Stonetown - vliegticket Zanzibar - hotels Zanzibar- hotels Stonetown

Stonetown

Een bezoek aan deze stad brengt u terug in de rijke geschiedenis van dit specerijeneiland. De bewoners van Zanzibar komen oorspronkelijk uit de Arabische wereld, Afrika en India. Mede hierdoor vindt u een mix van culturen die het eiland zo aantrekkelijk en kleurrijk maken. Een bezoek aan deze historische stad is dan ook meer dan de moeite waard!

In Stonetown zijn verschillende goede accommodaties te vinden, van middenklasse tot zeer luxe. Hieronder een selectie van onze favorieten!

Zenji Zanzibar
Een klein atmosferisch boetiek hotelletje nabij de haven, en het hart van Stonetown. Zenji Zanzibar heeft elke kamer smaakvol ingericht met een ander thema. Het ontbijt zit inclusief en wordt altijd ’s ochtend op het dak terras geserveerd

Kholle House
Wilt u het net wat luxer dan is Kholle House de optie voor een luxe hotel boetiekje. Genesteld in de voormalige woning van Prinses Kholle, de dochter van de eerste sultan van Zanzibar. Een verblijf in deze verfijnde accommodatie geeft een goede indruk van het leven van een Zanzibari prinses.

Jafferji House
Dit prachtige luxe boetiek hotel is recent geopend in Stone Town en een waar juweeltje. De verschillende luxe suites ademen allen een andere sprookjesachtige sfeer uit. Daarnaast biedt Jafferji House verschillende spa&welness behandelingen aan. Een verblijf in deze prachtige & weldadige omgeving is een genot voor alle zintuigen!

Excursies Stonetown

Samen met een gids krijgt u een rondleiding in Stone Town. U zult kennismaken met de mooie cultuur die deze stad uitstraalt. U maakt kennis met de inwoners van Stonetown, de smalle steegjes vol met Afrikaanse winkeltjes, de groente- en kruidenmarkten en andere belangrijke, historische bezienswaardigheden. Na uw excursie kunt in één van de vele restaurants of barretjes een heerlijke, tropische cocktail nuttigen. ’s Avonds een goed diner in misschien wel het geboortehuis van Freddy Mercury (de overleden zanger van Queen werd op Zanzibar geboren!!) of in één van de vele andere restaurantjes waar de verse zeevruchten voor u klaar liggen.

Rondom Stonetown zijn ook tal van excursies mogelijk. Breng bijvoorbeeld samen met uw gids een bezoek aan één van de kruidenplantages in het binnenland van Zanibar. Hier krijgt u een rondleiding waar uw reukorganen van versteld zullen staan! De geuren van kruidnagel, kaneel, peper, koffie, citroengras, cardamon en natuurlijk saffraan zijn hier alom aanwezig!

Of wat dacht u van een excursie naar de rode franje aap. Deze apensoort bevindt alleen op Zanzibar en deze, aan mensen gewende apen, kunt u van zeer dichtbij bekijken en fotograferen

Kortom: wanneer u naar Zanzibar gaat, geniet dan één of twee dagen van het exotische Stonetown.