Ngorongoro krater - Ngorongoro Conservation Area - Ngorongoro crater - safari

Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro conservatie gebied is vernoemd naar haar voornaamste kenmerk, de Ngorongoro krater, 's werelds grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel).

Het gebied staat bekend als één van de wereldwijde natuurwonderen vanwege de geologische kenmerken. De krater dient als een toevluchtsoord voor diverse grote Afrikaanse zoogdieren en de naam 'Ngorongoro' is afgeleid van het geluid dat wordt gemaakt door de bellen om de nekken van het Masaï vee.

Spectaculaire vergezichten op Ngorongoro krater

Tijdens de sensationele afdaling naar de kraterbodem zijn de eerste uitzichten op de krater adembenemend. Tijdens een wandeling over de kraterrand komt het besef pas van de gigantische oppervlakte. Zelfs vanaf deze hoogte kunnen de kuddes buffels en wildebeesten herkent worden en met een verrekijker kunnen olifanten langs de grenzen van Lerai Forest gezien worden.

Dichtstbevolkte wildgebied en hoogste concentratie roofdieren van Afrika

Er zijn weinig plaatsen waar u zoveel zekerheid heeft om grote concentraties wild te zien gedurende het gehele jaar. De krater is 'Big 5' gebied bij uitstek; leeuwen, olifanten en buffels zijn bijna met zekerheid te zien, de neushoorn wordt vaak gezien vanaf een afstand en zelfs een luipaard in uw zicht krijgen, behoort tot de mogelijkheden.

De Ngorongoro krater is het dichtstbevolkte wildgebied ter wereld. Er leven naar schatting 25.000 dieren op de kraterbodem. De krater heeft een doorsnee van 17-21 kilometer en de kraterbodem heeft een oppervlakte van circa 260 km2. De rand van de krater ligt ongeveer 600 meter boven de kraterbodem en in het midden van de krater ligt een zoutmeer.

's Nachts beklimmen kuddes zebra's en olifanten de rand van de krater en overdag dalen de Masaï met kuddes koeien en geiten de krater in om deze te laten grazen over de groene kraterbodem. Wanneer u het noorden van Tanzania bezoekt zal de Ngorongoro krater niet ontbreken!

Oppervlakte krater:260 km2
Locatie: Afstand naar Arusha 3 uur
Activiteiten: Game drive, kraterrand wandeling, Olduvai Gorge

Activiteiten Ngorongoro

Game drive
Aangezien de Ngorongoro krater vele male kleiner is als bijvoorbeeld Serengeti National Park of Tarangire National Park is een halve dag in de krater voldoende om dit natuurwonder te aanschouwen en de verschillende diersoorten te ontmoeten.

Kraterrand wandeling
De kraterrand wandeling is een indrukwekkende belevenis en fijne afwisseling na de verschillende game drives in de Serengeti Tijdens de 2 uur durende wandeling loopt u een route halverwege de kraterrand door verschillende vegetaties en ziet u in de verte de dieren op de kraterbodem. Door de hoge ligging is het klimaat, met een temperatuur van ongeveer 20 graden, heerlijk.

Olduvai Gorge
Olduvai Gorge is een diepe kloof van ongeveer 45 kilometer lengte in het grote riftvallei, tussen Ngorongoro en Serengeti. De kloof is genoemd naar de wilde sisalplant, waarvan de Masaï naam Oldupaai luidt. Olduvai Gorge is één van de belangrijkste vindplaatsen van de prehistorische mens ter wereld en Oost-Afrika is dan ook de bakermat van de mensheid. Louis en Mary Leakey verrichtten hier in de jaren vijftig van de vorige eeuw pionierswerk en sindsdien hebben hun nazaten de zoektocht naar de oudste mens voortgezet. In 1974 is hier dan ook 'Lucy' (bekend van het liedje; Lucy in the Sky with diamonds) tot dan toe de oudste mens ooit gevonden.