, leeuwen.

In Malawi ontdekt u het sprookjesachtig mooie Liwonde, bekend om de boot- en jeepsafari's. Deze wildparken leven hun imago na en geven de beste bush- en safaribeleving.

Tropisch Lake Malawi

Een rondreis door 'het warme hart van Afrika' is niet compleet zonder een bezoek aan het tropische Lake Malawi. Geniet hier ongedwongen van goudgele stranden, boottours tijdens de zonsondergang, snorkel- en kanoactiviteiten.Ga naar het reisprogramma van deze 'Off the beaten track' rondreis door Malawi en Zambia. Of vraag hier een reis op maat op of bekijk direct de prijzen.

Begeleiding en vervoer

Een Malawiaanse chauffeur(/gids?) begeleidt u tijdens de gehele rondreis. Deze jongeman is Engelssprekend en tijdens de reisdagen initieert hij leuke uitstapjes en ontmoetingen met de lokale bewoners. In de parken krijgt u ervaren rangers toegewezen die hun 'terrein' als hun eigen broekzak kennen. Deze rangers behoren tot de beste van Afrika. U leert hierdoor nog meer van het land, het wild en de vriendelijke bevolking. De safari's worden uitgevoerd in open Landcruisers die plaats bieden aan maximaal 6 personen. Op deze manier heeft iedereen een plek aan de linker- of rechterzijde van het voertuig en daardoor goed zicht tijdens de safari.

Sfeerbeelden van deze Malawi - Zambia reis

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b. • Authentiek én puur Malawi beleven
 • Het wildrijke South Luangwa in Zambia inclusief
 • Keuze uit middenklasse en/ of luxe accommodaties
 • Engelssprekende privé chauffeur/ gids
 • Variatie in safariactiviteiten (jeep-, boot-, nacht- en wandelsafari's)
 • Ontmoet de vriendelijke bevolking
 • Optioneel verlengen naar de Victoria Watervallen
 

Accommodatie niveau naar eigen wens

Ter inspiratie vindt u op alle overnachtingsplekken tijdens deze reis onze voorkeursaccommodatie op twee niveaus. Zo kunt u zelf aangeven of de voorkeur uitgaat naar de middenklasse of luxe variant. In het prijzenoverzicht vindt u de prijsverschillen tussen de twee niveaus beschreven. Hieronder worden de twee verschillende niveaus nader toegelicht.

Accommodatie niveaus

 • Middenklasse
  Het betreft hier goede, comfortabele, sfeervolle accommodaties op mooie plekken in de natuur voor de ultieme Afrika beleving! Door Matoke Tours geselecteerd vanwege de perfecte prijs-kwaliteitverhouding.
 • Luxe
  Dit zijn luxueuze lodges of bushcamps, gelegen op de beste locaties in de natuur. Verwacht hier volledig in de watten gelegd te worden terwijl u geniet van ruime, verbluffend mooie overnachtingsplekken. Daar waar mogelijk is ook een zwembad voorzien. Heerlijk genieten tussen de indrukwekkende safari's door!

Lees de laatste klantervaringen van onze Zambia & Malawi reizen

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Lucien Van Dessel)

Onze trip van Malawi en Zambia , 3-6 tot 23-6-2018 , was weer een mooi resultaat van Nicole , die deze trip heeft voorbereid. De kampen waren hecht voor ons op het lijf gegoten . Moeilijk dit te beschrijven daar alle normen verschillend zijn .Toch moet ik The Three Rivers en Musekese als onze uitverkoren vermelden. Wild en helemaal terug naar de natuur!!! Wat wel zwaar is zijn de verplaatsingen per wagen van 5 en 6 uur , maar daar krijg je dan de " Afrikaanse massage " voor.Nicole we kijken nu al uit voor onze volgende trip. Groetjes....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

juni 2018 / prive reis Malawi / Zambia (Hans)

Wij hebben, samen met onze vrienden, een onvergetelijke safari-reis gemaakt. Natuurlijk weer verzorgd door Matoke. Wij hebben Malawi en Zambia bezocht. De reis was, zoals voorzien, tot in de puntjes geregeld. Wat direct opviel was de vriendelijke bevolking, zowel in Malawi als in Zambia. Ik zit zelf in een rolstoel, maar dat is in geen enkele situatie een obstakel geweest. Onze reisgids/chauffeur Isaac was geweldig. De gidsen bij de lodges waren super. Fijn om met hen de diverse tochten te mogen maken. De lodges waren stuk voor stuk prima (op 1 kleine uitzondering na). De tochten in het Luangwa Nationel Park vormden wel het hoogtepunt van onze reis. We hebben heel veel wild gezien....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

mei 2018 / prive reis Malawi (Annelies)

Muli Bwanji Nicole, Wij hebben een prachtige reis gehad. De wandeltocht van Chelinda naar Livingstonia was 1 van de toppers! Prachtige landschappen, best wel beetje zwaar, veel op en neer en een paar pittige steigingen en dalingen met warm weer.   Eddie onze gids was echt geweldig  Hij heeft ons in de watten gelegd en ons veel van de verschillende tribes en talen geleerd. Ook heeft hij ons op ons verzoek 2x naar een lokaal restaurantje gebracht en een keer naar een dorpje waar we veel konden zien hoe ze daar leven. We hebben ook nog een ziekenhuis in Livingstonia met hem bezocht. Altijd met alle keuzes open. Hij is echt een geweldige gids!   Ook de safaris waren prachtig....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / prive reis Zambia (Filip)

dag matoke , hartelijk dank voor het uitstippelen van onze prachtige reis in Zambia . we vertrokken op 11 oktober naar south luanga en kafue . wat we gezien hebben van wildlife overtrof onze stoutste verwachtingen , bijna alles wat er te zien was ( 35 leeuwen , 8 luipaarden , troep wilde honden , eland , sabelantilope , stekelvarken , etc ) en dit in een kleine 2 weken . de accomodaties en gidsen waren top ! de organisatie was perfect ! groetjes , martine en filip uit....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

december 2017 / groepsreis Malawi / Zambia (Jan Paul)

Accomodaties waren allemaal goed. De beleving van Buffalo Camp en Musekse Camp waren top. Dit heeft echt een indruk op ons gemaakt. De reis zat verder goed in elkaar. Ondanks de lange ritten naar Kapishya hotsprings , de rit van Buffalo Camp naar Wildlife camp en de 2 reisdagen van Wildlife camp naar Ila safari lodge. Wil je alles ( voor een betaalbare prijs) willen zien weet je dat je een aantal lange reisdagen hebt. Een optie zou kunnen zijn om of de hotsprings er uit te halen maar dan mis je wel het landgoed van Shiwa Ng'andu. Maar als dit 1 of 2 meer aan safari dagen zou opleveren zou ik het wel weten. Gonny zou het wel een gemis vinden. Is het enige en wel belangrijke....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

november 2017 / prive reis Zambia (Lucien en Lisette )

Dank aan Matoke reis agentschap voor onze geweldige reis , daar deze een vervolg was van onze reis van 27 -10 -2016 , welke in het water viel door mijn ziekte en jullie er voor zorgde dat wij  2/3 van die reis herboekt werd naar 2017  . Hiervoor dank!!! Nicole deze 3 weken waren subliem ,daar ik geen ander woord vind voor het te beschrijven Kafue NP heeft ons laten zien wat er in dit wildpark te beleven valt ,maar het wordt geteisterd door “ poaching “ Ons verblijf was sober maar vanaf South Luangwa heeft het scheel van onze kop gehaald. Dit is niet met enkele woorden te beschrijven dat moet je zien. Onze game drives waren van 6 am tot 8 pm met rust tussen de middag.....

Lees volledige review of bekijk alle andere reviews van deze reis

Route 20 daagse privé reis Malawi en Zambia 'Off the Beaten Track'

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis