Rwanda reizen - Rwanda rond reis - vakantie reis Rwanda

Rwanda reizen met Matoke Tours

Van savannevlaktes tot aan het regenwoud met chimpansees & gorilla's en van de drukke hoofdstad Kigali tot het idyllische Kivumeer: Rwanda heeft het allemaal! Het 'land van de duizend heuvelen' is na een heftige geschiedenis op indrukwekkende wijze hersteld en volledig klaar om door u ontdekt te worden!

De bijnaam 'Le pays des Mille Collines', oftewel het 'land van de duizend heuvelen' heeft Rwanda te danken aan het schitterende landschap. Overal zijn er glooiende heuvels met daarop prachtige theeplantages, tropisch regenwoud en pittoreske Rwandese dorpen. Dit is Afrika ten top! Het noordelijk gelegen Volcanoes National Park staat garant voor avontuurlijke trekkingen op de vulkanen en ontmoetingen met de berggorilla's & zeldzame Golden Monkeys. Aan het uitgestrekte Lake Kivu beleeft u het lokale vissersleven en schitterende zonsondergangen. Ga ook op zoek naar de chimpansees in het tropische Nyungwe Forest of maak hier wandelingen tussen de felgroene theeplantages. In het oostelijk gelegen Akagera National Park spot u tijdens de jeepsafari misschien wel de big 5! Natuurlijk is er tijdens uw reis ook tijd om stil te staan bij de turbulente Rwandese geschiedenis.

Al ruim 15 jaar zijn onze reizen door Rwanda een begrip in Nederland en België. Matoke Tours behoort tot één van de weinige touroperators die voet heeft op Rwandese bodem. Door de jarenlange ervaring van onze reisspecialisten, die zelf in Rwanda hebben gereisd/gewoond, kunnen we uw rondreis op een professionele en inspirerende wijze samenstellen en organiseren.

Ontdek via het linker menu direct ons aanbod van groepsreizen- en individuele vakantie reizen naar Rwanda.

 • Hoogtepunten Rwanda

  De ultieme kennismaking met het land van de duizend heuvelen

 • Rwanda info dagen

  Maak kennis met Matoke Tours en Rwanda! Bezoek onze informatie bijeenkomsten.

 • Brochure aanvragen

  Vraag onze Rwanda brochure aan en ontvang deze binnen enkele dagen in uw bus!

 • Rwanda highlights

  Ontdek bergorilla's, kratermeren, vulkanen, oerwouden, wildlife en meer.

Onze reizen naar Rwanda

Rwanda is een land met talloze mogelijkheden! Door de goede kwaliteit van de wegen is het mogelijk de diverse parken ook tijdens korte reizen allemaal te ontdekken. Ideaal dus voor reizigers die geen weken de tijd hebben, maar toch de diversiteit van Afrika willen ervaren. Tijdens onze 12-daagse privéreis maakt u kennis met alle hoogtepunten van 'het land van de duizend heuvelen'. De reis neemt u mee langs alle hoogtepunten van het land. Van savannevlaktes tot aan het regenwoud met chimpansees & gorilla's en van de drukke hoofdstad Kigali tot het idyllische Kivumeer: u ontdekt het allemaal.

Wilt u ook de andere landen in Oost-Afrika ontdekken? Combineer uw bezoek aan Rwanda dan met één van de prachtige buurlanden! Zo reist u vanaf hoofdstad Kigali rechtstreeks met een klein safarivliegtuig gemakkelijk naar de Serengeti in Noord-Tanzania. Dit park staat door de grote aantallen wild ook garant voor safarispektakel! Hier vervolgt u dan ook uw zoektocht naar de big 5! Reizigers die liever nog meer zien van de primaten, uitgestrekte regenwouden en authentieke dorpen kunnen vanuit Noord-Rwanda doorreizen naar buurland Oeganda. Wilt u alle indrukken liever laten bezinken op een tropisch strand? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor een zonnig verblijf op één van de eilanden van de Swahili kust, zoals bijvoorbeeld Zanzibar. Uw reisspecialist stelt graag een reis op maat voor u samen!