Jambiani, Paje en Bwejuu – de kusten van Zanzibar

Ontdek de Zuidoostkust van Zanzibar

De zuidoostkust bestaat uit Jambiani, Paje & Bwejuu. Dit deel v/h eiland staat bekend om haar prachtige bountystranden. Aan de oostkant van Zanzibar heb je helaas te maken met getijden. Aangezien het rif op een kilometer afstand van het strand ligt, kun je met eb slechts lekker poedelen in het ondiepe water. U kunt dus alleen zwemmen en snorkelen bij vloed. Wel vindt u hier de meest exotische stranden van Zanzibar! Absoluut de moeite waard dus..

Hieronder vindt u een selectie van verschillende accommodaties (van midrange tot luxe) waar u kunt overnachten tijdens het verblijf op dit deel van het eiland:

 • Blue Oyster Hotel
  Een gezellig en mooi hotel met aantrekkelijke prijzen en zeer vriendelijke staff! Direct aan het stand gelegen, is dit de absolute middenklasse topper!

 • Bahari View Lodge
  Deze fijne lodge, die direct het aan het strand is gelegen, beschouwen we als één van de betere middenklasse opties op Zanzibar. De lodge heeft een heerlijk zwembad zodat u ook bij eb een verfrissende duik kunt nemen. De bungalows die verspreidt op het strand liggen maken dit tevens een ideale accommodatie voor gezinnen!

 • Dongwe Ocean View
  Een zeer mooi boetiek resort gelegen aan de parelwitte stranden van Dongwe. Ook nog extra voorzien van een zwembad is dit een zeer aangename semi-luxe optie.

 • Kichanga Lodge
  Een prachtige lodge, dat op een romantisch afgelegen strand verborgen ligt! De semi-luxe bungalows en suites worden omringt door veel groen wat een zeer speciale sfeer creëert. De lodge is voorzien van een zwembad en men blijft hier standaard op basis van half pension. Dit alles zorgt er voor dat dit een zeer gewilde locatie en lodge is.

  En het onontdekte meest indrukwekkende restaurant van Zanzibar ligt nabij. Een geheimpje wat we graag met u delen!

Excursiemogelijkheden op de zuidoostkust van Zanzibar (snorkelen, zeilen op een dhow en zwemmen met dolfijnen) kunt u ter plekke regelen. Overleg dit met onze gids/chauffeur.