Waar ligt Zanzibar? Land & reisinformatie | Matoke Tours

Zanzibar reis informatie

De kusten van Zanzibar

Zanzibar is gelegen voor de kust van Tanzania. Aan de oostkust en noordkust van het eiland vindt u uitgestrekte zandstranden waar u prachtig kunt snorkelen en duiken. Hier vindt u dan ook de beste zandstranden ter wereld!

Maar ook aan de minder bekende zuidwestkust (Fumba) vindt u prachtige verlaten stranden waar u zich waant in een boek van Robinson Crusoe.

Stonetown

De hoofdstad, Stonetown, staat bekend om haar smalle, kronkelige straatjes met typische huisjes, winkels, bazaars en moskeeën. In Stonetown vindt u een smeltkroes van culturen (Afrikanen, Arabieren, Aziaten) en dit zult u gaan zien en proeven. Bijvoorbeeld op de bekende vismarkt waar ’s avonds verse vis, kreeft en andere zeevruchten vers (en schoon) op de barbecue voor u worden bereid.

Een bezoek en overnachting in Stonetown is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u Zanzibar bezoekt!

De mooiste en fijnste stranden en lodges!!

Matoke tours is al sinds 2000 actief in Oost Afrika met eigen kantoor. We hebben alleen de meest sfeervolle en lodges voor u geselecteerd aan de mooiste stranden van de Indische oceaan. De beste stranden en lodges in zanzibar vindt u in de volgende plaatsen/kusten. Kies voor één van deze kusten/lodges en u bent gegarandeerd van een heerlijke en tropische strandvakantie op het magische Zanzibar!

De beste stranden (en lodges) aan de oostkust van Zanzibar


De beste stranden (en lodges) aan de noordkust van Zanzibar


De beste stranden (en lodges) aan de zuid- en zuidwestkust


De beste Hotels in Stone Town