19 daagse groepsreis door Oeganda

Voor onze 19-daagse groepsreis hebben we gekozen voor een goed uitgebalanceerde mix van zowel de klassieke hoogtepunten als de minder betreden paden. Zo bezoeken we tijdens deze reis Kidepo Valley, één van Afrika's mooiste safari geheimen en alleen bij Matoke Tours standaard onderdeel in de groepsreis. Nieuw in deze reis is het bezoek aan de authentieke en kleurrijke Karamojong stam in het ongerepte Noordoosten van Oeganda. Ook dit jaar biedt Matoke Tours wederom een uniek programma naar het veelzijdige Oeganda!

Tijdens deze groepsreis komen alle hoogtepunten van Oeganda samen! We beginnen avontuurlijk met het onontdekte Karamojong gebied en het geweldige Kidepo Valley en daarna gaan we de klassieke hoogtepunten van Oeganda beleven met overnachtingen in de betere middenklasse accommodaties op de mooiste locaties. We sluiten in de reis in stijl af in een luxe lodge. Voor deze groepsreis is maandelijks een vertrek ingepland. We reizen in kleine groepjes (min 5 en max 12).

Ontdek direct het reisprogramma van dag-tot-dag. Bekijk hier de vertrekdata en prijzen.

 • Bijzonder en authentiek bezoek aan de Karamojong stam!
 • Een uniek bezoek aan één van de mooiste parken op het Afrikaanse continent: Kidepo Valley
 • Bezoek aan alle wildparken van Oeganda! (Kidepo Valley, Murchison Falls, Queen Elizabeth, Lake Mburo, Kibale Forest en Bwindi Impenetrable Forest)
 • Alleen bij Matoke Tours alle drie de bootsafari's met ons reisgezelschap ipv de grote boten
 • Op de mooiste plekken overnachten we minimaal 2 of 3 nachten
 • Vervoer in 4WD Toyota Landcruisers, de ultieme safari auto's!
 • Uitstekende accommodaties, zorgvuldig geselecteerd op basis van locatie, uitzicht, kleinschaligheid, cuisine en service
 • Maandelijks gegarandeerd vertrek vanaf 5 deelnemers
 • Verblijf aan het schilderachtige Lake Mutanda
 • Kleine groepen tot max 12 deelnemers
 • Gorilla tracking permit garantie en optie tot 2e gorilla tracking
 • Mogelijkheid tot upgraden van de reguliere Chimpanzee tracking (1 uur) tot een Chimpansee Habituation Experience (volle dag)
 • In stijl afsluiten in de luxe Mihingo Lodge in Lake Mburo National Park
 • Op reis met Oeganda's meest duurzaame touroperator (met Nederlandstalig kantoor in Kampala)

Ga direct naar het reisprogramma van deze Oeganda groespreis of bekijk hier de de vertrekdata.

 

Zwaarte en comfort niveau van de reis

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! Alleen in Noord Uganda (eerste week van de reis) kan het een stukje warmer zijn met temperaturen tussen de 29 en 35 graden. Houdt daar rekening mee. 's Avonds koelt het behoorlijk af. De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla's zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen.

De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel). De ervaring leert dat de indrukken, vele activiteiten en soms pittige reisdagen invloed kunnen hebben op de zwaarte van de reis. Stelt u zich daar op in. Weet echter ook dat Matoke Tours er heel bewust voor heeft gekozen om bijna overal 2 nachten te verblijven en op twee plekken zelfs 3 nachten. De twee overnachtingen in Kidepo Valley zijn op en top avontuurlijk! Letterlijk tussen het wild, maar in een eenvoudige banda. Vanaf dag zes neemt het comfort niveau sterk toe en slapen we alleen nog maar in goede middenklasse tot semi-luxe accommodaties, geselecteerd op kleinschaligheid, ligging, kwaliteit en cuisine!

Reiziger Peter Laermans maakte dit mooie videoverslag van deze groepsreis

Ga direct naar het reisprogramma van deze Oeganda groepsreis of bekijk hier de vertrekdata.

Route Matoke Tours Oeganda groepsreis - 19 dagen

sluit kaart
Lees de reisbeschrijving van dag tot dag van deze reis