Nyungwe Forest National Park

Nyungwe Forest National Park heeft een oppervlakte van bijna 1015km2. Het uitgestrekte, immense woud is onderdeel van de Albertine River: de westelijke vulkanenreeks van de Great Rift Valley.

Het oeroude bos is een paradijs voor vogels, primaten en vlinders. Nog steeds worden er nieuwe soorten geïdentificeerd. Het Nyungwe Forest heeft door zijn lange bestaan een grote biodiversiteit. Zo zijn hier meer dan 1050 verschillende plant soorten geregistreerd, inclusief 200 soorten orchideeën. Ook de fauna is divers! De volgende statistieken zijn bekend, 120 vlindersoorten, 85 verschillende zoogdieren, 310 verschillende vogels, 32 amfibieën en 38 reptielensoorten.

Excursies in Nyungwe Forest

Veel mensen komen naar Nyungwe voor de diverse apensoorten die hier leven. In totaal leven hier 13 verschillende primaten soorten, net zoals in Kibale Forest in Oeganda. De meeste bezoekers komen voor de 500 chimpansees die hier leven. Ook andere wandelingen in het park zijn populair, zoals de canopy walk en de waterfall hike. We raden u dan ook aan om minimaal twee nachten in het park te overnachten! Wilt u het echte bush gevoel ervaren? Dan is misschien de 3-daagse Congo-Nile Trail wel iets voor u! Tijdens deze 42km komt u echt in het hart van het woud, daar waar eigenlijk niemand komt.

Nyungwe Forest National Park

Chimpansee tracking

U kunt zelf met een gids Nyungwe Forest in om daar op zoek te gaan naar de chimp's, maar een betere tracking zult u hebben in Cyamudongo Forest (6km2). Dit ligt net buiten het park en vormt een klein tropisch regenwoud op zich. Let op, de chimpansee tracking is wel een vroege aangelegenheid. Om 4.00uur zit u al aan het ontbijt, de gids wordt opgehaald bij Gisakura reception center en vanaf daar is het nog een uur rijden. De tocht bij Cyamudongo Forest begint vaak al om 06.30uur. In het bos leven ongeveer 30 chimps die nu dagelijks bezocht worden. We zien de apen ontwaken en uit hun nest komen. Over het algemeen zitten ze hoog in de bomen, dus een verrekijker komt goed van pas! Ook verplaatsen de chimps zich snel, we zullen ze dus in flinke looppas moeten volgen! Reken in totaliteit op een excursie van 5-6uur. Wanneer u de wandeling maakt in Cyamudongo is een middelmatige conditie prima. Wanneer u de tracking in Nyungwe Forest onderneemt, heeft u een betere conditie nodig, deze tracking is zwaarder.

De waterval wandeling

Deze wandeling wordt door de meeste gidsen omschreven als de mooiste excursie in Nyungwe. De wandeling staat bekend als de Isumo Trail, duurt ongeveer 4 tot 5 uur en vereist een middelmatige conditie. U loopt eerst door de theeplantages en vervolgens door het dichtbegroeide woud. De kans is groot dat u onderweg diverse apensoorten tegenkomt, alsmede orchideeën, vlinders en vogels. We zullen diverse watervalletjes zien en prachtige vergezichten hebben over het woud. Deze excursie is dus een must do!

Waterval wandeling in Nyungwe Forest National Park, Rwanda

De canopy walk

Wist u dat u slechts op 3 plekken in Afrika een canopy walk kunt maken? In Oost-Afrika is dit zelfs de enige plek! In 2010 zijn de hangbruggen door een Canadees bedrijf gemaakt. U loopt 3 stukken over een bungelende brug door de toppen van de bomen. U kunt vanaf ongeveer 50 meter hoogte diverse apensoorten en de veelzijdigheid van het regenwoud zien. De stukken hangbrug zijn 40, 70 en 25 meter lang en de touwnetten aan beide kanten maken het onmogelijk om te vallen. Het is dus niet gevaarlijk al is het wel een grote uitdaging voor mensen met hoogtevrees! De wandeling duurt in totaliteit ongeveer 1,5uur vanuit Uwinka center en er is een middelmatige conditie vereist.

Nyungwe Forest National Park Nyungwe Forest National Park

Overige activiteiten

Heeft u altijd al de echte bron van de Nijl willen bezoeken? Of wilt u specifiek op zoek naar orchideeën, vogelsoorten, watervallen of vergezichten? Wij zullen u een specifieke wandeling aanbevelen! Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere birdwalks in Nyungwe Forest ondernemen.

Overnachten in Nyungwe Forest?

Rwanda is nog in ontwikkeling! Zo ook de accommodaties bij Nyungwe Forest. Er zijn drie types accommodaties, u kunt kiezen uit het uiterst basic Gisakura Guesthouse. U geniet hier van een bed & gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Een prima middenklasse, semi-luxe optie vindt u in Nyungwe Top View Hills Resort. Deze accommodatie is geopend in de zomer van 2013 en heeft prachtig uitzicht over het bos en Lake Kivu. Wilt u echt een paar dagen genieten van de mooiste lodge in Rwanda? Dat kan in Nyungwe Forest Lodge. Hier zal u aan niks te kort komen. Heerlijke maaltijden, een prachtig en comfortabel verblijf en excellente service

De accommodaties

Voor meer informatie over deze accommodaties kijkt u op onze interactieve accommodatielijst!