Vervoer in Zambia | Matoke Tours

Vervoer in Zambia

Reizen in Zambia met Matoke Tours betekent reizen in de meest comfortabele voertuigen!Privéreis Zambia

Voertuigen & safarivluchten

Afhankelijk van uw reisroute kunt u gebruik maken van zowel 4x4 voertuigen alsmede safarivluchten. Accommodaties in Kafue en Lower Zambezi bieden als enige locaties transfers via de weg aan. U reist dan in de 4x4 voertuigen van de desbetreffende safariaccommodatie. Deze zijn altijd comfortabel uitgevoerd zodat u veilig en prettig op uw plaats van bestemming aankomt. Uiteraard wordt u dan begeleid door een ervaren Engelssprekende chauffeur.

Gebruikelijker is het om in Zambia per safarivlucht te reizen. Proflight is dé regionale luchtvaartmaatschappij die lijndiensten tussen de steden en safariparken aanbiedt. Matoke Tours heeft speciale contacten met Proflight zodat wij de vluchten direct kunnen aanbieden. Proflight is een betrouwbare partner welke haar vluchten zorgvuldig en veilig uitvoert. Afhankelijk van de boekingsklasse kunt u 15kg tot 23kg meenemen op deze binnenlandse vluchten.

Rangers & open jeeps

Doordat u gebruik gemaakt van verschillende vervoertypes in Zambia heeft u geen vast gids als begeleider tijdens de rondreis. U krijgt juist bij alle parken een ervaren ranger toegewezen die zijn 'terrein' als zijn eigen broekzak kent. De Zambiaanse rangers behoren tot de beste van Afrika, u leert hierdoor nog meer van het land, het wild en haar vriendelijke bevolking.

Tijdens de safari's maakt u gebruik van professionele open Jeeps. Zo bent u gegarandeerd van het beste zicht! Het is mogelijk dat de safari's met andere reizigers worden gedeeld. Een zitplaats aan de buitenkant is altijd gegarandeerd. Het is wel mogelijk om safari's in privéverband uit te voeren tegen een meerprijs.

Groepsreis Zambia

De groepsreizen in Zambia worden uitgevoerd in een verlengde Toyota Landcruiser of Toyoya Hilux. Deze authentieke safari voertuigen bieden plaats aan 9 personen. Maar Matoke Tours garandeert altijd een raamplaats tijdens de safari's! Hierdoor laten wij slechts 6 reizigers per voertuig toe. De groepsreizen gaan met minimaal 5 en maximaal 12 reizigers door. Bij een 7e reiziger wordt er een tweede voertuig ingezet.

Gids & chefs

De safari's tijdens de groepsreis worden uitgevoerd door de chauffeurs/ gidsen in de Landcruiser/ Hilux. Deze ervaren gidsen kennen Zambia op hun duimpje en kunnen in de parken gemakkelijk het wild vinden. Ze worden tijdens de rondreis geassisteerd door een chef en assistent. Elke avond maakt het team zelf de maaltijden bij de desbetreffende accommodaties klaar.