Madagascar vakantie - Rondreis & reizen naar Madagascar Afrika

Madagascar reizen met Matoke Tours

Madagascar, ook wel het “rode eiland” genoemd, is een eiland zo groot als Frankrijk, dat 88 miljoen jaar geleden is losgebroken van het super continent Gondwana en India. Dit gaf de natuur de mogelijkheid zich volledig ongestoord te evolueren en dat is waarom 90% van de flora en fauna in Madagascar nergens anders ter wereld te vinden is. De bevolking is een mix van Aziaten, Afrikanen en Arabieren. Hierdoor is niet alleen een bijzondere bevolking ontstaan, maar ook een bijzondere mix van culturen en gebruiken. Dit alles maakt Madagascar tot een van de uniekste bestemmingen ter wereld!

Reis mee met Matoke Tours door een land dat wemelt van de lemuren, vogels en reptielen. Een land met prachtige gebergten bestaande uit zand, kalk en graniet, geschikt voor fantastische wandelingen en vergezichten. Een land met kuststreken en eilanden die gezien kunnen worden als de mooiste stranden op aarde en niet te vergeten een seizoen waar u zeer goed walvissen kunt spotten. Een land met zeer bijzondere en vriendelijke bevolking en een land met goede accommodatie en een zeer goede franse keuken!

Ontdek via het linkermenu direct onze rondreis mogelijkheden op Madagascar en lees hier actuele klantervaringen.

 • Madagascar brochure

  Bestel hier het Matoke Magazine, en ontdek uniek Madagascar!

 • Madagscar highlights

  Welke hoogtepunten heeft Madagascar te bieden? Ontdek hier de mooiste highlights van Madagascar.

 • Informatie dagen

  Maak kennis met Matoke Tours en Madagascar! Bezoek onze informatie bijeenkomsten.

 • Met Apenheul naar Madagascar

  Matoke Tours heeft samen met Apenheul een unieke en duurzame reis opgezet in Madagascar.

Duurzame samenwerking Matoke Tours en Apenheul in Madagascar!

Het verhaal van Matoke Tours in Madagascar

Omroep Brabant maakte een reisreportage over de oprichter van Matoke Tours (Coen van der Heijden) en zijn leven op Madagascar. Innemende reisreportage die het verhaal van Matoke Tours in Madagascar heel mooi in beeld brengt!


Onze reizen in Madagascar

Madagascar is een eiland met ongelooflijk veel mogelijkheden. Helaas is het eiland niet in een aantal weken volledig te bereizen. Dus u zult keuzen moeten maken welk gebied u het meest aantrekt. Veel gebieden zijn nog onontdekt omdat ze moeilijk bereikbaar zijn. In de komende jaren zullen wij er alles aan doen om zoveel mogelijk van deze onontdekte plekjes toe te voegen aan het aanbod.

Matoke Tours biedt een korte groepsreis aan waarbij u de mooiste hoogtepunten van zuidelijk Madagascar ontdekt. Natuurlijk heerlijk om daarna nog een weekje of 5 dagen prive te verlengen op een van de mooie stranden van Madagascar. In onze drieweekse groepsreis ontdekt u zowel zuidelijk- als noordelijk Madagascar met een afsluiting op het paradijselijke eiland Nosy Be.

vakantie Madagascar rondreis op madagascar Madagascar reizen

Tijdens onze walvisreis (alleen mogelijk in juli/augustus/september) combineren we de belangrijkste hoogtepunten van de RN7 met een boottocht over de Canal de Pangalanes en het pirateneiland St Marie waar u migrerende walvissen kunt spotten. Dan hebben we nog de Budget+ groepreis die u meeneemt naar het ruige westen. Een combinatie van de RN7 met de beroemde Baobab Avenue, het Kirindy eco reserve en het prachtige stenen woud van Madagascar, Bemaraha.

Wilt u liever individueel naar Madagascar reizen? Bekijk dan de prive Madagascar reizen die door ons zorgvuldig zijn uitgezet of vul een formulier in waarin u aangeeft welke hoogtepunten u graag zou willen bezoeken, dan kunnen wij samen met u uw privé reis op Madagascar samenstellen.