Nkhotakota - hoogtepunten - Malawi

Nkhotakota Wildlife Reserve

Wellicht het ruigste gebied en tevens minst bekende gebied in Malawi, dat is Nkhotakota Wildlife Reserve. Vanwege een gebrekkige interesse vanuit de overheid en afwezigheid van accommodaties is Nkhotakota de afgelopen decennia aan haar lot (en lokale jagers) over gelaten. Gelukkig kwam hier in 2010 verandering in door de herkenning van de internationale (natuur) gemeenschap en een injectie van de Wereldbank. Daaropvolgend heeft NGO African Parks de verantwoordelijkheid overgenomen (in samenwerking met de Malawiaanse overheid) en is de duurzame ontwikkeling volledig in gang!

Het streven is om Nkhotakota als een van de meest succesvolle conservatie projecten de geschiedenis in te laten gaan. En daar draagt Matoke Tours maar al te graag haar steentje aan bij door dit bos- en waterrijke park in veel van haar reizen te bezoeken.

Oppervlakte park:1800 km2
Locatie: Afstand vanaf Lilongwe zo'n 4 uur
Activiteiten: Wandelingen, birding, vissen & conservatie

Activiteiten Nkhotakota

Hoewel de wildaantallen groeiend zijn is Nkhotakota een zeer aangename plek. Luipaarden, giraffen, zebra's en grote kuddes worden wellicht (nog) niet gespot. Maar juist door de afwezigheid hiervan kunnen reizigers prachtige wandelingen in dit Reserve maken. Onderweg worden er veel verschillende gazellesoorten gespot waarvan de roan antilope, sabelantilope en waterbuck. Daarnaast zijn de olifanten aantallen ontzettend gegroeid en worden deze vaak gezien om en rondom de Bua Rivier. De Bua rivier is de levensader van het Nkhotakota Wildlife Reserve en vogelliefhebbers doen er dan ook goed aan nabij de rivier op birding hikes te gaan. Totaal zijn er zo'n 280 verschillende vogels te zien in dit park! Let wel op, want de krokodillen noemen de Bua rivier ook tot hun thuisbasis.

De Bua rivier is niet alleen ideaal als 'gids' op een wandelroute, of een heerlijke plek om van een sundowner te genieten. Vissers zullen het erg leuk vinden hier een dagdeel een hengel uit te gooien en te vissen op de zalmen die hier in grote getale rondzwemmen.

De weinige toeristen en absolute natuurschoon maken Nkhotakota een van dé onontdekte pareltjes van Malawi. Een heerlijke accommodatie is dan ook de authentieke Bua River Lodge. De locatie had niet beter uitgekozen kunnen worden aan de rivierbedding in een absolute ultieme natuursetting. Je voelt bij Bua River Lodge zo ver van de bewoonde wereld dat je mogelijk niet meer wilt vertrekken!