Genocide Monument Rwanda

Bij veel mensen wordt het land Rwanda geassocieerd aan de verschrikkelijke gebeurtenissen die in 1994 hebben plaatsgevonden. In de jaren voorafgaand aan de genocide werd de sfeer steeds gespannener tussen twee etnische groepen. De Hutu's en Tutsi's leefden al decennia op gespannen voet met elkaar totdat het op 6 april 1994 tot een uitbarsting kwam. Het vliegtuig van de Rwandese president Habyarimana werd neergeschoten, enkele uren later was de genocide begonnen.

Genocide Monument Rwanda Genocide Monument Rwanda

Gedurende 3 maanden werden Tutsi's en gematigde Hutu's afgeslacht door Hutu milities. Na deze 100 verschrikkelijke dagen waren er bijna een miljoen doden gevallen. Er zijn vele films en boeken te vinden die meer vertellen over deze geschiedenis. Denk onder andere aan "Hotel Rwanda".

Genocide Monument in Kigali en de Nyamata church

Tegenwoordig zijn er een aantal plaatsen in Rwanda waar de genocide wordt herdacht en waar u als toerist terecht kunt voor een compleet verhaal. We proberen in elke reis een bezoek aan het Genocide Monument in Kigali op te nemen. Velen zullen hier rondlopen met een brok in de keel, wees voorbereid dat u heftige beelden te zien krijgt.

Ook kunt u een bezoek brengen aan de Nyamata church, gelegen net buiten Kigali. In- en op het terrein van de kerk werden in april '94 binnen vijf dagen 10.000 Tutsi's en gematigde Hutu's vermoord.