Pemba vakantie - Reizen naar Pemba Afrika | Matoke Tours

Pemba Island

Pemba Island is een absolute droombestemming op nog geen 40 kilometer boven Zanzibar gelegen. Pemba kent slechts een fractie van het aantal toeristen dat naar Zanzibar op reis gaat en is daarmee zonder meer een onontdekt parel in de Indische Oceaan. Het is een heerlijk groen eiland met heuvels, bossen, (kruidnagel) plantages en een vriendelijke bevolking. Rondom het eiland liggen tal van eilandjes, hagelwitte zandbanken, koraalriffen een schitterende azuurblauwe zee. Op Pemba Island geniet u van de rust, het afgelegen gevoel en bovenal de schitterende natuur en ongerepte Swahili cultuur.

Toerisme staat op het ongerepte Pemba Island nog in de kinderschoenen wat terug te zien is in het beperkte aanbod aan accommodaties. Echter de accommodaties die Matoke Tours voor u heeft geselecteerd zijn ware pareltjes dus verder zoeken hoeft niet! Matoke Tours kiest bij een verblijf op Pemba Island uiteraard voor kleinschalige, sfeervolle accommodaties op de mooiste plekjes van het eiland. Hieronder volgt een overzicht van de accommodaties.

The Manta Resort (Barefoot luxury)

Kwanini The Manta Resort ligt in het uiterste noorden van Pemba Island aan een heerlijk stukje hagelwit en bovenal poederfijn strand. Ver weg van het toerisme ervaart u hier nog het Swahili leven zoals het vroeger is geweest.

Vanaf het airport rijdt u in een uur over het heuvelachtige en vruchtbare eiland door kokospalmen, kruidnagel plantages en lokale Swahili dorpjes. Bij aankomst loopt u door de ruime lounge naar het terras waar in de middag wordt genoten van een cocktail en ondergaande zon. Alle maaltijden, drankjes enkele activiteiten en een massage zijn inclusief in de prijs opgenomen, zodoende heeft u de tijd om optimaal te genieten van deze bijzondere plek.Excursies

Vanuit The Manta Resort zijn verschillende excursies te ondernemen. Het ongerepte koraalrif met breed scala aan tropisch vissoorten maken het tot één van de beste duikplekken ter wereld. Ook het snorkelen voor het resort brengt u al oog in oog met bijzondere soorten en grote hoeveelheden koraalvissen. Verder kunt middels diverse excursies op zoek naar de Pemba Flying Foxes (vliegende honden) een tropisch regenwoud bezoeken of over de lokale Swahili cultuur leren.The Manta Resort biedt de keuze uit garden rooms, sea view villa's en zelfs een underwater room. 's Avonds geniet u van heerlijke maaltijden onder de Afrikaanse sterrenhemel of op het strand met kaarslicht.Pemba Paradise (middenklasse)

Pemba Paradise ligt eveneens aan de Noordwestkust van Pemba aan prachtig strand op een half uur lopen van het eerder genoemde The Manta Resort. Pemba Paradise heeft 16 kamers, waarvan 8 met uitzicht op de Indische Oceaan. De Nederlandse manager kan u alles vertellen over het eiland en wat er allemaal te doen is, mocht u willen duiken dan gebruikt Pemba Paradise de duikschool van The Manta Resort. Een fijne plek voor een mooie prijs voor reizigers die op zoek zijn naar rust en ongerepte schoonheid.