Vervoer in Malawi

Reizen in Malawi met Matoke Tours betekent reizen in de meest comfortabele voertuigen!

Het vervoer tijdens een rondreis

Matoke Tours heeft in Lilongwe de beschikking tot luxe 4x4 airconditioning voertuigen. Dit zijn comfortabele voertuigen om uw goed over land te kunnen vervoeren. In de safariparken krijgen reizigers open safari Jeeps toegewezen (zie rangers & open jeeps). Onderweg wordt u begeleid door een ervaren Malawiaanse chauffeur / gids. Hoewel de chauffeurs geen rangers zijn, beschikken ze over een flinke dosis kennis van het land, de geschiedenis en het wildleven. Ze weten u als geen ander de speciale plekken onderweg te laten zien. Het zijn onze chauffeurs/ gidsen die de rondreis af maken.

Rangers & open jeeps

In de safariparken krijgen reizigers een ervaren ranger toegewezen. Hij kent 'zijn terrein' als zijn eigen broekzak. De Malawiaanse rangers behoren tot de beste van Afrika, u leert hierdoor nog meer van het wild, het land en de directe omgeving.

Tijdens de safari's maakt u gebruik van professionele open Jeeps. Zo bent u gegarandeerd van het beste zicht! Het is mogelijk dat de safari's met andere reizigers worden gedeeld. Een zitplaats aan de buitenkant is altijd gegarandeerd. Het is mogelijk om safari's in privéverband uit te voeren tegen een meerprijs.

Uitzondering: Safari's op Nyika Plateau worden uitgevoerd in dichte jeeps i.v.m. de snel omslaande weeromstandigheden.

Type vervoer privéreis

Privé reizigers die met 2 à 3 personen op rondreis gaan krijgen een 4x4 Rav 4 of Suzuki Vitara toegewezen. Privé reizigers vanaf 4 personen krijgen een 4x4 Landcruiser, Pajer of Nissan Patrol mee. Bij privé groepen van 6 reizigers en meer, wordt een 4x4 Toyota Coaster of Quantum ingezet.

Groepsreis vervoer

De Malawi Zambia groepsreis wordt uitgevoerd in een Toyota Coaster of Toyota Quantum die plaats biedt aan minimaal 6 - maximaal 12 reizigers. Afhankelijk van de daadwerkelijke groepsgrootte zorgt Matoke Tours voor een passend voertuig zodat iedereen voldoende plaats heeft.

Tijdens de groepsreis geldt dat de safari's in de parken worden uitgevoerd in open Jeeps door ervaren rangers (zie rangers & open jeeps).