Reviews van reizigers

Er zijn 9 andere reviews geschreven over deze reis. | Vorige review | Volgende review

onbekend / september 2013
Door: Ineke Verhagen

Hallo Rob,   Het was voor ons zeer verrijkend om in enkele weken zoveel te zien en te ervaren van Oeganda. De mensen, de natuur, de cultuur, het leven, slapen, eten, vervoer, alles verraste ons elke dag weer! Jullie uitgebalanceerde programma en de inzet van onze chauffeur David hebben ertoe bijgedragen dat we veel hebben gezien, iedere dag met veel plezier weer op pad gingen en ons ook steeds veilig voelden. De accommodaties verschilden in kwaliteit zoals je al had gezegd. Voor ons heeft Rwakobo Rocks de 'hoofdprijs' behaald!!

We hebben enorm genoten van de stijlvolle en comfortabele accommodatie met daarbij uitstekend eten en zeer aardige, gastvrije eigenaars. Ook Kibale Forest is ons uitstekend bevallen: zeer vriendelijk personeel, prettige accommodatie in een rustieke omgeving en ook daar uitstekend eten.
  Helaas was mijn Backpack niet meegekomen uit Cairo; gelukkig kon ik hem een week later toch in ontvangst nemen.  

Onze chauffeur David verwachtte van te voren al dat zijn auto moeite zou kunnen hebben tijdens de rit tussen Sippi Falls en Amudat. Dat werd bewaarheid toen bleek dat we met enorme modderpartijen te maken kregen en vervolgens voor een rivier stonden waar de auto totaal niet op berekend was. David had overigens niet in zijn papieren staan dat hij in Amudat tot onze beschikking zou staan (wij wel), wat uiteindelijk niet meer aan de orde was. Onze zoon had al contact opgenomen met zijn ontwikkelingsorganisatie ZOA, die gelukkig bereid was ons bij de rivier op te halen en ons met de Landcruiser er door de halen. David is in Sippi Falls gebleven en voor ons was het nog twee uur rijden over slechte wegen naar Amudat. Amudat ligt echt in een uithoek van Oeganda, de mensen hebben het zwaar en krijgen veel te weinig aandacht van de regering. De terugweg was voor het Toyotabusje van David absoluut onmogelijk geweest om te begaan: de wegen waren kilometers lang eigenlijk onbegaanbaar, vele vrachtwagens strandden met hun lading in de modder, assen gebroken enz.enz. Wij zijn op zaterdag teruggebracht naar Mbale en zijn daar weer overgestapt in het busje van David. We hebben zodoende een nacht extra doorgebracht in Jinja Nile resort.   Op de laatste dag in Kampala hebben we nog wat van de stad gezien en de laatste souvenirs gekocht. Overigens heb ik de mooiste souvenirs al eerder onderweg gekocht o.a. in Fort Portal bij een restaurant met Local Food.   Onze terugvlucht was geboekt voor 6 augustus 3.15 uur. Dat werd helaas 6.45 uur en misten we de aansluiting naar Amsterdam. Egypt Air had een omboeking geregeld via Wenen. Uiteindelijk waren we 's avonds om 18.45 uur op Schiphol.   De dag voor vertrek hebben we de enquête van Matoke ingevuld en meegegeven aan David. Jullie organisatie is ons prima bevallen; het was ook prettig om bij iedere dag een stukje tekst te lezen over het programma.  

Hartelijk groet,   Ineke Verhagen    

 


Alle reviews | Vorige review | Volgende review over deze reis