Verlenging Zanzibar en verlenging Oeganda

Verleng uw reis in Oeganda of op tropisch Zanzibar!

Wilt u uw groepsreis- of privé reis nog verlengen met een bezoek aan bijvoorbeeld tropisch Zanzibar of een verlenging in Oeganda zelf? Bekijk dan alle mogelijkheden hieronder! Heeft u een bepaald budget voor een verlenging, maar weet u nog niet precies wat u wilt doen? Vraag ons advies en wij maken een offerte op maat. Wilt u uw verlenging anders invullen? Stuur dan uw voorstel en wij maken een persoonlijk reisplan voor uw verlenging.

Zanzibar – Tropisch nagenieten op hagelwitte stranden

Waar kunt dit fantastische avontuur beter afsluiten dan op de witte stranden van het zonovergoten Zanzibar!? Azuurblauw water, parelwitte stranden, palmbomen, heerlijke lodges, iedere dag verse zeevruchten, de geuren van diverse kruiden en een sprookjesachtige hoofdstad (Stone Town) vol Arabische invloeden. Dat is Zanzibar in een notendop. Zanzibar is gelegen voor de kust van Tanzania. Aan de oost- en noordkust van het eiland vindt u uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. De hoofdstad, Stone Town, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskeeën.

U kunt op de laatste dag van deze privé reis rechtstreeks naar Zanzibar vliegen, waar u wordt opgehaald door een vertegenwoordiger van Matoke Tours en naar uw accommodatie aan het strand gebracht. Matoke Tours heeft uit het ruime aanbod op Zanzibar een selectie gemaakt op basis van locatie, uitzicht, kleinschaligheid, cuisine en service. Bekijk het aanbod op de Zanzibar accommodatie pagina.Pakket van 4x nachten in een accommodatie naar keuze

  • Vanaf € 850,- p.p. (afhankelijk van accommodatie keuze)
    bij minimum vertrek van 2 personen
  • Inclusief: Vlucht naar Zanzibar, ontbijt, transfers
  • Exclusief: Lunch, drankjes en activiteiten

 

Hand in hand met chimpansees!

Aan Lake Victoria in Entebbe ligt het Uganda Wildlife Education Centre, in de volksmond ook wel Entebbe Zoo genoemd. Dit centrum heeft drie verschillende eco-systemen: 'The Wetland, Savannah en Forest', die allen ander wild herbergen. Zo wordt the Forest o.a. bewoond door getraumatiseerde chimpansees, vergelijkbaar met het Ngamba Island project (lees hieronder). U kunt hier samen met de chimpansees een wandeling maken in een afgeschermd natuurgebied binnen het Education Centre. Sommige chimps zullen uw hand vastpakken of zelfs op uw rug klimmen!! Een bijzondere en zeldzame beleving waarbij u dus fysiek contact maakt met de chimpansees. Let op: u heeft hier speciale vaccinaties voor nodig, vraag daarvoor het vaccinatie formulier bij ons op. Ook kunt u bij ons direct een offerte opvragen voor deze bijzondere beleving.

Foto's gemaakt in de Entebbe Zoo

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.


 

Jinja in Oost-Oeganda, avontuur aan de Nijl!

Jinja is de avonturenstad in Oeganda, met geweldige accommodaties aan de Nijl. Hier kun je tal van (sportieve) activiteiten ondernemen. Maar ook gewoon relaxen, bijvoorbeeld in de Wild Waters Lodge, Oeganda's meest spectaculaire lodge, gelegen tussen de stroomversnellingen op de Nijl. Activiteiten die in Jinja kunnen worden ondernomen zijn: raften, kajakken, paardrijden, wandelen en varen over de Nijl (sundowners). Maar ook een bezoek aan de kleurrijke lokale markt is een aanrader! Voor meer inspiratie, leest u onze Jinja activiteiten pagina. De leukste accommodaties in jinja hebben we ook voor u geselecteerd: accommodaties Jinja. U kunt bij ons daarna een offerte opvragen voor een heerlijke verlenging in Jinja in de accommodatie van uw voorkeur. Tip: combineer een bezoek aan Jinja met Sipi Falls (zie hieronder).

 

Sipi Falls in Oost Oeganda, puur cultuur in de natuur!

Sipi Falls ligt nog oostelijker, aan de grens met Kenia, dit is echt het pure Oeganda: het gebied kenmerkt zich door koffieplantages, riviertjes, watervallen, kameleons, prachtige vegetatie en traditionele Afrikaanse dorpjes. Het gebied is zeer goed geschikt voor prachtige wandelingen. Omdat hier maar weinig toeristen komen, voelt het nog als het pure Afrika! Doordat Sipi Falls op een hoogte van 1600 meter ligt is het klimaat er overdag zeer aangenaam en daarmee ook een ideale plek om tot rust te komen met een boek in één van de accommodaties met uitzicht op de Sipi waterval. Sipi Falls behoort tot de vruchtbaarste gebieden van Oeganda en is dan ook ontzettend groen en weelderig, met vele bloemen en plantensoorten, waartussen kleurrijke kameleons zich verschuilen. Voor reizigers die net iets meer tijd te besteden hebben en graag ‘het echte’ Oeganda willen ervaren is Sipi Falls een fantastische stop in het weinig bezochte Oosten van Oeganda! Lees hier meer informatie over Sipi Falls. En bekijk de door ons geselecteerde accommodaties in dit gebied. Vraag daarna uw offerte voor een Sipi Falls verlenging aan. Tip: combineer dit met Jinja en je hebt de ultieme verlenging in Oost-Oeganda!

 

Chimpansee verzorger voor een dag

Ngamba Island is een Habituation centre waar chimpansees worden opgevangen die slachtoffer zijn geweest van stropers, dierenhandel of ander onwenselijk menselijk handelen. Doel van Ngamba Island is om getraumatiseerde chimpansees op te vangen en weer een aangenaam leven te bieden. Ngamba Island wordt beheerd door het CSWCT (Chimpanzee Sanctuary & Wildlife Conservation Trust). Onder deze vereniging vallen 7 partner organisaties waaronder het Jane Goodall Institute. Het geld wat u betaalt voor de excursies op Ngamba Island komt dan ook volledig ten goede aan het welzijn van de chimpansees. Op Ngamba Island heeft u de mogelijkheid om voor 1 dag chimpansee verzorger te zijn. U helpt bijvoorbeeld bij het eten voorbereiden, verleent assistentie bij medische checks en helpt bij het maken van observaties. Let wel: er is geen fysiek contact met de chimpansees (zoals dat boven wel het geval is bij het Entebbe Zoo project). Wel zijn ook hier speciale vaccinaties nodig. Vraag het vaccinatieformulier bij ons op. Voor aanvullende informatie of prijzen, neemt u contact met ons op.

 

Tropisch ontspannen aan Lake Victoria

Lake Victoria is de ideale locatie om tropisch na te genieten in Oeganda. Zo bieden we bijvoorbeeld een verlenging aan naar Bulinguge Island, Een heerlijke plek om in alle rust bijkomen van uw safari op dit heerlijke en weinig bezochte eiland. Vanuit Kampala pakt u de boot en bent binnen 45 minuten op het mooie semi-luxe Lagoon Resort. Het is hier heerlijk toeven in een tropische omgeving. Ter plekke is een mooie wandeling te boeken over het eiland, maar doel van deze verlenging is voornamelijk rust. Zwemmen kan niet in het Victoria Meer, aangezien de Bilharzia parasiet zich hier heeft gehuisvest in het water, maar gelukkig is een zwembad aanwezig. Een andere mogelijkheid om Lake Victoria te verkennen, is via een bezoek aan de mooie Ssese Islands. Hier raden wij het Sands Resort aan. Vraag hier uw offerte aan voor een verlening naar Lake Victoria.

 

Verlenging naar Rwanda

Rwanda wordt vaak "Le pays des Mille Collines", oftewel "het Land van de Duizend Heuvelen" genoemd. Overal waar u kijkt, ziet u de prachtige groene heuvels voor u opdoemen. Rwanda is dan ook één brok natuur! In Rwanda zelf geniet u van cultuur, natuur, primaten en strand! Het land is rijk aan een enorme biodiversiteit! U kunt op chimpansee tracking in Nyungwe Forest en op gorilla tracking in Volcanoes National Park! Genieten

van safari's kan in Akagera National Park en ontspannen doet u aan de standen van Lake Kivu. Ook is er tijdens onze Rwanda reizen tijd om stil te staan bij de verschrikkelijke genocide die heeft plaatsgevonden in 1994. Het genocide monument (in Kigali) maakt diepe indruk en geeft op respectvolle wijze weer wat er zich die donkere dagen precies heeft plaatsgevonden in Rwanda. Tip: Indien u naar Rwanda wilt verlengen, doe dit dan vanaf het zuidwesten in Oeganda (als u in de buurt van Lake Mutanda of Lake Bunyonyi bent). Vanuit deze plaatsen bent u binnen enkele uurtjes bij de grens. Vraag hier meer informatie aan over verlengingen naar Rwanda.

 

Vliegen of rijden naar Kidepo Valley

Kidepo Valley is één van Afrika’s grootste safari geheimen, en ligt in een uithoek in Noord Oeganda. Bezoek aan dit park zit standaard in onze 19-daagse groepsreis, maar niet in onze 16-daagse reis. Een verlenging naar dit park wordt zo een ultieme safari afsluiter na de 16-daagse groepsreis of na uw prive reis in Oeganda.

Het Kidepo Valley National Park is het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid – Sudan en Noordwest – Kenia. Glooiende savanne onderbroken door rotspartijen (‘kopjes’) en in de verte loodrechte granieten bergen geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Tel daarbij het zeer geringe aantal toeristen op en je komt tot een absolute parel die klaar is om ontdekt te worden! Een verlenging naar Kidepo is zowel mogelijk over land als per vliegtuig. Uiteraard zit hier een prijsverschil in! De accommodaties in Kidepo zijn schaars. Er zijn eenvoudige bandas die prachtig gelegen zijn in het park, of er is de zéér exclusieve Apoka Lodge, Oeganda’s meest exclusieve lodge met een 360 panoramisch uitzicht over de vlaktes van Kidepo. Vraag bij ons een offerte aan voor uw verlening op maat naar Kidepo.

 

Op safari in de wildrijke parken van Tanzania

Met de Serengeti en de Ngorongoro krater herbergt Tanzania twee van Afrika’s bekendste wildparken. Een dag safari in deze parken garandeert vrijwel altijd een BIG 5 experience en zeer grote aantallen wildlife! Matoke Tours is 100 % expert in Tanzania reizen.

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden voor safari’s in Noord Tanzania. Maar vergeet niet om te vergelijken met Zuid Tanzania. De parken in het zuiden zijn ongerept, bevatten grote aantallen wildlife en, misschien nog veel belangrijker, er komen nauwelijks toeristen! Hier gaat u nog alleen op safari.

Mochten er meerdere klimmers op safari willen gaan dan zal Matoke Tours hier altijd in bemiddelen. Vraag hier uw offerte aan voor een verlenging naar de nationale parken van Tanzania.