Reviews van reizigers

Er zijn 9 andere reviews geschreven over deze reis. | Vorige review | Volgende review

onbekend / september 2013
Door: Hanneke en Simeiko

Beste Jorinda,
 
Vorige week (14 augustus jl.) zijn we teruggekomen van onze rondreis door Uganda met een heleboel fantastisch mooie foto's, filmmateriaal en herinneringen aan het land, de inwoners, de natuur en het wild.

Ondanks dat we wel wat gewend zijn was het een redelijk vermoeiende en intensieve reis. Maar van de andere kant kan het ook bijna niet anders als je veel wilt zien in relatief korte tijd.
Hierbij een terugkoppeling van onze ervaringen.
 
Chapeau aan Matoke Tours voor de inhoud van de rondreis v.w.b. de afwisseling en de mooie locaties van de accommodaties. Ook dikke complimenten voor onze gids/chauffeur: Nuwagaba Caleb. Wat een geschikte vent voor deze job; hij is begaan, beleefd, sociaal, klantgericht, heeft plezier in zijn werk en bovenal een zeer goede chauffeur. Dit laatste is m.n. gebleken toen we tijdens een glijpartij van voorliggend vrachtverkeer niet verder konden doordat de weg versperd was. Hij heeft hier professioneel opgetreden zonder dat iemand in gevaar kwam. Een aanwinst voor Matoke Tours.
 
V.w.b. het programma:
De 1e nacht was erg kort gezien de late aankomst de avond ervoor, een uur tijdverschil en het vroege opstaan.
Dag 2: de term natuurwandeling door Ziwa Rhino Sanctuary is niet zo op z'n plaats want deze duurt slechts 10 minuten, de neushoorns zijn snel bereikbaar.
Dag 9: de Ishasha sector (Queen Elizabeth NP) is weliswaar een prachtig natuurgebied maar er leeft erg weinig zichtbaar wild en er is geen boomklimmende leeuw te zien. Beetje teleurstellend maar wild blijft wild.
De gorilla tracking kan bijzonder zwaar zijn, afhankelijk van de duur van de tracking. Wij hadden pech, hebben er 8 uur over gedaan en dat viel tegen. Hier heb je zeer goede conditie voor nodig en bovendien een paar ingehuurde 'porters'. Deze laatste hebben we gelukkig een beroep op gedaan want ik geloof niet dat ik het gered had zonder deze sterke kerels.
Maar ....... het is hoe dan ook de moeite waard geweest.
 
En dan iets over de accommodaties.
Prima accommodaties, zowel kwa ontvangst/bediening, comfort en ligging. Bwana Temba is bijzonder mooi kwa ligging e.d. met een uitstekende service en (Italiaanse) keuken (een echte aanrader!).
Alleen Kontiki hotel is geen prettige accommodatie. De ligging is ok maar er is geen sfeer/uitstraling, onprofessioneel personeel en slechte kwaliteit eten. Er waren dan ook maar 4 gasten. Geen aanrader.

Gorilla Safari Lodge is prima, ietwat onprofessioneel en chaotisch personeel maar de intentie is goed.
 
Verder hebben we ons geen moment onveilig gevoeld, noch onderweg, noch in de accommodatie of in de wildparken.

Wel maakten we ons zorgen over het emailbericht dat ik van de ambassade ontving over ongeregeldheden en mogelijke (aanslag) dreigingen in Kampala. Afgeraden werd om in Kampala te komen. De volgende dag reisden wij naar Kampala waar het weliswaar erg druk was maar niets gebeurde.
 
Ik hoop dat ik hiermee een beeld heb geschetst van onze rondreis en wil tot slot nog even benadrukken dat we tevreden zijn over Matoke Tours en het complete pakket.

Heb ik dat goed begrepen dat er nog een questionnaire ingevuld moet worden? Deze zie ik dan graag tegemoet.
 
Met dank en groeten van,
Hanneke Tolman
Simeiko Misker

 


Alle reviews | Vorige review | Volgende review over deze reis