Akagera National Park

Akagera National Park is wellicht het best bewaarde geheim van Rwanda. Een plek waar u ontwaakt met uitzicht op spectaculaire savanne landschappen. Akagera is een paradijs voor nijlpaarden, olifanten, wildebeesten, antilopen, giraffes, zebra's, leeuwen, luipaarden en bijzondere watervogels.

Oppervlakte meer:1085 km2
Locatie:Afstand vanaf Kigali 2 tot 6 uur
Activiteiten:Game drive, bootexcursie, vogelsafari, nachtsafari en sportvissen

Het Akagera park is 1085km2 groot en ligt in het noordoosten van Rwanda. Met zo'n 3 tot 4 uurtjes rijden vanuit Kigali is het vrij eenvoudig bereikbaar. De Akagera rivier die door het park stroomt, vormt de grens tussen Rwanda en Tanzania. Het park kent een grote diversiteit aan landschappen en vegetaties, van goudkleurige savannen met glooiende graslanden tot moerassen en berglandschap. In het zuiden van het park bevindt zich het Ihema meer, met zo'n 100km2 het grootste meer in het park. Sinds 1920 is het park beschermd gebied.

Je zult in Akagera minder wild zien dan in andere Afrikaanse wildparken, maar je zult hier ook niet beduidend minder toeristen zien. In dit park gaat men vrijwel alleen op safari!

Akagera National Park Rwanda Vogels in Akagera Schoenbekooievaar in Akagera

Vogels en andere diersoorten in Akagera National Park

Er leven in het Akagera park meer dan 525 vogelsoorten! Het meest bekend is de beroemde schoenbekooievaar en Afrikaanse zeearend. Sinds 2009 werkt het African Parks Network (APN) samen met de Rwanda Development Board (RDB) aan het (her-) introduceren van verschillende diersoorten, zo leven er nu ongeveer 100 giraffes. Momenteel wordt er gewerkt aan het herintroduceren van verschillende zoogdieren, waaronder de zwarte neushoorn en de leeuw.

Beste reistijd & activiteiten in het park.

De beste periode om het park te bezoeken zijn de droge maanden, van juni t/m september en december en januari. Dit zijn de mooiste reismaanden om de savannes van Akagera te bezichtigen. In het park kun je verschillende activiteiten ondernemen, populair zijn natuurlijk de safari's met gids, bootexcursies, vogelsafari's en nachtsafari's! Ook kun je hier sportvissen in het Ihema meer!

Overnachten in Akagera National Park?

Qua overnachtingsmogelijkheden is er niet zoveel keus in Akagera. Wanneer je vanuit Kigali naar het park rijdt, kom je binnen via de entree post aan de zuidwestkant van het park. Aan de rand van het Ihema meer liggen twee accommodaties: de grootschalige Akagera Game Lodge, alsmede Ruzizi tented camp. Die laatste accommodatie is geopend in november 2012 en heeft 7 tenten, een typische 'bush tented camp', maar wel met het nodige comfort! Akagera Game Lodge heeft een zwembad en tennisbaan. Mocht u liever avontuurlijk reizen, kunt u in het park kamperen op één van de drie campings.

Overnachten in Akagera National Park

De accommodaties

Voor meer informatie over deze accommodaties kijkt u op onze interactieve accommodatielijst!