Budget safari Tanzania Selous en Zanzibar

Matoke Tours biedt een unieke en betaalbare safari naar Selous, het meest ongerepte wildpark van Tanzania, aan! Na de safari reist u door naar het idyllische Zanzibar om hier heerlijk tropisch na te genieten. Het reizen tussen de safari bestemming en Zanzibar verloopt erg comfortabel middels safarivluchtjes. In Selous gaat u avontuurlijk kamperen terwijl u op Zanzibar prettig en-suite aan het strand overnacht!

Met recht de mooiste budget safari en Zanzibar reis in Tanzania!


Sfeerbeelden van deze Tanzania - Zanzibar reis

Bezig met laden foto's, een ogenblik a.u.b.

Budget Tanzania en Zanzibar vakantie 9 dagen

Dag 1 Van Dar es Salaam naar Selous Game Reserve - bootsafari

Bij aankomst op Dar es Salaam neemt u een regionaal vluchtje naar Selous Game Reserve. Dit is het grootste wildpark van heel Afrika, even groot als Zwitserland. Bij aankomst wordt u opgehaald door Selous River Camp en gaat u eerst heerlijk genieten van een warme lunch. In de middag gaat u de Rufiji rivier op, de levensader van dit park, voor een bootsafari. De krokodillen liggen in de zon zich op te warmen terwijl de nijlpaarden en olifanten ze passeren. Een fantastisch schouwspel boordevol wildlife in de rivier, aan de oever en in de lucht!

U keert terug bij de accommodatie na de bootsafari voor een sfeervol diner en kampvuur onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Overnachten in een grote tent (gedeelde sanitaire voorzieningen) bij Selous River Camp op vol pension basis. De tent is zeer ruim opgezet en bevat 2 bedden met beddengoed! Zie ook de foto!
 

Dag 2 Volle safari dag Selous Game Reserve

U duikt vandaag Selous in voor een volle safari dag met de Landcruiser. Onderweg luncht u op een mooie locatie in het park, zodat u daarna weer de gehele middag op zoek kunt naar al het wild. Selous staat speciaal bekend om haar grote aantallen wilde honden en leeuwen! Hier gaat u dan ook in het bijzonder naar op zoek, naast de olifanten, giraffen, zebra’s, gazellen, vogels en al het andere safari spektakel.

Rond het vallen van de avond arriveert u voor de sundowner en het diner terug bij de accommodatie.

Overnachten in een tent (gedeelde sanitaire voorzieningen) bij Selous River Camp op vol pension basis
 

Dag 3 Volle safari dag Selous Game Reserve

Vroeg op! Er is zo veel te zien en te beleven in Selous dat u ook vandaag een volle dag op safari gaat in dit ruige park zonder toeristen. Middels het meren gebied, maar ook via nieuwe routes gaat u wederom Selous ontdekken. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen in de ochtend op safari te gaan. Dit geeft u de gelegenheid om 's middags van het sublieme uitzicht te genieten vanaf de accommodatie. Het is ook mogelijk om een village tour te maken in het nabij gelegen dorpje. Bespreek de wensen en voorkeuren met de gastheer- en dame van Selous River Camp.

Overnachten in een tent (gedeelde sanitaire voorzieningen) bij Selous River Camp op vol pension basis
 

Wandelsafari Selous & vluchtje naar Zanzibar

Deze ochtend gaat u op een bijzondere manier Selous Game Reserve ontdekken. U gaat namelijk via een wandel safari het park verkennen! Samen met een lokale ranger gaat u te voet op pad. Zoekend naar sporen van drollen, prints in het zand, en omgekapte bosjes en bomen kunt u zo op deze natuurlijke manier heel dicht bij het wild te komen! Zo dichtbij dat het zo maar kan gebeuren dat u voorbij de giraffen, gazellen, olifanten etc. loopt. U krijgt uiteraard goede instructies vooraf en wordt goed begeleid door een bewapende lokale ranger. Een spannende en leuke manier om veel over Selous Game Reserve te leren.

Na de wandelsafari wordt u naar de airstrip gebracht voor de regionale vlucht naar Zanzibar. U zult aan het begin van de middag aankomen op Zanzibar Airport. De chauffeur van Blue Oyster Hotel staat u op te wachten en brengt u in een uurtje naar de parelwitte stranden en overhangende palmbomen van de zuidoost kust. Heerlijk intens bijkomen op het paradijselijke Zanzibar!

Overnachten in de gardenview kamer bij Blue Oyster op Bed & Breakfast basis
 

Dag 5 t/m 8 Tropisch nagenieten op het idyllische Zanzibar

Totaal verblijft u 5 nachten bij het Blue Oyster Hotel. Vanuit het hotel onderneemt u eenvoudig verschillende activiteiten zoals snorkelen, duiken, zeiltochten, zwemmen met dolfijnen, een regenwoud bezoeken, etc.

Het Blue Oyster Hotel staat garant voor een prachtige ligging aan één van Zanzibar’s mooiste stranden: Jambiani. Vanuit het hotel kijkt u uit over de prachtige Indische oceaan met al haar fascinerende kleuren blauw. U ziet de lokale bewoners zeewier plukken wanneer het eb is, de dames zijn gekleed in prachtig gekleurde doeken en de mannen stappen in hun dhows (lokale zeilboten) om te gaan vissen.

Het Afrikaanse leven trekt aan u voorbij terwijl u geniet van het goede leven op Jambiani Beach. ’s Avonds wordt u verwend met heerlijke verse zeevruchten uit de Indische oceaan! Zo tropisch als hier is het bijna nergens! Iedere dag heeft u de vrijheid om lekker te doen waar u zin in heeft: zwemmen, luieren, zonnebaden of natuurlijk één van de talrijke excursies boeken bij de receptie van het hotel. Keuze genoeg! Niets moet, alles mag.

Overnachten in de gardenview kamer bij Blue Oyster op Bed & Breakfast basis
 

Dag 9 Terugvlucht

Nog een volle dag nagenieten aan de tropische kust. Pas rond het vallen van de avond volgt de transfer vanaf Blue Oyster naar de luchthaven voor de vlucht rond 21.00u naar Dar es Salaam. Bij aankomst wacht u op de aansluitende KLM, Turkish Airlines of Egypt Air retourvlucht (ook andere vlucht opties mogelijk).

Vliegt u op een ander tijdstip vanaf Zanzibar of Dar es Salaam, dan wordt u uiteraard tijdig naar de luchthaven gebracht. De gehele dag vertrekken er vluchtjes tussen Zanzibar en Dar es Salaam welke Matoke Tours voor u kan boeken zodat u de aansluitende vlucht zonder problemen haalt!

Vanaf prijzen

Vanaf prijs Budget safari Tanzania Selous en Zanzibar

 • € 1.490 pp, minimum 2 person vetrek
 • Single toeslag € 495* Tussen 16 maart en 14 juni sluit Selous River Camp haar deuren vanwege het heftige regenseizoen. Deze reis kan in deze periode niet worden uitgevoerd.

Inclusief in de reissom

 • Regionale vlucht Dar es Salaam – Selous
 • Regionale vlucht Selous – Zanzibar
 • Parkfees voor Selous Game Reserve
 • Beschreven safari activiteiten
 • 3x kampeer overnachtingen in een tent in Selous
 • 15 kg. Bagage op de regionale vluchten
 • Alle maaltijden in Selous
 • 5x nachten in de gardenview kamer op logies & ontbijt

Exclusief in de reissom

 • Intercontinentaal retourticket (al vanaf € 500 p.p. in het laagseizoen)
 • Drankjes
 • Maaltijden buiten ontbijt op Zanzibar
 • Excursies en activiteiten op Zanzibar
 • Visum à 50 $
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • Reserveringskosten (€ 25 per factuur)

Bij te boeken extra's op Zanzibar

 • Sea View Room: 10,- euro per persoon / per nacht
 • Half Board (ontbijt en diner inclusief): 25 euro per persoon / per nacht
 • Dagkamer (dag 9) a 50 euro per persoon
 • Extra nacht/ Extra nachten: 60,- euro per persoon/per nacht

Praktische informatie?

 • Voor Zanzibar worden inentingen en malaria profylaxe geadviseerd. Leest u hier ons volledige informatiepakket.

Tickets?

 • Matoke Tours kan de best passende intercontinentale vlucht voor u boeken. Vertrek kan vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf zijn. Bespreek de wensen en data met ons zodat wij u de beste opties kunnen voorleggen.