Verlengingen Tanzania

Verlengingen Tanzania

Wilt u een groeps- of privéreis nog verlengen met een bezoek aan de Masaaï of onbewoond tropisch eiland? Dat kan! Bekijk hier alle verlengingsmogelijkheden van Matoke Tours! Komen deze verlengingen niet volledig overeen met uw wensen of weet u nog niet precies wat u wilt doen? Vraag ons advies zodat we een voorstel op maat kunnen maken.

Kennismaken met de Masaaï, ver van de gebaande paden

Wilt u écht kennis maken met de Masaaï? Ondergedompeld worden in de Maasaï cultuur en tevens genieten van een prachtige lodge met heerlijk zwembad? Dan is een verblijf in de Amini Masaaï Lodge echt een aanrader! Deze bijzondere lodge wordt volledig gerund door de Masaaï, die u graag kennis laten maken met hun cultuur. De lodge ligt in een spectaculair maanlandschap, ver van de gebaande paden. De Masaaï lopen hier met hun kuddes koeien en geiten door de bush, op zoek naar voedsel en water voor hun vee.

Tijdens uw verblijf kunt u verschillende activiteiten ondernemen om de rituelen en gebruiken van de Masaaï te ervaren. Activiteiten die standaard inclusief zijn, zijn o.a. speerwerpen, een mooie ochtendwandeling onder begeleiding van de Masaaï, of met de ezels wandelen. Er worden ook activiteiten aangeboden waar een kleine meerprijs voor wordt gevraagd. Hiertoe behoort het bezoek aan een nabij gelegen Game Reserve (met Landcruiser). Of een dag leven als een Masaaï! Tijdens deze dag leeft u zoals de Masaaï dat doen. U gaat mee het vee hoeden, u helpt met koken en eindigt de dag met het Masaaï Festival, een avond vol dans en muziek! Kortom, een ervaring om nooit meer te vergeten (vooraf bij te boeken – vanaf $ 75 USD p.p.).Pakket van 2 nachten semi-luxe Masaaï Lodge (volpension)

 • € 495,- p.p.
  bij minimum vertrek van 2 personen
 • Single toeslag € 140,-
 • Inclusief: Ontbijt, lunch, diner, transfers Arusha - Masaaï Lodge - Arusha, beperkte activiteiten vanuit de lodge.
 • Exclusief: Drankjes, fooien en niet inclusief opgenomen activiteiten

 

Fly-in safari Selous Game Reserve

Op een comfortabele manier het grootste wildpark van Afrika beleven kan met een Fly-In safari naar Selous Game Reserve! U vliegt vanaf Arusha Airstrip omstreeks het middaguur met Coastal Air naar het zuidelijk gelegen Selous Game Reserve. Bij aankomst wordt u opgehaald door een medewerker van het Selous River Camp. U verblijft 3 nachten op deze prachtige locatie aan de Rufiji rivier. Alle safari activiteiten en maaltijden zijn opgenomen tijdens het verblijf.

Het bijzondere aan Selous is dat dit het grootste wildreservaat van Tanzania is, maar dan zonder grote aantallen bezoekers. Het park is rauw en ruig en staat garant voor een authentieke safari ervaring. Het is een van de beste plekken van Afrika om wilde honden te spotten. Verder worden hier vaak veel leeuwen, gnoes, zebra’s, giraffen, olifanten en luipaarden gespot. Maar let op! Doordat het park zo onbegaanbaar en ruig is laat het wild zich hier niet gemakkelijk zien. Het is dus een echt safari avontuur.

De eerste middag duikt u met de ranger de Rufiji rivier op middels een bootsafari. Dit is het beste moment van de dag om de krokodillen te zien 'zonnen' en opwarmen aan de oever. De olifanten zullen passeren en hun dorst lessen terwijl de lachende nijlpaarden actief worden en langzaam het water uitkomen, zich opmakend voor de naderende nacht. Uiteraard komt ook het uitbundige vogelleven uitgebreid aan bod tijdens de bootsafari.

De overige twee dagen worden gevuld met safari’s van de morgenstond tot de avondschemering in de open Landcruisers. Voor dag en dauw bent u al op pad in Selous, op zoek naar al het ontwakende wild. Uiteraard gaat er een lunchpakketje mee zodat u maximaal in Selous kan verblijven. Zo gaat u onder begeleiding van de chauffeur op zoek naar de leeuwen, wilde honden en meer! Vooral het merengebied zal uitgebreid worden bezocht, vaak het meest wildrijke gebied in Selous.

De laatste ochtend onderneemt u nog een wandelsafari. Onder begeleiding van de ranger gaat u op zoek naar sporen van dieren, prints in het zand en uitwerpselen om zo heel dichtbij het wild te komen. In de namiddag vertrekt de regionale vlucht naar Dar es Salaam waar de terugvlucht naar huis vertrekt. Uiteraard is het ook mogelijk om na Selous te verlengen naar één van de tropische Swahili eilanden in de Indische Oceaan.Pakket van 3 nachten Selous River Camp (Game Package)

 • Vanaf € 1.575 p.p. in een tent met gedeeld sanitair
  Vanaf € 1.725 p.p. in een comfortabele mudhut met eigen sanitaire voorzieningen.

  bij minimum vertrek van 2 personen
 • Single toeslag € 60,- bij verblijf in de tent
  Single toeslag € 170,- bij verblijf in de mudhut
 • Inclusief: Alle safari activiteiten, regionale vluchten Arusha - Selous - Dar es Salaam, ontbijt, lunch, diner, transfers van/naar de airstrip.
 • Exclusief: Drankjes en fooien

 

Usambara Mountains

De Usambara Mountains worden ook wel het Zwitserland van Tanzania genoemd. Vanuit Arusha is het zo’n 7-8 uur rijden naar dit prachtige berggebied. De Usambara Mountains zijn erg geliefd bij de lokale Tanzanianen en expats, juist vanwege de afwezigheid van toeristen, het heerlijke klimaat en de leuke outdoor mogelijkheden. Tijdens deze verlenging verblijft u bij de eco-vriendelijke middenklasse lodge Mambo View Point, met een uitgestrekt panorama zicht over de bergen.

Vanuit Mambo View Point worden er verschillende activiteiten aangeboden, van relaxte wandelingen tot meerdaagse actieve hikes. Maar u kunt ook mountainbiken, op vogel tours gaan of een lokale village tour ondernemen. Het is sowieso erg leuk om het dorpje Mambo in te lopen en in het lokale café een potje pool te spelen met de Tanzanianen. Het zal garant staan voor hilarische gesprekken en leuke ontmoetingen!

Standaard is er een excursie per dag naar keuze opgenomen in het programma. Bespreek ter plekke of u bijvoorbeeld de wandelschoenen aantrekt voor een pittige hike langs de colobus aapjes of dat u de omgeving via de mountainbike ontdekt.Pakket van 3 nachten Mambo View Point (volpension)

 • Vanaf € 795,- p.p.
  bij minimum vertrek van 2 personen
 • Single toeslag € 120
 • Inclusief: Overnachting in een cottage, ontbijt, lunch, diner, gidsen & per dag één excursie naar keuze. Transfers van/naar Arusha.
 • Exclusief: Drankjes, fooien accommodatie upgrade naar een luxere cottage à € 15,- p.p. per dag.

 

Mafia Island - snorkelen en duiken tussen de walvishaaien

Mafia Island ligt ten zuiden van Zanzibar en is vooral vanaf oktober tot februari dé ideale tropische verlenging! Deze maanden migreren groepen walvishaaien en roggen langs de riffen rondom Mafia Island. Het gehele eiland staat in het teken van het Marine Life, wat u terug ziet in de Marine parkfees welke ter plekke betaald dienen te worden wanneer u over het eiland wandelt. Zelfs de stranden in Mafia Island worden beschermd, wat Mafia Island de ultieme eco-vriendelijke tropische bestemming maakt.

De overnachtingen vinden plaats in de kleinschalige semi-luxe Butiama Beach. De ruime bungalows liggen verspreid in de prachtige groene tuin welke aan de parelwitte stranden grenzen. Vanaf Butiama Beach worden lokale dhow-, snorkel- en duiktochten georganiseerd. Een bezoek aan Mafia Island is niet compleet zonder een bezoek aan de Kua en/of Juani ruïnes welke een kijkje in de bewogen geschiedenis van Mafia Island geven.Pakket van 4 nachten semi-luxe Butiama Beach (half pension)

 • Vanaf € 1.195 p.p.
  bij minimum vertrek van 2 personen
 • Single toeslag € 120
 • Inclusief: Regionale vluchtjes Arusha - Mafia Island - Dar es Salaam, ontbijt, diner, mineraalwater, transfer van/naar Butiama Beach.
 • Exclusief: Lunch, drankjes, activiteiten, Marine Parkfee à USD 20 p.p. per overnachtingFanjove Island - Exclusief luxe nagenieten op een onbewoond eiland!

Na de groeps- of privésafari vliegt u met Coastal Aviation door naar Songo Songo airstrip op Fanjove Island. Dit exclusieve privé eiland creëert dé idyllische Robinson Crusoë verlenging maar dan omgeven door comfort en luxe! Altijd al alleen op een eiland willen relaxen, dan is dit de uitgelezen kans. Fanjove ligt ten zuiden van Mafia Island en heeft fantastische riffen rondom het eiland. Ideaal voor leuke snorkel en duik activiteiten. Extra bijzonder zijn de migrerende walvishaaien die hier tussen oktober en januari met regelmaat gespot worden.Pakket van 4 nachten luxe Fanjove Island (volpension)

 • Vanaf € 2.225 p.p.
  bij minimum vertrek van 2 personen
 • Single toeslag € 440
 • Inclusief: Regionale vluchtjes Arusha - Fanjove Island - Dar es Salaam, ontbijt, lunch, diner, retour transfer Songo Songo airstrip - Fanjove Island
 • Exclusief: Drankjes en activiteiten