Lake Kivu

Het Kivu meer is het grootste zoetwatermeer in het land. Er zijn drie grotere plaatsen aan het Kivu meer waar je kunt genieten van een heerlijke strandvakantie! Ontspannen aan het meer kan in het midden Karongi (Kibuye) en in het noorden Rubavu (Gisenyi). In het zuiden ligt Rusizi (Cyangugu) dit wordt nu nog niet aangeboden voor toerisme.

Oppervlakte meer:2,370 km2
Locatie:Afstand vanaf Kigali 2 tot 3 uur
Activiteiten:Wandeltochten, ontspannen en watersporten

Lake Kivu, Rwanda Lake Kivu, Rwanda

Ontspannen en excursies bij Lake Kivu

De meeste toeristen kiezen Lake Kivu als uitvalsbasis voor een of meerdere dagen rust. Je kunt hier heerlijk ontspannen aan de mooie zandstranden en zwemmen in het zoetwatermeer. Daarnaast zijn er verschillende excursies mogelijk. Denk daarbij aan watersporten zoals jetskiën, een motorboot huren, windsurfen, zeilen of vissen. Vanuit Rubavu wandel je naar de Nyamyumba heetwater bronnen of kun je de Pfunda Tea Estate bezoeken voor een kopje duurzame thee! Vanuit Karongi vaar je zo naar Napoleon's eiland met de motorboot!

Overnachten aan Lake Kivu

Zowel in Rubavu als Karongi heeft u een goede keuze uit accommodaties. Alle accommodaties bieden comfort voor onze budget, middenklasse of luxe reizigers. Vaak direct aan het meer gelegen hebben ze de mooiste uitzichten!

De accommodaties

Voor meer informatie over deze accommodaties kijkt u op onze interactieve accommodatielijst!