Mount Mulanje

Mulanje is een spectaculair gebergte in Zuidelijk Malawi. De berg bestaat uit een groot, prachtig begroeit, plateau op zo'n 2000m hoogte. De 20 pieken liggen rond de 2500m en hoger, waarvan de hoogste piek, de Sapitwa piek, op 3002m hoogte schittert. De regio kenmerkt zich door groene thee- en suikerriet plantages en traditionele Afrikaanse dorpjes.

Mulanje is de beste hiking bestemming van Malawi & omgeving. Dit komt voornamelijk door de dramatische setting van de berg, die vanuit de verte opdoemt tussen de vruchtbare & heuvelachtige plantages.


Locatie: Zuidelijk Malawi, 1 uur afstand van Blantyre
Activiteiten: Wandelen, mountainhiken en zwemmen
Klimaat: Door de hoogte overdag aangenaam met 20 graden (juni-aug) tot 32 graden (okt-jan).
's nachts fris en kan het op de hogere toppen zelfs dalen tot vriespunt

Activiteiten

Mulanje zelf heeft verschillende wandelpaden, maar de hike naar de waterval en natuurlijke pool is de meest populaire. De wandeling zelf duurt ongeveer één uur en is daardoor haalbaar voor alle condities & leeftijden. De hike wordt beloont door een verfrissende duik in het heldere bergwater van Mulanje!

Ook zijn er langere meerdaagse bergwandelingen mogelijk. De meest toegankelijke en complete is de route vanaf Likhubula naar Fort Lister camp. Deze start vanaf de westerlijke flank, via de Sapitwa piek, naar de oostelijke kant. Vergis je niet, want Mount Mulanje heeft listige, zeer steile en gevaarlijke stukken en de klim moet dan ook zeker niet onderschat worden!

Totaal zijn er 8 verschillende hutten op Mulanje, met verschillende routes die de hutten aan elkaar linken. Matoke Tours assisteert bij het selecteren van de best passende hike, uiteraard perfect geassisteerd door ervaren berg gidsen en porters.

Buiten de prachtige groene berg, vergezichten, watervallen en natuurlijk baden, is de omgeving van Mulanje minstens zo indrukwekkend. De omgeving staat bekend om haar tea estates, met verschillende prachtige koloniale lodges. Een bezoekje aan één van deze tea estates is echt aanrader en goed te combineren met de hike aan Mulanje.