Hoogtepunten en Nationale Parken in Malawi

Malawi staat bekend om haar fantastische wildparken en het idyllische Lake Malawi welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van de mooiste safari parken, natuurwonderen en overige highlights van MalawiLiwonde NP in Malawi

Liwonde NP

Liwonde is het meest wildrijke safari park van Malawi en landschappelijk mogelijk het mooiste park in de regio. Dit park zowel savannes als bosachtige gebieden en is het vrijwel het gehele jaar erg groen.

Meer info
Lake Malawi

Lake Malawi NP

Malawi's grootste natuurlijke attractie en een van de mooiste meren van Afrika. Ook wel 'Lake of Stars' genoemd, omdat het meer 's nachts lijkt op te lichten door de duizenden zichtbare sterren aan de hemel.

Meer info
Het ruigste gebied en tevens minst bekende gebied in Malawi

Majete Wildlife Reserce

Majete is het enige wildpark in Malawi welke thuis is aan de 'Big 5' en behoort vandaag de dag, samen met Liwonde, tot de meest wildrijke safari parken van Malawi.

Meer info

Mount Mulanje

Een spectaculair gebergte in Zuidelijk Malawi en is de beste hiking bestemming van Malawi & omgeving. De dramatische setting van de berg, doemt op tussen de vruchtbare & heuvelachtige plantages.

Meer info
Nyika Plateau

Nyika plateau

Malawi's oudste wildpark, het Nyika Plateau, ligt verscholen in het noorden en biedt formidabele vergezichten, natuur & wildlife en reizigers worden hier vaak getrakteerd op het zien van de luipaard!

Meer info
Het ruigste gebied en tevens minst bekende gebied in Malawi

Nkhotakota National Park

Wellicht het ruigste gebied en tevens minst bekende gebied in Malawi is Nkhotakota NP. De weinige toeristen en absolute natuurschoon maken Nkhotakota een van dé onontdekte pareltjes van Malawi.

Meer info